Σισμανόγλειο: Με αναπτήρα έβαλε τη φωτιά στο στρώμα o 76χρονος - iefimerida.gr

Σισμανόγλειο: Με αναπτήρα έβαλε τη φωτιά στο στρώμα o 76χρονος

Περιπολικά έξω από το Σισμανόγλειο
Περιπολικά έξω από το Σισμανόγλειο / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη του 76χρονου που ομολόγησε ότι προκάλεσε τη φωτιά στο Σισμανόγλειο προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο 76χρονος νοσηλευόταν στον θάλαμο της Α' Παθολογικής Κλινικής απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά και αμέσως μετά το ξέσπασμά της είχε φύγει από το νοσοκομείο.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και προσήχθη, και μετά την ομολογία του συνελήφθη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό της πυρκαγιάς στο Σισμανόγλειο

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, στις 04:53, εντός χώρου του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών και συγκεκριμένα σε θάλαμο νοσηλείας του 1ου ορόφου.

Στελέχη της ΔΑΕΕ μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου προχώρησαν στη διερεύνηση των συνθηκών εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Έπειτα από μεθοδικές έρευνες, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, προσήχθη, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., ένας 76χρονος ημεδαπός, ο οποίος νοσηλευόταν στον θάλαμο από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Κατά την προανακριτική διαδικασία, ο 76χρονος ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας μετανιωμένος για τον εμπρησμό στον ανωτέρω θάλαμο νοσηλείας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 76χρονος έβαλε τη φωτιά στο στρώμα με γυμνή φλόγα-αναπτήρα και όχι με τσιγάρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα του ηλικιωμένου ζητά ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του, ωστόσο εκείνος φαίνεται να είναι μια χαρά. Μάλιστα, έσβησε τα μηνύματα που της έστελνε για να πάει να τον παραλάβει, και εκείνη τον είδε ξαφνικά κάτω από το σπίτι με ταξί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σισμανόγλειο φωτιά εμπρησμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ