Νέα Ιωνία: Ποιοι έκαψαν την καφετέρια -Δραματικές στιγμές σε όλη την πολυκατοικία, οι πυροσβέστες έσπασαν πόρτα να απεγκλωβίσουν έγκυο - iefimerida.gr

Νέα Ιωνία: Ποιοι έκαψαν την καφετέρια -Δραματικές στιγμές σε όλη την πολυκατοικία, οι πυροσβέστες έσπασαν πόρτα να απεγκλωβίσουν έγκυο

Αποκαΐδια και στάχτες στην πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία
Αποκαΐδια και στάχτες στην πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία / Φωτογραφία: Orange Press Agency
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο εμπρησμός σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία, καθώς οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φωτιά προκλήθηκε σκόπιμα.

Στέλεχος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αναφέρει ότι οι δράστες έσπασαν τις τζαμαρίες του καταστήματος, έριξαν εύφλεκτο υγρό στο εσωτερικό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα οι φλόγες να εξαπλωθούν γρήγορα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, δημιούργησε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τους ενοίκους πέντε διαμερισμάτων της πολυκατοικίας, μεταξύ των οποίων και μία ετοιμόγεννη γυναίκα.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία, η έρευνα περνά στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών του Ελληνικού FBI. Οι Αρχές εξετάζουν τα πιθανά κίνητρα της επίθεσης, μεταξύ άλλων οικονομικές ή προσωπικές διαφορές, ενδεχόμενο εκβιασμό, αλλά και το ενδεχόμενο η πυρπόληση να συνδέεται με τη δολοφονία που είχε σημειωθεί μέσα στο ίδιο κατάστημα το 2023.

Τι άκουσαν οι ένοικοι πριν από τη φωτιά

Κάτοικοι της πολυκατοικίας φέρεται να κατέθεσαν ότι λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά άκουσαν τρεις διαδοχικούς ήχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να σχετίζονται είτε με εκρήξεις εμπρηστικών μηχανισμών είτε με σπασίματα τζαμαριών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τους ενοίκους περιγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν: «Άκουσα έναν κρότο έντονο και λέω τι να έγινε. Μέχρι να αναρωτηθώ είδα καπνούς και φλόγα στην τέντα μου. Άρχισα να φωνάζω, βγήκαμε έξω να ειδοποιήσουμε τους ενοίκους να κατεβούνε».

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν καταγραφεί ύποπτες κινήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται εάν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος είχαν οικονομικές οφειλές ή προσωπικές διαφορές, εάν είχαν δεχθεί απειλές ή εκβιασμούς, αλλά και εάν η επίθεση μπορεί να σχετίζεται με το αιματηρό παρελθόν του καταστήματος.

Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των ενοίκων

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από τους ενοίκους περίπου στις 04:15 τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/9), όταν οι φλόγες είχαν ήδη επεκταθεί στην πολυκατοικία της οδού Κασταμονής.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν στην εκκένωση των διαμερισμάτων, απομακρύνοντας τους ενοίκους από το κτίριο.

Μεταξύ των ανθρώπων που χρειάστηκε να απομακρυνθούν βρίσκονταν και παιδιά, ενώ ιδιαίτερη ήταν η περίπτωση μιας γυναίκας εννέα μηνών έγκυος, η οποία βρισκόταν στον πρώτο όροφο.

Για τον απεγκλωβισμό της, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα του διαμερίσματος.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις ώρες για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο και να τη σβήσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ένοπλη συμπλοκή του 2023 -Οι «LIONS», η «προστασία» και ο νεκρός 39χρονος

Το ενδιαφέρον των Αρχών στρέφεται και στο περιστατικό της 22ας Φεβρουαρίου 2023, όταν μέλη της ομάδας «LIONS» είχαν εμπλακεί σε ένοπλη συμπλοκή μέσα στο συγκεκριμένο κατάστημα στη Νέα Ιωνία.

Στη συμπλοκή συμμετείχε αντίπαλη ομάδα, μέλος της οποίας ήταν ένας 39χρονος υδραυλικός από την Αλβανία, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς.

Το θύμα ήταν σεσημασμένο για ληστείες και άλλα αδικήματα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, τα μέλη των δύο πλευρών φέρεται να είχαν συναντηθεί προκειμένου να συζητήσουν και να καταλήξουν σε συμφωνία, ωστόσο η συνάντηση πήρε διαφορετική τροπή και εξελίχθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με θανατηφόρα κατάληξη.

Όπως είχαν αναφέρει αστυνομικές πηγές, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η επικυριαρχία και η ηγεμονία στον χώρο της προστασίας οίκων ανοχής και της σωματεμπορίας.

 Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας είχαν απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, σωματεμπορίας και παροχής προστασίας σε καταστήματα, κυρίως στις περιοχές των Σεπολίων και του Γκαζιού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρείχαν προστασία και συνοδείες σε δημοφιλείς τράπερς, ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν πρωταγωνιστήσει σε συμπλοκή μεταξύ ομάδων δύο τράπερς κατά τη διάρκεια μουσικών βραβείων το καλοκαίρι του 2023.

Η υπόθεση με το κλειστό κύκλωμα

Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αποτελεί και η προηγούμενη δίωξη σε βάρος ενός εκ των ιδιοκτητών του καταστήματος, ο οποίος είχε αποκρύψει το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής, στο οποίο είχε αποτυπωθεί το περιστατικό και οι δράστες.

Ιδιοκτήτης του καταστήματος ήταν ο ίδιος άνθρωπος τότε και τώρα, ένας 22χρονος από τη Συρία, ο οποίος είχε τοποθετήσει ένα άλλο άτομο ως «μπροστινό».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κατάστημα διέμεναν σχεδόν καθημερινά δύο έως τρία άτομα, προκειμένου να το φυλάνε. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε τις τελευταίες ημέρες πριν από την πυρκαγιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καφέ-μπαρ Νέα Ιωνία καφετέρια φωτιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ