Κύκλωμα εικονικών εμβολιασμών: Ηγετικός ο ρόλος της 44χρονης, συγγενείς έκαναν τους μεσάζοντες, πώς δρούσαν - iefimerida.gr

Κύκλωμα εικονικών εμβολιασμών: Ηγετικός ο ρόλος της 44χρονης, συγγενείς έκαναν τους μεσάζοντες, πώς δρούσαν

Καρδίτσα
Ηγετικό ρόλο είχε μια 44χρονη διοικητική υπάλληλος στο κέντρο Υγείας του Παλαμά στην Καρδίτσα / Φωτογραφία: Shutterstock
ΚΑΤΙΑ ΝΙΑΚΑΡΗ

Σε... οικογενειακή υπόθεση είχε αναγάγει το κύκλωμα, τους εικονικούς εμβολιασμούς στους οποίους προέβαινε, έναντι χρηματικών ποσών που λάμβαναν τα μέλη του.

Το iefimerida.gr φέρνει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την δράση του κυκλώματος.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ., στις 3.776 σελίδες της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος 48 ατόμων, εκ των οποίων 7 μελών του κυκλώματος εικονικών εμβολιασμών, αναλύουν και αποδομούν τη δράση τους, δίνοντας ηγετικό ρόλο στην 44χρονη Κ.Ι., διοικητικής υπαλλήλου (ήταν η καταχωρήτρια εμβολιασμών), στο κέντρο Υγείας του Παλαμά. Η αρχή... του τέλους, έγινε στις 28 Αυγούστου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 44χρονη διοικητική υπάλληλος του κέντρου υγείας Παλαμά, καταχώρησε εκτός της βάρδιας, της δύο εικονικούς εμβολιασμούς (χωρίς την συμπλήρωση των ιατρικών ατομικών ιστορικών τους και χωρίς να παρουσιαστούν στο κέντρο υγείας).

Ο ένας παραδέχτηκε τον εικονικό του εμβολιασμό, αναφέροντας πως ενδιάμεσο πρόσωπο ήταν συγγενής της 44χρονης, με την οποία εκκλησιάζονταν μαζί και στην οποία έστειλε τα στοιχεία του μέσω κινητού, μαζί με τα στοιχεία του πατέρα του και ακόμα ενός ατόμου.

Ο δεύτερος, ο Α.Χ., η θεία του οποίου (αδερφή της μητέρας του), Μ.Μ , είναι εργαζόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς», και φερόμενο μέλος της οργάνωσης (ήταν εκείνη που είχε μεσολαβήσει για τον εικονικό εμβολιασμό), στο υπόμνημα του αποδέχτηκε τον εικονικό εμβολιασμό ενώ όσον αφορά τα χρήματα τα οποία έδωσε φέρεται να ανέφερε πως ήταν «ένδειξη ευχαριστίας».

Στις 29/8/2021, ενημερώθηκε ο διοικητής του κέντρου υγείας και διενεργήθηκε έλεγχος των ατομικών ιατρικών ιστορικών που συντάχθηκαν στις τελευταίες βάρδιες της 44χρονης, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν 13 περιπτώσεις παράτυπης καταχώρησης, όπου το ατομικό ιατρικό ιστορικό τους δεν έφερε υπογραφή ιατρού ή υπήρχε ο γραφικός χαρακτήρας της 44χρονης, η οποία κατείχε εύκολη πρόσβαση στους υπολογιστές καταχώρησης εμβολιασμών (τάμπλετ), καθώς οι προσωπικοί κωδικοί καταχώρισης ήταν διαθέσιμοι προς όλο το προσωπικό του Κ.Υ..

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεσα ενημερώθηκε η 5η υγειονομική περιφέρεια και σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιηθήκαν 55 εικονικοί εμβολιασμοί για 33 άτομα.

Στελέχη από τις εσωτερικές υποθέσεις μετέβησαν στο κέντρο υγείας δέσμευσαν συνολικά 6759 ατομικών ιατρικών ιστορικών και έλαβαν καταθέσεις από όλους τους γιατρούς του κέντρου, στους οποίους επιδείχτηκε το σύνολο των ιατρικών ιστορικών που συντάχθηκε κατά την υπηρεσία τους ή έφεραν την υπογραφή – σφραγίδα τους.

Όπως προέκυψε σε 115 ατομικά ιατρικά ιστορικά, δεν αναγνώρισαν την υπογραφή και τον γραφικό τους χαρακτήρα.

Στο προανακριτικό υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων, για δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς» και «ΑΧΕΕΠΑ», προέκυψε η εικονική καταχώρηση 6 εργαζομένων ως άτομα που εμβολιάστηκαν στο κέντρο υγείας του Παλαμά. Πρόκειται για τρεις νοσηλεύτριες, δύο διοικητικούς υπαλλήλους και έναν τραυματιοφορέα.

Οι έρευνες

Οι «Αδιάφθοροι» προχώρησαν στη λήψη δείγματος γραφής και υπογραφής όλων των εμπλεκόμενων υπαλλήλων του προγράμματος εμβολιασμού του Παλαμά από την 1/7/2021 έως τις 31/8/2021 καθώς και στην γραφολογική εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη των 117 ατομικών ιατρικών ιστορικών από την υποδιεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα το τμήμα γραφολογίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η άρση απορρήτου τηλεπικοινωνίων καθώς και η άρση τραπεζικού απορρήτου προσώπων που λειτούργησαν ως διαμεσολαβητές αλλά και των εμπλεκόμενων προσώπων

Η ανώνυμη καταγγελία

Κομβικό ρόλο έπαιξε μία ανώνυμη καταγγελία που έγινε στις 12 Οκτωβρίου στους «Αδιάφθορους», μέσω e mail, σύμφωνα με την οποία δόθηκαν 500 ευρώ στην οικογένεια της 44χρονης και στην ίδια προκειμένου να προβούν σε εικονική δήλωση εμβολιασμού για άτομα τα οποία αναφέρονταν τα ονοματεπώνυμα τους αλλά και για άλλα από την περιοχή της Κατερίνης.

Οι ρόλοι

Η 44χρονη, που φέρεται να ήταν και η Αρχηγός της οργάνωσης και μάλιστα είχε…εμβολιάσει εικονικά και τα δύο παιδιά της, προχωρούσε στις πράξεις των εικονικών δηλώσεων εμβολιασμού στο κέντρο υγείας Παλαμά , με τη συμμετοχή συγγενικών και φιλικών της προσώπων τα οποία λαμβάνουν της είσπραξη χρημάτων από ιδιώτες προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εικονικός εμβολιασμός τους. Φέρεται να είχε λάβει το ποσό των 2.230 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, προέβαινε στην εικονική καταχώρηση ατόμων ως εμβολιασμένα είτε απευθείας, είτε με την μεσολάβηση των τεσσάρων αδερφών της Σ.Κ., Κ.Κ., Σ.Κ. και Δ.Κ.. Φρόντιζε να έκανε αυτές τις καταχωρήσεις όταν εκτελούσε υπηρεσία, είτε στο τέλος της ημέρας.

Συνέτασσε ή υπέγραφε τα ατομικά ιατρικά ιστορικά ώστε να ταυτίζεται ο αριθμός τους, με τον αριθμό δηλωμένων εμβολιασμών. Η 44χρονη φέρεται να χρησιμοποιούσε 12 δόσεις εμβολίου την ημέρα, αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς του εικονικού εμβολιασμού..

Σε μία εβδομάδα καταγράφηκαν δύο συναντήσεις της με την αδερφή της, που έμενε στα Τρίκαλα, στην περιοχή Κρήνη Τρικάλων, στις 21/8/2021 και στις 27/8/2021 όπου φέρεται να έλαβε το ποσό των 1640 ευρώ.

Κάποια από τα χρήματα έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο αστυνομικός σύζυγος της, που φέρει βαθμό του αστυνόμου β.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την αδερφή της Κ.Σ., φέρεται να έλαβε 590 ευρώ, τμηματικά σε τρεις δόσεις και συγκεκριμένα :

στις 12/8/2021 250 ευρώ,

στις 19/8/2021 150 ευρώ

και στις 26/8/2021 190 ευρώ .

Η αδερφή της 44χρονης, Κ.Σ., κάτοικος Τρικάλων, χαρακτηρίζεται ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης. Τα χρήματα από τους εικονικούς εμβολιασμούς έμπαιναν κυρίως στον τραπεζικό της λογαριασμό είτε απευθείας από τους λογαριασμούς των εικονικών εμβολιαζόμενων είτε από τον λογαριασμό του αδερφού της Κ.Κ. και στη συνέχειας τα «σήκωνε» και μέρος αυτών φέρεται να είχε δώσει στην 44χρονη, την οποία ενημέρωνε για την καταχώρηση των στοιχείων των εικονικά εμβολιασμένων.

Από την ενεργοποίηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας των κινητών μελών της οργάνωσης που έμεναν στη Θεσσαλονίκη από τις 16/7 έως και τις 30/7.

Χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται πως «Λαμβάνει απευθείας χρηματικά ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο είναι δικαιούχος από μεταφορές -καταθέσεις εμβολιαζόμενων ατόμων, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 1600 ευρώ. Λαμβάνει χρηματικά ποσά από καταθέσεις, διατραπεζικές μεταφορές, -όπως εμφαίνεται από το συλλεχθέν υλικό- και από δια ζώσης συναντήσεις με τα υπόλοιπα μέλη , σε πλήθος περιπτώσεων που πραγματοποιήθηκαν εικονικοί εμβολιασμοί, φτάνοντας στη συνολική αποκόμιση του χρηματικού ποσού των 3590 ευρώ. Μεταφέρει διατραπεζικά και δια ζώσης χρηματικά ποσά στην Κ.Ι.(44χρονη αδερφή της) και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο επικοινωνίας για τον καθορισμό της δράσης της ομάδας βάσει της αλληλουχίας των επικοινωνιών τους και των εικονικών συναλλαγών, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται στο ύψος των 2.230 ευρώ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αδερφός της 44χρονης Κ.Κ., φέρεται να μεσολάβησε στον εικονικό εμβολιασμό 14 ατόμων. Έπαιρνε τα χρήματα δια ζώσης και τα κατέθετε μέσω ΑΤΜ σε λογαριασμό του σε χρονικά διαστήματα που γίνονταν πλήθος εικονικοί εμβολιασμοί. Το ποσό αυτό μάλιστα ανέρχεται στις 2100 ευρώ.

Ενώ αντίστοιχα στην άλλη του αδερφή Κ.Σ., το επίμαχο διάστημα που γίνονταν πλήθος εικονικοί εμβολιασμοί, φέρεται να μετέφερε 1375 ευρώ.

Οι καταθέσεις «κλειδιά»

Οι Εσωτερικές Υποθέσεις έλαβαν συνολικά 48 καταθέσεις από εμπλεκόμενα πρόσωπα, εκ των οποίων οι 8 εξ’ αυτών ομολόγησαν (επιπρόσθετα της ομολογίας του εικονικού εμβολιασμού τους) την καταβολή χρηματικών ποσών στην εγκληματική ομάδα, προκειμένου να λάβουν το ψεύτικο πιστοποιητικό. Επίσης, 42 εξ’ αυτών ομολόγησαν την ψευδή - εικονική δήλωση εμβολιασμού τους, άνευ καταβολής χρηματικού αντιτίμου στην εγκληματική ομάδα, ενώ δύο αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες.

Όσον αφορά την 44χρονη Ι.Κ. προέβη στην δήλωση εικονικών εμβολιασμών και την σύνταξη των ατομικών ιατρικών ιστορικών επτά συγγενικών της προσώπων, μίας νοσηλεύτριας του Κ.Υ Παλαμά, μίας υπαλλήλου του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ - Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και 32 ακόμη ατόμων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προανακριτικά, φέρεται να υποστήριξε ότι πάσχει από ψυχολογικά - ψυχιατρικά προβλήματα, ότι το κίνητρο των πράξεων της ήταν καθαρά ανθρωπιστικό - αλτρουιστικό και ανιδιοτελές. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ενημερώνονταν από την αδερφή της Σ.Κ. για την καταχώρηση των στοιχείων των ατόμων και ότι δεν έλαβε οποιαδήποτε χρηματικό ποσό για την πραγματοποίηση των εικονικών εμβολιασμών αλλά ούτε και γνώριζε ότι η αδερφή της έλαβε χρηματικά ποσά.

Όσον αφορά στις μεταξύ τους οικονομικές συναλλαγές, ανέφερε στους «Αδιάφθορους» ότι πραγματοποιούνταν για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών των γονέων τους.

Από την πλευρά της, η αδερφή της Κ.Σ., ανέφερε ότι τα χρηματικά ποσά που κατατέθηκαν στον λογαριασμό της ήταν στο πλαίσιο ευγνωμοσύνης από τους εικονικά εμβολιαζόμενους και ότι τα αποδέχτηκε καθώς την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση . Μάλιστα , όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, τμήμα των χρημάτων το επέστρεψε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εικονικά εμβολιαζόμενων ατόμων.

Σημειώνεται πως η δικογραφία που σχηματίστηκε αφοράς τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, δωροδοκία υπαλλήλου, δωροληψία υπαλλήλου, ψευδής βεβαίωση, νόθευση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών που φέρονται να έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα Ιούλιος -Αύγουστος 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ