Πανεπιστημιούπολη: Πώς εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά -Βρέθηκαν σε σακουλάκια, πιθανόν να μην είναι λειτουργικά - iefimerida.gr

Πανεπιστημιούπολη: Πώς εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά -Βρέθηκαν σε σακουλάκια, πιθανόν να μην είναι λειτουργικά

Ερευνα των ΤΕΕΜ σε θάμνους
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τηλεφώνημα μίας γυναίκας, κινητοποίησε την αστυνομία που εντόπισε τα εκρηκτικά στην Πανεπιστημιούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα που βρίσκονταν στον χώρο, γύρω στις 17:00 εντόπισε πίσω από θάμνους αντικείμενα που της φάνηκαν ύποπτα. Αμέσως κάλεσε το 100 που έσπευσε στο σημείο και μαζί και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Κατά τον έλεγχο εντόπισαν τα εκρηκτικά που ήταν τύπου c4. Η εκρηκτική ύλη ήταν μέσα σε τρία σακουλάκια τα οποία ήταν δεμένα και το ένα είχε και βραδυκαυστο. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για παλιά εκρηκτικά, τα οποία φαίνεται σαν να είναι ξεχασμένα χρόνια, σαν να τα έχει πετάξει κάποιος ή τα άφησε βιαστικά υπό τον φόβο σύλληψης. Εκτιμάται επίσης πως δεν είναι και λειτουργικά. Μεταφέρθηκαν ωστόσο στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς εξερεύνηση αναζήτησης γενετικού υλικού ή αποτυπωμάτων αν και μετά από τόσο καιρό δεν είναι αισιόδοξοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ