Μιχάλης Τσαμάζ: Αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς - iefimerida.gr

Μιχάλης Τσαμάζ: Αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Ο Μιχάλης Τσαμάζ αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Ο Μιχάλης Τσαμάζ αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναγορεύτηκε ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ.

Η τελετή που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ξεκίνησε με την προσφώνηση από τον πρύτανη, καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη, και ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του τιμωμένου (Laudatio) από τον πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθηγητή Δημήτριο A. Γεωργακέλλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στην εναρκτήρια ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η επιτιμοποίηση είναι μια πράξη ύψιστης τιμής που επιφυλάσσει το Πανεπιστήμιο για όσους έχουν τη μέγιστη προσφορά στην κοινωνία, την οικονομία και τη χώρα. Ο Μιχαήλ Τσαμάζ, με πράξεις και αξίες που κωδικοποιούνται σε ένα σύστημα βέλτιστων πρακτικών με καθοδηγητική αξία για την κοινωνία, συνιστά μάθημα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους εμάς αλλά πρωτίστως για τους φοιτητές μας, καθώς έδειξε σε όλο τον κόσμο, πόσα είμαστε ικανοί να κάνουμε και τι είδους επιτεύγματα είναι ικανή η Ελλάδα να πετύχει.

Η εμπνευσμένη επιχειρηματικότητά του, σε συνδυασμό με το σημαντικό κοινωνικό έργο του, συνέβαλλαν στην κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της πατρίδας μας. Γι' αυτή τη συνολική του προσφορά στην ελληνική οικονομία, τη σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία αλλά και την καθοριστική συμβολή του στην ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, απονέμουμε σήμερα στον χαρισματικό ηγέτη, τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς».

Χειροκροτήματα για την αναγόρευση του Μιχάλη Τσαμάζ ως επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων καθηγητής, Δημήτριος A. Γεωργακέλλος, παρουσίασε το έργο (Laudatio) του Μιχάλη Τσαμάζ, καλωσορίζοντας τον στον κύκλο των επίτιμων διδακτόρων του Πανεπιστημίου και στην ακαδημαϊκή οικογένεια. Αναφέρθηκε εκτενώς στις σπουδές, αλλά και στην επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία σε πολυεθνικές εταιρείες (Warner Lambert, Philip Morris, Panafon), στις οποίες άφησε το στίγμα του, πρωτοπορώντας σε διάφορους τομείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τσαμάζ: Από τις δυσκολίες που αντιμετώπισα, έμαθα να βλέπω κάθε εμπόδιο ως ευκαιρία

Η τελετή αναγόρευσης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του τιμωμένου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο και το Τμήμα για την τιμή που του επιφύλαξαν και ανέφερε ότι μαθήματα για τη ζωή και την επιχειρηματικότητα διδασκόμαστε κάθε ημέρα, ήδη από τα παιδικά μας χρόνια. Από την πατρική μας οικογένεια, από τα σχολεία που φοιτούμε, από τα παιχνίδια με τους φίλους μας, από τους δασκάλους και τους καθηγητές μας στο πανεπιστήμιο, από τη δική μας οικογένεια αργότερα, από τα παιδιά μας.

«Το ταλέντο είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι αρκετό», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πολλοί έχουν ταλέντο, λίγοι καταφέρνουν να γίνουν κορυφαίοι στο είδος τους. Η ειδοποιός διαφορά είναι η στάση μας. Η εξάσκηση, η δέσμευση, η δουλειά. Η επιθυμία να γινόμαστε καλύτεροι, και να μαθαίνουμε συνεχώς».

Σημείωσε πως η πορεία προς την επιτυχία, επαγγελματική και προσωπική, είναι γεμάτη δυσκολίες και εμπόδια, όμως η δύναμη της ομάδας, το αίσθημα της ευθύνης, η αφοσίωση στο στόχο και η συλλογική δουλειά, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί το σπουδαίο, το καλό, το μεγάλο.

«Από τις δυσκολίες που αντιμετώπισα, έμαθα να βλέπω κάθε εμπόδιο ως ευκαιρία. Να κινούμαι με τόλμη, ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Και να μην αποθαρρύνομαι. Άλλωστε, οι δυσκολίες και οι αποτυχίες είναι αυτές που μας σμιλεύουν και μας κάνουν καλύτερους», είπε ο κ. Τσαμάζ και συμπλήρωσε: «Αν έχετε πίστη, πάθος και δέσμευση γι' αυτό που κάνετε, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη. Όμως, να μην βολεύεστε στην επιτυχία. Σε κάθε δεδομένη στιγμή, η επιτυχία, όπως και η αποτυχία, είναι παρελθόν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδική μνεία επιφύλαξε για την οικογένεια Χατζηδάκη, τους ανθρώπους που τον στήριξαν σαν δικό τους παιδί όταν πήγε στον Καναδά για σπουδές, αλλά και για τους καθηγητές του στο Πανεπιστήμιο του New Brunswick, που τον βοήθησαν να ανακαλύψει τις δυνατότητές του και να διαμορφώσει τη στάση του απέναντι στη ζωή. Με θερμά λόγια αναφέρθηκε και στον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, Παναγή Βουρλούμη, τον άνθρωπο που ξεκίνησε το 2004 τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ και έδωσε το 2010 τη σκυτάλη σε εκείνον για να συνεχίσει το έργο του.

Πλήθος προσωπικοτήτων στην αναγόρευση του Μιχάλη Τσαμάζ ως επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Πλήθος προσωπικοτήτων παρακολούθησε τον Μιχάλη Τσαμάζ να αναγορεύεται επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην τελετή παρευρέθηκαν οι υπουργοί, τότε, της υπηρεσιάκης κυβέρνησης Αλκιβιάδης Στεφανής (Εθνικής Άμυνας), Πελαγίδης Θεόδωρος (Οικονομικών) και Κάτσικας Σωκράτης (Ψηφιακής Διακυβέρνησης), ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Παπαθανάσης Νικόλαος, ο συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΣ, ο Ευάγγελος Σκιαδάς, εκπρόσωπος του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, η Θεοτοκάτου Ανδρονίκη, πρόεδρος της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ), οι αντιπρόεδροι του Ελεγκτικού Συμβουλίου Ευαγγελία-Ελισάβετ Κουλουμπίνη, Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και Λιγωμένου Άννα, ο Πατούλης Γεώργιος, περιφερειάρχης Αττικής, ο Μπουραντώνης Δημήτριος, πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κίντζιος Σπυρίδων πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Παπαδάκης Βασίλειος και Λεκάκος Γεώργιος, αντιπρυτάνεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ιωακειμίδης Γιώργο,ς δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, ο Καρύδης Δημήτριος αντιδήμαρχος Πειραιά, ο Δημήτρης Μαθιός, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, η διοικητική ομάδα του Ομίλου ΟΤΕ και πλήθος επιφανών προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ