Ρίο: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον ποταμό Άραχθο -Το χρονικό του τρόμου - iefimerida.gr

Ρίο: Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον ποταμό Άραχθο -Το χρονικό του τρόμου

Σε κρίσιμη κατάσταση, στη ΜΕΘ παίδων του Ρίου τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου στο Ρίο τα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 15 ετών, στη ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίου, τα οποία παραλίγο να πνιγούν στον ποταμό Άραχθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση των παιδιών είναι σοβαρή, ωστόσο έχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Τα δύο παιδιά έφτασαν διασωληνωμένα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λίγο μετά τις 6 απόγευμα, αφού πρώτα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Άρτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Tempo24news, ο 15χρονος έσπευσε να βοηθήσει τον 12χρονο, ωστόσο και ο ίδιος έχασε τις αισθήσεις του. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως οι αξονικές τομογραφίες έδειξαν εκτεταμένο εγκεφαλικό οίδημα και νερό στους πνεύμονες για το ένα από τα δύο παιδιά, ενώ διαπιστώθηκε επίσης κάταγμα στον αυχένα.

Τι συνέβη στον ποταμό Άραχθο

Όλα συνέβησαν όταν τα δύο παιδιά βρέθηκαν στον ποταμό Άραχθο για μπάνιο μαζί με δύο ακόμα φίλους τους, συνήθεια που επαναλάμβαναν καθημερινά. Σε αντίθεση με προηγούμενες εξορμήσεις, αυτή τη φορά επέλεξαν να βουτήξουν σε ένα από τα πιο βαθιά σημεία του ποταμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης, τα δύο παιδιά έχασαν τις αισθήσεις τους. Ένας από τους φίλους τους έσπευσε σε κοντινή καφετέρια για να ζητήσει βοήθεια. Ο 15χρονος προσπάθησε να σώσει τον 12χρονο, όταν διαπίστωσε ότι βρισκόταν σε κίνδυνο, όμως παρασύρθηκε και ο ίδιος, με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στο iefimerida.gr πως στο συγκεκριμένο σημείο που βούτηξαν το βάθος κυμαίνεται στα 8-9 μέτρα. Οι κάτοικοι που έτρεξαν να βοηθήσουν χρειάστηκε να στήσουν ολόκληρη επιχείρηση, χρησιμοποιώντας βάρκες και σχοινιά για να βγάλουν έγκαιρα τα δύο παιδιά.

Ο ήρωας που έσωσε τα παιδιά: Ήταν πολύ βαθιά -Είμαι ξένος, σκέφτομαι τα παιδιά μου

Ο άνθρωπος που έσπευσε να σώσει τα δύο παιδιά περιέγραψε όσα έκανε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ενέργειες που αποδείχθηκαν σωτήριες.

«Ήρθαν και ζήτησαν βοήθεια. Έβγαλα τα ρούχα μου και βούτηξα. Έβγαλα το ένα και μετά πήγα να βρω το άλλο. Έκανα βουτιά, αλλά δεν μπόρεσα να το βρω. Μετά πήδηξα από τη βάρκα, ήταν πολύ βαθιά. Είδα ξαπλωμένο το παιδί, το πιάνω, με το ζόρι το έβγαλα έξω… να πάρω ανάσα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εγώ ξένος είμαι, έκανα καλό, ό,τι ράτσα και αν είναι. Να μη χρειαστεί σε κανέναν. Έκανα καλό, τίποτε άλλο. Σκέφτομαι τα παιδιά μου» περιέγραψε στο Arttv Channel ο άνθρωπος που έβγαλε τα παιδιά, ονόματι Γκόγκα Λεβιάν, και έβαλε τα κλάματα.

«Μακάρι να ζήσουν τα παιδιά, η Παναγία να είναι μαζί τους, να ξυπνήσουν, να κάνουν τη ζωή τους, κρίμα είναι, 12 ετών ήταν το ένα παιδί» κατέληξε.

Στη συνέχεια ανέλαβαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι μετά από συνεχείς προσπάθειες με ΚΑΡΠΑ κατάφεραν να επαναφέρουν τα παιδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άραχθος ποτάμι παιδιά Ρίο ΜΕΘ Ατύχημα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ