«Δεν πιεζόμαστε» απαντά το μπλόκο της Νίκαιας στο τελεσίγραφο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει άλλη υπομονή».
Μιλώντας στο ThessPost, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, επισήμανε ότι θα αποφασίσουν μετά τις ανακοινώσεις της Τετάρτης. «Την Τετάρτη που η κυβέρνηση θα κάνει εξειδίκευση των μέτρων θα τα συζητήσουμε όλοι μαζί σαν ένα μπλόκο και ανάλογα θα καθορίσουμε τη στάση μας. Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα γίνονται συνελεύσεις για να ενημερώσουμε για την απόφαση της κλιμάκωσης, Πέμπτη και Παρασκευή», είπε.
«Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να αφήσουν τα plan b και τα plan c» λέει το μπλόκο της Νίκαιας
«Η απόφαση από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων φαίνεται ότι έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση. Και φαίνεται από τις δηλώσεις και του κυβερνητικού εκπροσώπου που προσπάθησε σήμερα να ενεργοποιήσει για ακόμη μια φορά κοινωνικό αυτοματισμό απέναντι στους αγρότες αναφέροντας όπως λέει θεωρίες περί ξυλόλιου ενώ όλη η κοινωνία ξέρει ποιος κλείνει τους δρόμους. Θέλουμε να του πούμε ότι 4.000 – 5.000 τρακτέρ είναι μόνο στη Θεσσαλία», τόνισε.
Όπως πρόσθεσε, «αντέχουμε. Εμείς δεν νιώθουμε πίεση, εμείς έχουμε υπομονή. Ξέρουμε ότι δεν θα φύγουμε από εδώ με άδεια χέρια, πρέπει η κυβέρνηση να δώσει λύσεις και να αφήσουν τα plan b και τα plan c, να ικανοποιήσουν τουλάχιστον τα βασικά μας αιτήματα, που είναι αιτήματα επιβίωσης».