Ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που δολοφόνησε εν ψυχρώ την Καρολάιν -Πώς τον περιέγραψε η εισαγγελέας - iefimerida.gr

Ισόβια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που δολοφόνησε εν ψυχρώ την Καρολάιν -Πώς τον περιέγραψε η εισαγγελέας

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μπαίνει στην κλούβα της ΕΛ.ΑΣ
Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μπαίνει στην κλούβα της ΕΛ.ΑΣ/ Φωτογραφία: INTIME
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κύβος ερρίφθη για την πολύκροτη υπόθεση συζυγοκτονίας που συγκλόνισε τη χώρα, καθώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τιμωρήθηκε με ισόβια.

Η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς ολοκληρώθηκε χθες, με τον συζυγοκτόνο πιλότο να μην πείθει κανέναν για τα ελαφρυντικά που ζήτησε να του αναγνωριστούν και το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο να του επιβάλει την εσχάτη των ποινών: Ισόβια κάθειρξη συν 11 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντίδραση του Αναγνωστόπουλου στο άκουσμα της τελικής απόφασης του δικαστηρίου; Ψυχρός, ανέκφραστός, σαν να το περίμενε...

Μάλιστα, το ενδιαφέρον για την υπόθεση της συζυγοκτονίας που κρατά το πανελλήνιο «μουδιασμένο» ακόμη και ένα χρόνο μετά, ήταν τέτοιο που βρετανικά ΜΜΕ έκαναν έκτακτη είδηση την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Ιστορική δίκη, η Καρολάιν έγινε σύμβολο»

Ο συνήγορος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, Αθανάσιος Χαρμάνης ουσιαστικά έδωσε τον τόνο της σοβαρότητας της εν λόγω δίκης και εν τέλει της απόφασης του δικαστηρίου.

«Του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών. Νομίζω ότι ήταν μία ιστορική δίκη. Η Καρολάιν έγινε σύμβολο. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν επέτρεψε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να συνεχίσει την παραπλάνηση. Η Καρολάιν ψυχορραγούσε στα χέρια του για 402 δευτερόλεπτα», δήλωσε χαρακτηριστικά o κ. Χαρμάνης.

Η αντίδραση της οικογένειας της Καρολάιν

Από την πλευρά της, η χαροκαμένη οικογένεια της Καρολάιν δήλωσε δικαιωμένη για την απόφαση, ωστόσο όπως τόνιζαν το παιδί τους δεν γυρίζει πίσω

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η απόφαση αποτελεί σίγουρα μία ικανοποίηση και μία δικαίωση. Όμως θέλουμε το παιδί μας πίσω. Και δυστυχώς, η Κάρολαϊν δεν γυρίζει πίσω».

Η ποινή του Αναγνωστόπουλου

Στον 34χρονο συζυγοκτόνο πιλότο επιβλήθηκε ποινή ισοβίων για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και κάθειρξη 10 ετών για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας του ζεύγους, την οποία κρέμασε για να στήσει σκηνικό ληστείας.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την επιβολή χρηματικής ποινής 400 ημερήσιων μονάδων επί 50 ευρώ, δηλαδή 20.000 ευρώ.

Τέλος, για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ποινή τριών χιλιάδων, ενώ για την ψευδή καταγγελία στις αρχές επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Ετσ, οι τελικές ποινές που αποφασίστηκαν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μετά τη συγχώνευση των ποινών είναι: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία συν κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, ενώ επέβαλε χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το χρονικό της απόφασης

Αρχικά, από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας, Ευγενία Σταθουλοπούλου, πρότεινε στην έδρα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου , ενώ ζήτησε την ενοχή του και για το κακούργημα της θανάτωσης σκύλου και των πλημμελημάτων της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές και της ψευδούς κατάθεσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, το δικαστήριο συνεδρίασε για την απόφαση για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Λίγο πριν από τις 17:00 της Δευτέρας (16/5), το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, με εκείνον να ζητά δύο ελαφρυντικά, του πρότερου σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, που απορρίφθηκαν και τα δύο.

Στις 18:30, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο την ποινή των ισοβίων για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

O Mπάμπης Αναγνωστόπουλος μπαίνει στην κλούβα της ΕΛΑΣ και οδηγείται στις φυλακές

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περιγραφή της εισαγγελέως

Εντωμεταξύ η εισαγγελέας στην αγόρευσή της παρείχε μια πλήρη περιγραφή της προσωπικότητας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Μεταξύ άλλων τα σημεία της τοποθέτησης της εισαγγελέως που είχαν ενδιαφέρον καθώς σκιαγράφησαν το πώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αφαίρεση τη ζωή στην 20χρονη σύζυγό του εν ψυχρώ:

«Το παράλογο της τέλεσης των εγκλημάτων αυτής της δίκης με παραπέμπει στο αναίτιο, δηλαδή την αιτία που οδηγήθηκαν τα πράγματα στο έγκλημα».

«Το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε αμέσως, από τη στιγμή που εναπόθεσε το παιδί στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ήξερε ότι η προσοχή θα στεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία. Το επεδίωκε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης».
Και συνέχισε: «Ακόμα και το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε όταν εναπόθεσε το παιδί στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητάς του. Ήξερε ότι η προσοχή θα στεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία. Με πλήρη βεβαιότητα ο ισχυρισμός πρέπει να απορριφθεί».

«Όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροφόρες οδούς της Καρολάιν, είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία. Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου, είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω», εξήγησε η εισαγγελική λειτουργός και αναφέρθηκε σε όσα περιέγραψε ο κατηγορούμενος.

Το πεντάλεπτο με εξάλεπτο που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πίεζε την Καρολάιν, αλλά και το γεγονός ότι το θύμα κοιμόταν και δεν προηγήθηκε στον αμέσως προηγούμενο χρόνο καβγάς, είναι αυτά που κατά την εισαγγελική λειτουργό καθορίζουν και το όριο μεταξύ της «έντονης ψυχικής διέγερσης», που εν προκειμένω δεν ισχύει, και της «συγκροτημένης σκέψης» του δράστη ο οποίος δεν κάνει πίσω όσο το θύμα τινάζεται και πασχίζει να αναπνεύσει. «Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό -όχι και τόσο εύστοχος όρος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου», είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Σχολιάζοντας την απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η εισαγγελέας είπε πως «πολλές φορές αναρωτήθηκα κατά την απολογία αν καταλάβαινε για τι πράγμα μιλούσε και αν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Επιμήκυνε την απολογία του για ώρες για να πείσει πως "κάτι φοβερό είχε συμβεί" εκείνο το βράδυ. Κατέληξε μέσα από παιδαριώδη επιχειρήματα σε αυτό που συνέβη. Ήταν ένα ζήτημα απολύτως διαχειρίσιμο. Πώς λοιπόν πυροδοτήθηκε ο θυμός του; Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπεραστική γραμμή του. Δυσκολεύτηκε να αποδείξει την κορύφωση του συναισθήματος».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Την πλάκωσε με όλο του το σώμα για να μην αντιδράσει. Καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι το smartwatch και τα 17 βήματα που κατέγραψε ήταν οι κινήσεις των χεριών της. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι μπορεί να ακούσουν οι γείτονες. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος», σημείωσε.
«Ο κατηγορούμενος ξέχασε να αφαιρέσει το ρολόι της Καρολάιν και αυτό είναι Θεία Δίκη γιατί έδωσε αρκετά στοιχεία», επεσήμανε η εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι «ο θάνατος της Καρολάιν ήταν αγωνιώδης».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, το smartwatch που φορούσε το επίμαχο βράδυ η Καρολάιν λειτούργησε ως «Θεία Δίκη» για τον 34χρονο, ο οποίος ξέχασε να της το αφαιρέσει από το χέρι όταν δημιουργούσε το σκηνικό για την υποτιθέμενη ληστεία αφαιρώντας την κάμερα ασφαλείας.

«Ο ισχυρισμός εξετάσθηκε εξονυχιστικά. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος δυναμίτισε την υπεραστική γραμμή. Δυσκολεύτηκε να αποδείξει την κορύφωση του συναισθήματος και κάθε φορά απαντούσε πως δεν θέλει να πει κακή κουβέντα για το θύμα. Είπε πως η κίνηση της Καρολάιν προς το παιδί τον ώθησε, προσθέτοντας ότι "δεν πήγα από το 0 στο 100". Είπε πως είδε την κορούλα του να υφίσταται ένα βίαιο περιστατικό. Δεν μας περιέγραψε όμως κάτι τόσο βίαιο. Ο μηχανισμός του θανάτου τέθηκε ενώ το θύμα κοιμόταν. Οι κρίσιμες στιγμές περιγράφονται με τέτοιο τρόπο που αν δεν γνωρίζαμε το πλαίσιο θα νομίζαμε ότι το επεισόδιο εξελίσσεται σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Πολλές φορές αναρωτήθηκα κατά την απολογία να καταλάβαινε για τι πράγμα μιλούσε και αν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Επιμήκυνε την απολογία του για ώρες για να πείσει πως κάτι φοβερό είχε συμβεί. Κατέληξε μέσα από παιδαριώδη επιχειρήματα σε αυτό που συνέβη. Περιέγραψε ένα ανεβοκατέβασμα από τη σκάλα. Ήταν ένα ζήτημα απολύτως διαχειρίσιμο. Πώς πυροδοτήθηκε ο θυμός του;», είπε η εισαγγελέας.

«Ο κατηγορούμενος οργανώθηκε ταχύτατα και σκότωσε το σκυλί με αδιανόητη σκληρότητα. Το ζώο βασανίστηκε όπως και η κοπέλα, φάνηκε η προσπάθειά του να σωθεί χωρίς να τα καταφέρει. Ήταν κάτι σημαντικό για την Καρολάιν. Όσο κι αν λέει ότι αγαπούσε το ζώο όπως η Καρολάιν, αυτό δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Ήταν ένα από τα ζητήματα που τον πρόδωσαν. Κανείς ληστής δεν χάνει χρόνο για να σκοτώσει έτσι τελετουργικά το σκυλί. Το κρέμασμα παραπέμπει είτε σε μαφία -εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά όταν τα έβλεπα στην τηλεόραση- είτε στον ίδιο, δεν υπήρχε τρίτη λύση. Μας είπε πόσο αγαπούσε τα ζώα και την κρέμασε έτσι, είναι ακραίος κυνισμός ή σχάση προσωπικότητας; Ένας ψυχίατρος θα μπορούσε να μας πει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κατηγορούμενος κατέθεσε αρχικά ψευδώς το τι συνέβη μέσα στο σπίτι. Αν και από μάρτυρας άλλαξε στη συνέχεια ιδιότητα και έγινε ύποπτος, ο δράστης προσπαθούσε να επιτύχει τη συγκάλυψη των εγκλημάτων του. Ο στόχος του ήταν η παραπλάνηση των διωκτικών αρχών. Κέρδισε 37 ημέρες. Αν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό σε όλα τα εγκλήματα είναι ότι ο κατηγορούμενος υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων. Έφτιαξε ένα σκηνικό, άσκησε ασυλλόγιστη και υπέρμετρη βία προσπαθώντας να μας πείσει ότι οι άγριοι ληστές προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στο θύμα επειδή αντιστάθηκε, ενώ τους είχε δώσει χρήματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ