Οι 5 πιο σημαντικές ειδήσεις σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 - iefimerida.gr

Οι 5 πιο σημαντικές ειδήσεις σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου 2026

Συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας
Συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα και ειδήσεις σήμερα, 7 Μαΐου 2026. Η κηδεία του 21χρονου στην Κρήτη, το «μπλόκο» των Σαουδαράβων στον Τραμπ και οι νέες ισορροπίες στις τιμές ρεύματος στην ΕΕ κυριαρχούν στην επικαιρότητα της ημέρας.

Ήπιοι τόνοι τελικά από βουλευτές στην ΚΟ της ΝΔ -Αιχμές Άδωνι για Δένδια και Βορίδη για Κοβέσι -«Είμαστε μία γροθιά και προχωράμε σαν μία γροθιά», είπε ο Μητσοτάκης

Η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας / Φωτογραφία INTIME NEWS
Η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας / Φωτογραφία INTIME NEWS
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σφοδρή επίθεση κατά της Λάουρα Κοβέσι εξαπέλυσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τον Μάκη Βορίδη να την κατηγορεί για πολιτική εμπλοκή και αμφισβήτηση του ρόλου του βουλευτή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η παράταξη είναι «μια γροθιά» και διαβεβαίωσε πως όλοι οι βουλευτές θα είναι ξανά υποψήφιοι, εφόσον το επιθυμούν.

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε σαφείς αιχμές για υπουργούς που «κρύβονται» και δεν στηρίζουν το κομματικό έργο, ενώ ο Πρωθυπουργός κάλεσε το Υπουργικό Συμβούλιο να δείχνει μεγαλύτερο σεβασμό και ευγένεια προς τους βουλευτές της περιφέρειας.

Θρήνος στην κηδεία του 21χρονου Νικήτα στην Κρήτη -Βουβός και βαθύς πόνος, «φύγετε» φώναζαν στους αστυνομικούς

Φωτογραφία από την κηδεία του 21χρονου στην Κρήτη
Φωτογραφία από την κηδεία του 21χρονου στην Κρήτη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε κλίμα οργής τελέστηκε η κηδεία του 21χρονου Νικήστρατου στον Χώνο Μυλοποτάμου, με τους συγγενείς να αποχαιρετούν τον «άγγελό» τους ντυμένοι στα λευκά.

Η ατμόσφαιρα «ηλεκτρίστηκε» όταν ο πατέρας και οι συγγενείς του θύματος επιτέθηκαν φραστικά στις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, απαιτώντας να αποχωρήσουν αμέσως από το χωριό.

Οι γονείς ξέσπασαν κατά των Αρχών, καταγγέλλοντας πως η αστυνομία δεν έπραξε τίποτα για να προστατεύσει τον 21χρονο όσο εκείνος ζούσε υπό τον φόβο του 54χρονου δολοφόνου του, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αναγκαστούν τελικά να απομακρυνθούν από τον χώρο της εκκλησίας.

Νέο σοκ: 12χρονος σε κρίσιμη κατάσταση μετά από τροχαίο με πατίνι στον Ασπρόπυργο

Φωτογραφία: Γιώργος Σόμπολος/iefimerida.gr
Φωτογραφία: Γιώργος Σόμπολος/iefimerida.gr
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας 12χρονος μετά από σοβαρό τροχαίο με ηλεκτρικό πατίνι στον Ασπρόπυργο, το οποίο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Το παιδί διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Παίδων με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παραμένει διασωληνωμένο, δίνοντας μάχη για τη ζωή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ανήλικος φορούσε κράνος το οποίο όμως αποσπάστηκε κατά τη σφοδρή σύγκρουση, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ατύχημα συνέβη όταν το πατίνι φέρεται να παραβίασε πινακίδα «στοπ».

Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται την ώρα που έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα για την επικινδυνότητα των πατινιών, λίγες μόλις ημέρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο στην Ηλεία.

Τι συνέβη και ο Τραμπ διέταξε να σταματήσει η «Επιχείρηση Ελευθερία» -Το παρασκήνιο της απόφασης που έφερε αποκλιμάκωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία AP
Ο Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία AP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως για την ξαφνική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει την «Επιχείρηση Ελευθερία» στον Κόλπο, με τις αποκαλύψεις να δείχνουν ένα διπλωματικό θρίλερ με τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το NBC, το Ριάντ εξοργίστηκε από τον αιφνιδιασμό της Ουάσιγκτον και «έκοψε» την πρόσβαση των ΗΠΑ στις βάσεις και τον εναέριο χώρο του, αναγκάζοντας τον Αμερικανό πρόεδρο να πατήσει φρένο.

Παρά την αισιοδοξία του Τραμπ για μια επικείμενη συμφωνία 14 σημείων, η Τεχεράνη παραμένει επιφυλακτική, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «παράδοσης» του Ιράν, ενώ η διεθνής κοινότητα περιμένει με κομμένη την ανάσα την τελική απάντηση των Ιρανών εντός των επόμενων ωρών.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι πληρώνουν οι Έλληνες και τι οι υπόλοιποι στην Ευρώπη -Οι φθηνότερες και οι ακριβότερες χώρες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στοιχεία της Eurostat έρχονται να ανατρέψουν την εικόνα περί «πρωτιάς» της Ελλάδας στις υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, κατατάσσοντας τη χώρα στη 18η θέση μεταξύ των «27» σε απόλυτους αριθμούς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ενέργειας, Νίκο Τσάφο, η μέση τιμή στην Ελλάδα διαμορφώνεται στα 23,78 λεπτά/KWh, παραμένοντας χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (28,96 λεπτά).

Ακόμη και με όρους αγοραστικής δύναμης, η Ελλάδα βρίσκεται στη 12η θέση, εμφανίζοντας οριακά φθηνότερο ρεύμα από χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Παρά τη διεθνή αποκλιμάκωση μετά την ενεργειακή κρίση, οι τιμές παραμένουν υψηλότερες από τα επίπεδα του 2021, με τις Ιρλανδία και Γερμανία να διατηρούν τα σκήπτρα των ακριβότερων χωρών στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέα Δημοκρατία Κρήτη ηλεκτρικό ρεύμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ