Μυτιλήνη: Καταφθάνουν ορνιθοπαρατηρητές από όλον τον κόσμο, γιατί επιλέγουν το νησί - iefimerida.gr

Μυτιλήνη: Καταφθάνουν ορνιθοπαρατηρητές από όλον τον κόσμο, γιατί επιλέγουν το νησί

λιμανι μυτιληνης
Μυτιλήνη / φωτογραφία shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με συμμετοχή πολλών ξένων ορνιθοπαρατηρητών που ήλθαν στη Λέσβο για να παρακολουθήσουν τη φθινοπωρινή μετανάστευση των πουλιών συνεχίζονται οι δράσεις παρατήρησης και δακτυλίωσης πουλιών στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου, από τα στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Κέντρου περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

Πόλος έλξης οι τοποθεσίες της Λέσβου για τους ορνιθοπαρατηρητές

Οι υγρότοποι της δυτικής Λέσβου όπως είναι γνωστό αποτελούν πόλο έλξης για τους Έλληνες αλλά ιδίως για πολλούς ξένους ορνιθοπαρατηρήτες από όλον τον κόσμο, που κατακλύζουν τους υγροτόπους χάρη στην αξιόλογη ορνιθοπανίδα και τα ιδιαίτερα είδη πουλιών που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα, την φθινοπωρινής μετανάστευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι τώρα πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εξορμήσεις στον ποταμό Τσιχλιώντα, στον ποταμό Τάψα της Φανερωμένης στο Σίγρι και στο Ψαραπόταμο στην Σκάλα Ερεσού. Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τους υγροτόπους αλλά και τα είδη πουλιών που κατοικούν σ' αυτούς, με τη βοήθεια της μεθόδου της δακτυλίωσης.

Παρατηρήθηκαν πολλά μεταναστευτικά μικρόπουλα όπως Κιτρινοσουσουράδες, Θαμνοφυλλοσκόποι, Καλαμοποταμίδες, Ψαθοποταμίδες, Καστανολαίμηδες και άλλα που καταφεύγουν στην πυκνή βλάστηση των εκβολών των χειμάρρων για ξεκούραση και αναζήτηση τροφής. Ας σημειωθεί ότι μέσα στο φθινόπωρο πρόκειται να πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις παρατήρησης των πουλιών κατά την φθινοπωρινή μετανάστευση.

Οι φετινές φθινοπωρινές εξορμήσεις σε οικολογικά σημαντικές περιοχές της Δυτικής Λέσβου με θέμα «Υγρότοποι της Δυτικής Λέσβου - εξορμήσεις στη φύση» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων για την οικολογική και περιβαλλοντική αξία των υγροτόπων, συνδιοργανόνονται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και περιλαμβάνει δράσεις ευαισθητοποίησης των κατοίκων, των επισκεπτών και των μαθητών της Λέσβου για τους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου, μέσα από σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης, σεμιναρίων και εξορμήσεων πεδίου. Οι δακτυλιώσεις πουλιών πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πουλιά Μυτιλήνη Λέσβος παρατήρηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ