Ομαδικός βιασμός 15χρονου: Τα συνθήματα που φώναζαν οι δράστες -Τι είπε ο κατηγορούμενος Βούλγαρος - iefimerida.gr

Ομαδικός βιασμός 15χρονου: Τα συνθήματα που φώναζαν οι δράστες -Τι είπε ο κατηγορούμενος Βούλγαρος

Το σπίτι στο Ίλιον όπου βίαζαν τον 15χρονο οι συμμαθητές του
Το σπίτι στο Ίλιον όπου βίαζαν τον 15χρονο οι συμμαθητές του / Φωτογραφία: EUROKINISSI
ΚΑΤΙΑ ΝΙΑΚΑΡΗ

Το κατώφλι της ανακρίτριας αναμένεται να περάσει σήμερα ο 8ος κατηγορούμενος για τον επαναλαμβανόμενο βιασμό του 15χρονου μαθητή στο Ίλιον.

Πρόκειται για τον Μ.Ε., 15 ετών, ο οποίος δεν είχε εντοπιστεί στα πλαίσια του αυτοφώρου, ωστόσο παρουσιάστηκε στη συνέχεια ο δικηγόρος του ενώπιον των Αρχών δηλώνοντας «παρών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις 10 Ιανουαρίου 2023 αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να περάσουν το κατώφλι των ανακριτικών αρχών και τα τρία από τα τέσσερα κορίτσια, Μ.Φ., Γ.Α., Κ.Κ., τα οποία κατονόμασε ο 15χρονος στην κατάθεσή του στην παιδοψυχολόγο του Τμήματος Ανηλίκων λέγοντας ότι ήταν μπροστά κατά τη διάρκεια των βιασμών του, χωρίς όμως να τους έχει αποδώσει συγκεκριμένο ρόλο.

Για το τέταρτο κορίτσι, ηλικίας 14 ετών, δεν είχε δώσει τα στοιχεία του, παρά μόνο το μικρό της όνομα.

Μέχρι στιγμής, 7 κατηγορούμενοι έχουν απολογηθεί και οι 6 από αυτούς έχουν κριθεί προφυλακιστέοι - σημειώνεται πως ο ένας από τους 7 είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς κατά την καταγγελλόμενη πράξη δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Και οι 7 έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται.

Τελευταίος τον δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες ο 15χρονος D.M., από τη Βουλγαρία, ο οποίος παρουσιάστηκε μέσω του συνηγόρου του μετά τη λήξη του αυτοφώρου, υποστηρίζοντας πως ήταν διακοπές στη χώρα καταγωγής του με την οικογένειά του όταν τον αναζήτησαν οι αστυνομικοί, ενώ ζήτησε και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με το θύμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κατάθεσή του ο 15χρονος καταγγέλλων είχε αναφέρει για το συγκεκριμένο άτομο πως είχε βασικό ρόλο στους βιασμούς του.

Κατάθεση 15χρονου

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Το … το έχουν χρησιμοποιήσει όλα τα αγόρια;
15ΧΡΟΝΟΣ: Όχι. Ο Π.Δ. και ο D.M.
ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Ξέρεις πόσες φορές το έχει κάνει ο κάθε ένας αυτό;
15ΧΡΟΝΟΣ: Ακριβώς πόσες φορές δεν θυμάμαι. Ο Π. όμως νομίζω δύο φορές. Ο Μ. νομίζω μία.
ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Το βίντεο που δείχνει το … με το … είναι από τις 19 Νοεμβρίου.
15ΧΡΟΝΟΣ: Ναι.
ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Ποιος το χρησιμοποίησε το … Ποιος το έβαλε;
15ΧΡΟΝΟΣ: Θυμάμαι πολύ καλά ότι το έβαλε ο Μ. Και την ιδέα και όλα τα έκανε ο Μ...
Παράλληλα, τον είχε υποδείξει ως το άτομο που είχε μοιράσει βίντεο. Υπενθυμίζεται ότι 2 εμπεριέχονται στη σχετική δικογραφία, ενώ ο 15χρονος έκανε λόγο για άλλα τρία, εκ των οποίων σε ένα από αυτά ανέφερε ότι τους είχαν πει ότι φαίνεται ο 15χρονος Βούλγαρος.

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τα άλλα 3 βίντεο τα είχες δει;
15ΧΡΟΝΟΣ: Δεν τα έχω δει.
ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Ποιος σου έχει πει ότι κυκλοφορούν;
15ΧΡΟΝΟΣ: Ο Σ. που σας είπα πριν. Μου είπε ότι του τα έχουν στείλει και του τα έχουνε δείξει αυτά τα βίντεο.
ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Είναι φίλος με αυτά τα αγόρια;
15ΧΡΟΝΟΣ: Είναι φίλος μαζί μου.
ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Ποιος του το έδειξε;
15ΧΡΟΝΟΣ: Ο Μ. Ο Μ. γενικά τα έχει στείλει. Το έχουνε μάθει όλοι εξαιτίας του. Έχει πάει και τα έχει στείλει και τα έχει δείξει σχεδόν σε όλους. Το 1 είναι ότι φαίνεται ο Μ. από ό,τι μου έχουν πει και με βαράει. Και αυτό το βίντεο ο Μ. δεν το έχει... το 'χει στείλει και το έχει δείξει στον Σ. αλλά σε κανέναν άλλον, αλλά το έχει σβήσει από παντού. Θέλει να μην υπάρχει βίντεο που να φαίνεται αυτός. Είναι το μοναδικό βίντεο που φαίνεται αυτός και το έχει στείλει… και το έχει σβήσει από παντού.

Στη χθεσινή του απολογία ο D.M. ωστόσο αρνήθηκε κατηγορηματικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απολογία 15χρονου Βούλγαρου

«Οφείλω όμως μια τεράστια συγγνώμη σε αυτόν και στην οικογένειά του, γιατί όφειλα να προστατέψω τον Γ. από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα το πρώτο περιστατικό. Ήμουν παρών στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου, το οποίο και σταμάτησα φωνάζοντας στα άτομα που συμμετείχαν. Θα ήθελα να αναφερθώ πρώτα από όλα στην ουσία της υπόθεσης και να τονίσω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία ανάμειξη ή εμπλοκή στα όσα τραγικά πέρασε ο Γ. πέραν της φυσικής μου παρουσίας στο περιστατικό της 19ης Νοεμβρίου 2022. Δεν έχουν γίνει άλλα περιστατικά τέτοια, πέραν των δύο περιστατικών που καταγράφονται σε βίντεο, από τα οποία προκύπτει ότι εγώ δεν έχω την παραμικρή ανάμιξη στις τραγικές στιγμές που πέρασε.
Για εμένα είναι απορίας άξιον πώς ο Γ. με εμπλέκει και μάλιστα αναφέρει ότι τάχα εγώ ήμουν εξ αυτών που έκαναν χρήση του … Αυτόν τον ισχυρισμό του Γ. τον διαψεύδω κατηγορηματικά και το αποδίδω στη σύγχυσή του και στη στεναχώρια που βίωσε».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του επεσήμανε:

«Τα περιστατικά, όπως και οι συγκατηγορούμενοί μου αναφέρουν, είναι αποκλειστικά δύο, στις 11/11/2022 και 19/11/2022. Στις 11/11/2022 ημέρα Παρασκευή, τόσο εγώ όσο και ο Α. δεν ήμασταν στο σπίτι, αλλά ήμασταν στο φροντιστήριο και είχαμε μάθημα Φυσικής. Ο Γ. τις Παρασκευές δεν έχει φροντιστήριο και το απόγευμά του είναι ελεύθερο. Είναι όμως αληθές ότι κατά το συμβάν της 19ης/11/2022 ήμουν παρών, καθόμουν στον καναπέ και δεν είχα αντιληφθεί τι επρόκειτο να συμβεί. Είχα γνώση του προηγούμενου βίντεο που είχε βιντεοσκοπηθεί στις 11/11/2022, αλλά δεν περίμενα ότι θα ξαναγινόταν κάτι τέτοιο. Και ξαφνικά την 19η/11/2022 άκουσα τους φίλους μου να λένε στον Γ. "πολύ κάθισες, πολύ κάθισες, θες το … σου" και σε δευτερόλεπτα εξελίχθηκε το περιστατικό, κατά τη διάρκεια του οποίου εγώ φώναξα "ρεεε τι κάνετε;", και έτσι ο Π. σταμάτησε να ενεργεί όπως ενεργούσε. Σε αυτό και μόνο το περιστατικό εμπλέκομαι ως θεατής και δεν είχα πουθενά αλλού ανάμειξη σε κανένα άλλο περιστατικό. Επίσης, θα ήθελα να συμπληρώσω ότι ουδέποτε χτύπησα τον Γ., γεγονός που παραδέχεται και ο ίδιος κατά την εξέτασή του από παιδοψυχολόγο.
Αυτό που δείχνει τη σύγχυση του Γ. είναι ότι, ενώ παραδέχεται ότι δεν τον έχω χτυπήσει ποτέ ρητά και κατηγορηματικά, στη συνέχεια αναιρεί την κατάθεσή του και αναφέρει ότι υπάρχει βίντεο -δεν βρέθηκε σε κανένα κινητό τηλέφωνο- που δείχνει ότι τάχα τον βαράω. Το ότι δεν έχω καμία συμμετοχή σε καμία εκ των πράξεων που μου αποδίδει ο Γ. προκύπτει και από το γεγονός ότι, ενώ ξέκοψε από όλους τους υπόλοιπους της παρέας, συνέχισε να κάνει παρέα μαζί μου. Σας προσκομίζω συνομιλίες και μίας σέλφι φωτό που έβγαλε ο Γ. από το κινητό μου μέχρι και τις 14/12/2022.
Στις 17/12/2022 φύγαμε οικογενειακώς για τη Βουλγαρία. Και επέστρεψα την επόμενη ημέρα εκείνης που με αναζήτησε η Αστυνομία.

Οι συνομιλίες

Ο κατηγορούμενος, προκειμένου να ενισχύσει την αθωότητά του, έκανε εκτενή αναφορά σε συνομιλίες που είχε με τον καταγγέλλοντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στις συνομιλίες μας αυτές φαίνεται ξεκάθαρα ότι μιλάμε στις 9/12/2022 για τα χρήματα που κερδίσαμε από στοίχημα που παίξαμε μαζί. Και στις 13/12/2022 ο Γ. μου ζητάει τις ασκήσεις να τους τις δώσω έτοιμες αλλά εγώ δεν έχω προλάβει να τις κάνω.
Ο ισχυρισμός του Γ. ότι ξέκοψε από όλους όσους τον είχαν κακοποιήσει δεν αναφερόταν σε εμένα, γιατί, όπως αποδεικνύεται, συνεχίσαμε να κάνουμε παρέα, ακριβώς γιατί δεν είχα ποτέ καμία ανάμειξη. Εγώ από τη μεριά μου επειδή είμαι σίγουρος για την αθωότητά μου σας ζητώ να με φέρετε σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Γ. ώστε να ερωτηθεί αν πράγματι επιβεβαιώνει για εμένα όσα αναφέρει στην κατάθεσή του».

«Ήταν το αδύναμο μέλος της παρέας»

Ο ίδιος στην απολογία του απέδωσε τα όσα έκαναν στον 15χρονο συμμαθητή και φίλο τους στο γεγονός ότι ήταν ο αδύναμος της παρέας αλλά και σε πράξεις μιμητισμού.

«κατα τη διάρκεια που γίνεται η αποτρόπαια πράξη ακούγονται δύο συνθήματα : “Κάτω Πατήσια” και “Δυτική Αλητεία”. Έχει εξαιρετικό
ενδιαφέρον για την υπόθεση να ερευνηθεί ο λόγος που φωνάζουν τα συνθήματα αυτά. Το μεν πρώτο αναφέρεται σε συμπλοκή σχολείων των Κάτω Πατησίων και της ευρύτερης περιοχής “Λιόσια” όπου τα Κάτω Πατήσια επικράτησαν και η φράση “Δυτική Αλητεία” παραπέμπει σε επεισόδια πάλι στο Πάρκο Τρίτση (όπου έλαβε χώρα η συμπλοκή των σχολείων”) μεταξύ οπαδών (αναφέρει δύο μεγάλες ομάδες)  το Νοέμβριο του 2020, όπου και πάλι έγινε ίδιο περιστατικό σε οπαδό του …
Η δική μου εξήγηση για τα δύο αυτά περιστατικά είναι ότι ξεκίνησαν ως ένα
δυνατό απρεπές και τρομακτικό μπούλινγκ προς τον Γ., το αδύναμο μέλος της
παρέας - που δεν αντιδρούσε στα πειράγματα - το οποίο περιείχε στοιχεία
μιμητισμού από παρόμοιο περιστατικό».

Ο δεύτερος ανήλικος με βασικό ρόλο

Βασικό ρόλο, ο 15χρονος καταγγέλλων έδωσε και στον 16χρονο κατηγορούμενο που επίσης πήρε μετά την απολογία του τον δρόμο για τις φυλακές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα ο 16χρονος είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

15ΧΡΟΝΟΣ: Το άλλο παιδί που φαίνεται είναι ο Π.Δ. Είναι αυτός με το ….

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ:  Αυτός χρησιμοποιεί το …. σε αυτό το βίντεο που μου αναφέρεις;

15ΧΡΟΝΟΣ: Ναι.

Περιστατικό με κεφαλοκλείδωμα

Στην κατάθεση του ο 15χρονος περιέγραψε και ένα συγκεκριμένο περιστατικό κατά το οποίο ο 16χρονος του είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα.

«Φώναζα και τους το έλεγα κιόλας, σταματήστε σταματήστε. Δεν ακούγανε. Τους έλεγα ότι αυτό που μου κάνανε…με πειράζει και να σταματήσουνε και ότι πονάω και κάποιες φορές με κρατάγανε στο κεφάλι. Ο Π. συγκεκριμένα θυμάμαι. Με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω και με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω και του το έλεγα. Επειδή κατά λάθος όταν κούνησα το χέρι μου για να ξεφύγω, του έβγαλα κατά λάθος τα γυαλιά και  γι αυτό το θέμα νευρίασε και λέει τώρα θα σου δείξω εγώ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την κατάθεση του, ήταν μάλιστα και το άτομο στο οποίο απευθύνθηκε όταν αποφάσισε να απομακρυνθεί από την παρέα.

«15ΧΡΟΝΟΣ: Μίλησα με τον Π. και του είπα αυτά που θα του πω να τα πει και στους άλλους γιατί δεν θέλω να τους ξαναμιλήσω. Για να κόψω σχέσεις μαζί τους».

«Ήταν ένα παιδικό παιχνίδι»

«Πλάκα» και «παιδικό παιχνίδι» , είχε χαρακτηρίσει ο 16χρονος τους βιασμούς και τους ξυλοδαρμούς σε βάρος του φίλου και συμμαθητή τους.

«Εγώ δεν τον πόνεσα στην αρχή τον Π. αλλά ένα άλλο παιδί έσπρωξε το … και τον πόνεσε. Μου έχει συμβεί και σε μένα και πριν και μετά το βίντεο, αλλά δεν με πόνεσαν τα παιδιά. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγνώμη στον Π… και στην οικογένεια του.

Ο 15χρονος που τραβούσε τα βίντεο

Ο καταγγέλλων, είχε υποδείξει ως το άτομο που τραβούσε βίντεο κατά την διάρκεια των βιασμών του, τον 15χρονο Μ.Μ., που επίσης έχει κριθεί προφυλακιστέος

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

15ΧΡΟΝΟΣ: Το ένα παιδί από αυτά ο Μ τράβαγε το βίντεο. Τον είδα με τα μάτια μου. Και όταν τον ρώτησα αν τράβηξε βίντεο μετά, μου είπε ότι δεν τράβηξε κανένα βίντεο.

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Το συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν δεν είναι από τις 19 Νοεμβρίου.

15ΧΡΟΝΟΣ: Ναι ακριβώς.

ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Είναι από κάποια ημερομηνία που δεν γνωρίζεις αλλά θυμάσαι ότι έχεις τον Μ. να το τραβάει. Πώς είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό το βίντεο που τράβαγε ο Μ;

15ΧΡΟΝΟΣ: Θυμάμαι ακριβώς εκείνη την ημέρα. Θυμάμαι ακριβώς με τα μάτια μου ότι μόλις τελείωσε αυτό, τον είδα να κρατάει το κινητό στα χέρια του και να τραβάει βίντεο.

Ο 15χρονος κατηγορούμενος, στην απολογία του αναφέρθηκε στην αρχή των αποτρόπαιων πράξεων του.

«Το πρώτο περιστατικό έγινε περί τα μέσα Νοεμβρίου και ξεκίνησε με απλό πείραγμα μεταξύ όλων, όπως άλλωστε συνηθίζαμε να κάνουμε τις φορές που βρισκόμασταν στα πλαίσια της μεταξύ μας παρέας και του ελεύθερου χρόνου μας. Όταν ξεκίνησε το αστείο εις βάρος του Π., εγώ δεν είχα καμία εμπλοκή. Στην αρχή απλώς κοιτούσα ενώ κάποια στιγμή κάποιος από την παρέα με παρότρυνε να τραβήξω βίντεο την σκηνή με όλους τους εμπλεκόμενους φίλους μου. Μετά την λήξη του εν λόγω συμβάντος, της πλάκας όπως πιστεύαμε, καθόμασταν όλοι μαζί στο δωμάτιο και συζητούσαμε, ενώ παρών ήταν και ο Π. Ι. ο οποίος μετά από λίγο έφυγε καθώς μας είπε ότι έπρεπε να γυρίσει σπίτι του και στη συνέχεια αποχωρίσαμε και όλοι οι υπόλοιποι. Μετά το περιστατικό συνεχίστηκε κανονικά η καθημερινότητα μας στο σχολείο και στις δραστηριότητες μας, ενώ σε καμία περίπτωση δεν αντελήφθην κανείς ότι όλη αυτή η συμπεριφορά ήταν ένα λάθος καθώς ο Π. Ι. δεν εξέφρασε εξ’ όσων γνωρίζω μεταγενέστερα σε κάποιον την έντονη ενόχληση του. Μάλιστα, το επόμενο απόγευμα κανονίσαμε να βγούμε όλοι μαζί και πήγαμε ξανά σε εκείνο το σπίτι».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα βίντεο των βιασμών

«Το πρώτο βίντεο που τράβηξα, το έστειλα αποκλειστικά στους παρευρισκόμενους Α. και Μ. καθώς οι ίδιοι μου το ζήτησαν και σε κανέναν άλλον.

Το δεύτερο περιστατικό έλαβε χώρα της 19/11/2022 ήτοι μετά από περίπου πέντε μέρες. Στο μεταξύ κάθε φορά που βρισκόμασταν συνεχίσαμε να πειράζουμε ο ένας τον άλλον με τον τρόπο που προανέφερα, ως αστείο μεταξύ μας. Όπως και την πρώτη φορά, έτσι και το δεύτερο περιστατικό ξεκίνησε με το να πειράζουμε ξανά ο ένας τον άλλον για πλάκα, ώσπου κάποιος από την παρέα πρότεινε στους υπόλοιπους να κάνουμε το ίδιο στον Π. Ι., βάζοντας αυτή τη φορά ... Τις επόμενες ημέρες, συνεχίσαμε όλοι μαζί να βγαίνουμε βόλτες και να βρισκόμαστε σε αυτό το σπίτι ενώ ο Π. Ι. είχε κανονική συμπεριφορά ως προς εμάς ενώ συμμετείχε στην παρά δίχως ποτέ να δηλώσει την παραμικρή ενόχληση για τα ς άνω περιγραφόμενα περιστατικά.

Δέον να αναφερθεί ότι το δεύτερο βίντεο δεν το έστειλα σε κανέναν και το διέγραψα σχεδόν αμέσως μετά το περιστατικό πράγμα που αποδεικνύεται και από την σχηματισθείσα δικογραφία, καθώς αυτό ανευρέθη από τον κάδο απορριμμάτων της συσκευής μου μετά από έρευνα των αρμόδιων αρχών.

Η πάσα αλήθεια είναι ότι πράγματι είχα ξεχάσει την ύπαρξη των δύο αυτών βίντεο και ουδέποτε είχα σκοπό να διανείμω ή αν δείξω σε έτερα άτομα τα δύο αυτά βιντεοληπτικά υλικά. Προσέτι σε καμία περίπτωση δεν γνωρίζω αν έγινε και τρίτο περιστατικό καθώς ήμουν παρών μόνο στα δύο αυτά που αναφέρω και ς εκ τούτο δεν είμαι σε θέση να καταθέσω κάτι περαιτέρω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσία μου μάλιστα εκεί, κατά την διάρκεια των συμβάντων, ήταν εντελώς παθητική και το σοβαρό λάθος μου, ήταν που υπάκουσα στις παροτρύνσεις των άλλων και βιντεοσκόπησα το συμβάν. Δεν είχα συνειδητοποιήσει η σοβαρότητα της κατάστασης και ότι τα εν λόγω περιστατικά ξεπέρασαν τα όρια του αστείου.

Επιπροσθέτως γνωρίζω ότι όλα αυτά ουδέποτε από κανέναν και ουδέποτε ο Π. Ι. εξέφρασε την ενόχληση του σε κάποιον από την παρέα, ενώ συνεχίσαμε να έχουμε όλοι φιλικές σχέσεις μέχρι και τα τέλη Νοέμβρη, όταν η παρέα χωρίστηκε για λόγο άσχετο με τα δύο με τα δύο αυτά περιστατικά.

Δεν αποδέχομαι σε καμία περίπτωση τις κατηγορίες του βιασμού καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι είχα κάποια μορφή φυσικής συμμετοχής στα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Ουδέποτε προέβη σε οποιαδήποτε πράξη βίας κατά του φίλου μου Π. Ι. και ουδέποτε τέλεσα κάποια γενετήσια πράξη εις βάρος του από κοινού ε τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Το σοβαρό και ανεπίτρεπτο λάθος μου είναι η βιντεοσκόπηση των περιστατικών. Δεν έπρεπε να υπακούσω στις υποδείξεις των υπολοίπων και πραγματικά έχω μετανιώσει γι αυτό. Η μεταστροφή μου αποδεικνύεται και από το γεγονός του ότι έσβησα το δεύτερο βίντεο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχα ξεκόψει από την παρέα»

Παράλληλα στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε πως από το περασμένο καλοκαίρι είχε σταματήσει να κάνει παρέα με τους συγκατηγορούμενους του καθώς δεν είχε ελεύθερο χρόνο λόγω των φροντιστηρίων και του αθλητισμού.
«Μόλις το Νοέμβριο του 2022, λόγω του τραυματισμού που είχα σε αγώνες, αλλά και γεγονότος ότι αντιμετώπιζα κάποια ζητήματα με την κοπέλα μου, βγήκα ξανά μερικές φορές με τα άτομα αυτά, που είχαν διατηρήσει τους δεσμούς τους. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και ο μηνυτής στην κατάθεση του, όπου κατά λέξη δηλώνει, σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, ότι εγώ δεν ήμουν μόνιμο μέλος της παρέας. Τις περισσότερες φορές, από παλιά, πολύ συχνά πηγαίναμε στο σπίτι της αποβιώσασας γιαγιάς του Κ. Κ. , μία παλαιά, σχεδόν εγκαταλελειμμένη ισόγεια οικία, με την πόρτα σχεδόν πάντα ανοικτή και χωρίς παράθυρα, όπου αράζαμε και περνούσαμε την ώρα μας, όπως κάνουν όλες οι παρέες των νέων της ηλικίας μας. Η ατμόσφαιρα ήταν χαλαρή, υπήρχαν αγόρια και κορίτσια μαζί ,δεν γινόταν κάτι παράνομο κι απλά περνούσαμε την ώρα μας. Αυτή τουλάχιστον ήταν η εικόνα που είχα εγώ για το μέρος αυτό».

«Ημουν στο σούπερ μάρκετ»

Όσον αφορά στον βιασμό της 19ης Νοεμβρίου, ο ίδιος φέρεται να είπε στην απολογία του, πως έφυγε από το σπίτι πριν ξεκινήσει γιατί έπρεπε να ψωνίσει για την μητέρα του και επέστρεψε αφού είχε τελειώσει.

«Στα τέλη του Νοεμβρίου 2022, νομίζω 19 του μήνα, ήμουν στο σπίτι και καθόμουν, μαζί με πολλά άλλα άτομα. Περίπου στις 17.30 μμ αναχώρησα προκειμένου να αγοράσω κάποια πράγματα από το σούπερ μάρκετ που είχε ζητήσει η μητέρα μου κι επέστρεψα στην οικία μια ώρα μετά, μπορεί και λίγο παραπάνω. Συνάντησα την ίδια ατμόσφαιρα χαλαρότητας που είχα συναντήσει και όταν έφυγα, στην οποία μάλιστα συμμετείχε και ο Ι. Π. Εκεί μεταξύ σοβαρού και αστείου μου είπαν ότι κάποια παιδιά προσπάθησαν να …. Δεν το πίστεψα ,αφού ήταν κάτι τρομακτικά ακραίο και σοκαριστικό, αλλά αυτοί επέμεναν ότι είχε συμβεί και πως όλοι ήταν εντάξει και πως  ούτε ο ίδιος ο Ι. Π. δεν είχε πάθει τίποτε και δεν είχε πρόβλημα, αφού καθόταν μαζί τους. Πρέπει εδώ να ομολογήσω ότι η στάση του παθόντος με προβλημάτισε και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχε γίνει κάτι τέτοιο, αφού ήταν χαλαρός και καθόταν μαζί μας, και παρέμεινε μαζί μας μέχρι τις 21.00 μμ περίπου που έφυγα ,ενώ αυτός έμεινε. Αλλά ούτε και τις άλλες φορές που τον συνάντησα ή μιλήσαμε μου είχε πει το παραμικρό για όσα του είχαν κάνει τα άλλα παιδιά, ούτε με είχε κατηγορήσει προσωπικά για κάτι. Στη συνέχεια έμαθα πως το επεισόδιο αυτό όχι μόνο ήταν αληθινό, αλλά πως είχε ξανασυμβεί λίγο καιρό πριν και πως και τα δύο είχαν «τραβηχτεί» σε βίντεο. Δεν το πίστευα και ζήτησα από τον Μ. να μου το δείξει. Προσωπικά ήταν τόσο άγριο που εξεπλάγην. Προσπάθησα να μιλήσω με τα παιδιά που μου το είχαν στείλει, αλλά μου είπαν πως δεν τρέχει τίποτε και πώς όλα ήταν εντάξει, πως ο Ι. Π. τα γνωρίζει όλα και δεν υπάρχει πρόβλημα. Απόρησα με την αφέλεια τους και προσπάθησα να βρω Κάποιο τρόπο να βοηθήσω τον Ι. Π. που έδειχνε να μην έχει αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης. Εκ των υστέρων κρίνοντας καταλαβαίνω πως έπρεπε από  την πρώτη στιγμή να πάω και να βρω τους γονείς του και να τους μιλήσω ή να μιλήσω στους γονείς μου, να κάνουν κάτι αυτοί».

«Εδωσα το βίντεο σε μία κοπέλα για να βγάλει το φίδι από την τρύπα»

« Έτσι, όταν η Κ., που είχε πληροφορηθεί για την ύπαρξη του βίντεο με ρώτησε αν αυτό ισχύει, της είπα πως ναι και μου ζήτησε να της το στείλω. Μην έχοντας το θάρρος να πάω ο ίδιος στους γονείς του το έδωσα στην Κ. ελπίζοντας να μεσολαβήσει αυτή. Σε καμία περίπτωση δεν το έδωσα με σκοπό να το διακινήσει. Αντίθετα το έδωσα για να σταματήσει όλο αυτό κι αυτό μπορεί να το βεβαιώσει και η ίδια η Κ., αφού της εξέφρασα τον αποτροπιασμό μου για όλο αυτό που είχε συμβεί. Αυτή ήταν η μόνη σχέση που είχα με τα βίντεο και καμία άλλη. Όταν μάλιστα ήρθε η Αστυνομία ανέφερα μόνος μου την ύπαρξη των βίντεο. Να επισημάνω επίσης ότι ήδη από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου είχα ενημερώσει και τους γονείς μου, οι οποίοι είχαν εκνευριστεί πάρα πολύ και με προέτρεψαν να πάω μόνος μου να βρω τους γονείς του παθόντα και να τους μιλήσω. Μην έχοντας ωστόσο την συναισθηματική και ψυχολογική ωριμότητα για αυτό, περίμενα από την Κ. να βγάλει το φίδι από την τρύπα, αντί να πάρω πρωτοβουλίες. Αυτή είναι η μοναδική μου συμμετοχή στην υπόθεση. Μετανιώνω που δεν ενήργησα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και που δεν μίλησα στους γονείς του από την πρώτη στιγμή για το μαρτύριο το οποίο πέρασε ο Ι.Π. Καμία άλλα συμμετοχή ή σχέση δεν έχω με την υπόθεση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ