«Νομίζαμε ότι όλα ήταν νόμιμα, δεν είχα ιδέα ότι τα μηχανήματα δεν είχαν άδεια», φέρεται να υποστήριξε η 56χρονη υπάλληλος του ιατρείου της οδού Καρνεάδου, η οποία χθες κατέθετε επί τρεις ώρες στον 32ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος ερευνά την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.
Η υπάλληλος, η οποία κατέθεσε ότι η ίδια τηλεφώνησε σε αναισθησιολόγο προκειμένου να ρωτήσει ποιο είναι το αντίδοτο για τη μέθη που είχε χορηγηθεί στον τραγουδιστή, σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι πρέπει να τηρείται κάποιο πρωτόκολλο για τα μηχανήματα πλασμαφαίρεσης.
«Δεν είχα ιδέα ότι τα μηχανήματα ήταν παράνομα. Πώς μπορώ να γνωρίζω αν κάτι είναι νόμιμο ή όχι; Δεν γνωρίζαμε ότι πρέπει να τηρείται κάποιο πρωτόκολλο. Η γιατρός ήταν αυτή που έδινε πάντα τις οδηγίες. Δεν είχα ιδέα για όλα αυτά που έγιναν. Νομίζαμε ότι όλα ήταν νόμιμα», είναι ο ισχυρισμός της.
Αναφορικά με το τι συνέβη όταν η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μαζωνάκη άρχισε να επιδεινώνεται, η υπάλληλος απάντησε: «Μέχρι τις 4 ήταν όλα καλά. Το πρώτο τηλεφώνημα ήταν στην αναισθησιολόγο, μεταξύ 16:00 με 16:10, και το δεύτερο τηλεφώνημα αμέσως μετά ήταν στον κύριο από τον οποίο είχαμε πάρει τον απινιδωτή. Η ερώτηση ήταν γιατί δεν λειτουργούσε ο απινιδωτής, με τον κύριο να μας εξηγεί ότι έπρεπε να ήταν φορτισμένος».
Αναφορικά με τις αποκλίσεις στις ώρες σε σχέση με όσα έχει καταθέσει προανακριτικά, η 56χρονη υπάλληλος εξήγησε πως είχε δοθεί γραμμή από την προφυλακισμένη γιατρό.
«Είπα στην πρώτη μου κατάθεση ότι ο Μαζωνάκης ήρθε στις 15:30, γιατί αυτή ήταν η γραμμή που μας έδωσε η γιατρός. Εγώ έφθασα στο ιατρείο στις 3 το μεσημέρι, δεν γνώριζα τι ώρα ήρθε ο τραγουδιστής, ήταν μέσα ήδη όταν έφθασα», υποστήριξε.
Το μήνυμα του υπνοθεραπευτή στην 56χρονη γιατρό: «Θα τον στριμώξω»
Τον τρόπο με τον οποίο ήρθε σε επαφή με τον Γιώργο Μαζωνάκη εξήγησε αναλυτικά ο υπνοθεραπευτής κατά την κατάθεση που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες στον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ήταν διστακτικός να αναλάβει τον Γιώργο Μαζωνάκη, επειδή γνώριζε ότι κατά το παρελθόν είχε νοσηλευθεί στο Δρομοκαΐτειο, όμως η πλευρά Μαζωνάκη επέμενε. Η γνωριμία έγινε μέσω γνωστής καλλιτεχνικής μάνατζερ, η οποία του τηλεφώνησε για λογαριασμό του τραγουδιστή.
«Το πρώτο τηλεφώνημα από τη μάνατζερ έγινε στις 27 Αυγούστου, στις 11.02 το πρωί. Μου είπε να συναντήσω τον Γιώργο Μαζωνάκη για να κάνει υπνοθεραπεία. Αρνήθηκα να αναλάβω αρχικά, εξαιτίας του ιστορικού του στο Δρομοκαΐτειο. Την ίδια ημέρα, στις 13:30 περίπου, έγινε και δεύτερο τηλεφώνημα από τη μάνατζερ και επέμενε για τη συνάντηση. Στις 2 Σεπτεμβρίου, περίπου στις 13:00, η μάνατζερ μου τηλεφωνεί πάλι για ραντεβού με τον Μαζωνάκη. Δέχομαι και κανονίζεται αρχικά για Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, αλλά και πάλι αλλάζει για τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, όπου και πραγματοποιείται το ραντεβού στις 5 το απόγευμα σε εστιατόριο στο Ψυχικό», φέρεται να υποστήριξε.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο υπνοθεραπευτής, η μάνατζερ καλλιτεχνών και ένας γνωστός επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων.
Η πλευρά του υπνοθεραπευτή φέρεται να υποστηρίζει πως έμαθε για τις θεραπείες που θα έκανε ο Γιώργος Μαζωνάκης στην 56χρονη γιατρό, με την οποία ο ίδιος είχε σύμβαση συνεργασίας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπνοθεραπευτής απέστειλε μήνυμα στη γιατρό που έγραφε «θα τον στριμώξω».
«Μετά τη συνάντηση γνωρίζω ότι η γιατρός επικοινωνεί με τον Γιώργο Μαζωνάκη και συμφωνούν στα λεφτά και στις θεραπείες. Η γιατρός του μου προώθησε τη συμφωνία που είχαν κάνει μεταξύ τους, τι ακριβώς θα κάνει στον Μαζωνάκη και πόσο θα στοιχίσει. Σε μήνυμα προς τη γιατρό την Τρίτη το πρωί τής έγραψα "θα τον στριμώξω", αναφερόμενος στο δικό μου ραντεβού για Τετάρτη απόγευμα», φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων.