New York Times: Η Ελλάδα ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη με την πανδημία του κορωνοϊού - iefimerida.gr

New York Times: Η Ελλάδα ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη με την πανδημία του κορωνοϊού

Αθήνα
Αθήνα / Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού έχουν κερδίσει τους επαίνους των πολιτών σε μια χώρα όπου υπήρχε επί χρόνια αστάθεια, υπογραμμίζουν οι New York Times.

Μάλιστα στο άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα τονίζεται επίσης πως η Ελλάδα έκανε την έκπληξη, καθώς η κατάσταση εκεί αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι θα μπορούσε κανείς να αναμένει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ελλάδα ανυπομονεί για την επανεκκίνηση της οικονομίας της»

Με τίτλο «Η Ελλάδα Ξεπέρασε κάθε Πρόβλεψη» στην πανδημία, οι New York Times αναφέρουν πως «καθώς εξαπλωνόταν ο ιός στην Ευρώπη, πολλοί Έλληνες φοβούνταν τα χειρότερα: ότι δηλαδή θα ερχόταν η σειρά τους μετά την Ιταλία ή την Ισπανία. Εξάλλου το σύστημα υγείας της χώρας ήταν αποδυναμωμένο έπειτα από μια δεκαετία χρηματοπιστωτικής κρίσης και η Ελλάδα έχει έναν από τους γηραιότερους πληθυσμούς στην ΕΕ, μετά την Ιταλία, γεγονός που την καθιστά πιο ευάλωτη στην ασθένεια (covid-19)».

Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων από covid-19 και o αριθμός όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στην Ελλάδα είναι ένα μικρό μόλις ποσοστό εκείνων που καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

«Σήμερα, μια χώρα, που είχε συνηθίσει να θεωρείται το προβληματικό παιδί της ΕΕ, πανηγυρίζει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και ανυπομονεί για την επανεκκίνηση της οικονομίας της», σχολιάζει η εφημερίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη», λέει ο Κέβιν Φέδερστοουν, ο διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο London School of Economics, τον οποίο επικαλείται το άρθρο.

Η εφημερίδα αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σταδιακή άρση των μέτρων εκτιμώντας ότι η απόφαση της χώρας να επιβάλει γρήγορα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να ενισχύσει το ελλιπές σύστημα υγειονομικής φροντίδας συνέβαλαν στον περιορισμό των κρουσμάτων.

«Το ίδιο και η προθυμία των περισσότερων Ελλήνων να συμμορφωθούν με τα μέτρα», σχολιάζει και επικαλείται μάλιστα την περίοδο του Πάσχα λέγοντας ότι «σε όλη την χώρα πολλοί Ελληνες αποδέχτηκαν τη νέα κανονικότητα, εγκαταλείποντας συνήθειες όπως ακόμη και το ψήσιμο του αρνιού, ένα έθιμο του Ορθόδοξου Πάσχα, κάτι που πριν από μερικούς μήνες θα θεωρούνταν αδιανόητο».

Σύμφωνα με τον Φέδερστοουν, η κυβέρνηση «ακολούθησε τους επιστήμονες» καθιστώντας τον δρα Τσιόδρα επικεφαλής της πολιτικής της (ως προς την διαχείριση της πανδημίας) και δίνοντας στον Χαρδαλιά την εποπτεία αυτής της διαχείρισης. Και αυτό, συνεχίζει ο Φέδερστοουν, βοήθησε ώστε να εξελιχθεί ομαλά η κατάσταση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καμία από αυτές τις ενέργειες δεν είναι αναμενόμενες από μια ελληνική κυβέρνηση όταν αντιμετωπίζει προκλήσεις», σημειώνει ο ίδιος και εκτιμά ότι οι επιλογές αυτές αντανακλούν, πιθανόν, το επιχειρηματικό υπόβαθρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος υπήρξε οικονομικός αναλυτής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ new york times Κορωνοϊός Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ