Μετρό Γραμμή 4: Ξεκινούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Γαλάτσι -Θα ισχύουν έως τα Χριστούγεννα - iefimerida.gr

Μετρό Γραμμή 4: Ξεκινούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Γαλάτσι -Θα ισχύουν έως τα Χριστούγεννα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σηματα
Εικόνα αρχείου από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, φωτογραφία EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Γαλάτσι, λόγω εργασιών για τη Γραμμή 4 του Μετρό, ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, εταιρεία του ελληνικού Δημοσίου, την παρούσα στιγμή κατασκευάζει τη Νέα Γραμμή 4 του Μετρό, Τμήμα Α' – Άλσος Βεΐκου – Γουδή, έργο το οποίο αποτελείται από δεκαπέντε (15) νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή, καθώς και εννέα (9) ενδιάμεσα ή/και τερματικά φρέατα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατασκευή της Νέας Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας – Τμήμα Α’ « Άλσος Βεΐκου – Γουδή» έχει ήδη εκκινήσει με τις πρόδρομες εργασίες που αφορούν μελέτες, τη σταδιακή εγκατάσταση των εργοταξίων, αρχαιολογική διερεύνηση και μετατόπιση των δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (δίκτυα ΔΕΔΔΗΕ, αποχέτευσης, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, φυσικού αερίου) και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής του Σταθμού «ΓΑΛΑΤΣΙ», ο οποίος χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφόρου Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και επί της συνέχειας αυτής, στη συμβολή της οδού Αγ. Γλυκερίας με την Λεωφόρο Γαλατσίου στον Δήμο Γαλατσίου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες και απαραίτητο είναι να λάβουν χώρα οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την εκτέλεση του έργου.

Σημειώνεται ότι κατά την εκπόνηση των μελετών των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην ελαχιστοποίηση της αναπόφευκτης όχλησης που θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή διατηρώντας κατά το δυνατό ανοιχτές οδούς και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τροφοδοσία των καταστημάτων, φορτοεκφόρτωση οχημάτων, τη διαχείριση της επιβίβασης και αποβίβασης στις στάσεις του ΟΑΣΑ και την εξυπηρέτηση των κατοίκων στην περιοχή κατά το διάστημα εφαρμογής τους.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τα Χριστούγεννα στο Γαλάτσι για τη Γραμμή 4

Πιο αναλυτικά προβλέπεται για το διάστημα από τις 12.11 έως 25.12.2022, να λάβουν χώρα οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΦΑΣΗ 1 (3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ)

Κατά την 1η φάση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας της Λ. Γαλατσίου στο ρεύμα κίνησης προς οδό Πρωτοπαπαδάκη από το ύψος της οδού Πυθαγόρα έως και τη συμβολή με την οδό Αγίας Γλυκερίας, αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια από Αγίας Γλυκερίας και τμηματικά αποκλεισμός της μεσαίας λωρίδα της οδού έως την Ελ. Βενιζέλου. Αποκλεισμός δεξιάς λωρίδας Λεωφόρου Βεΐκου στο ρεύμα κίνησης προς την Λ. Γαλατσίου από Σκρά μέχρι την οδό Αρτέμιδος και τμηματικός αποκλεισμός της οδού Ιπποκράτους από Αγίας Γλυκερίας έως Λυσίου με ελεύθερη διέλευση οχημάτων. Αποκλεισμός της οδού Λυσίου από την οδό Ιπποκράτους μέχρι τη Λ. Γαλατσίου και αποκλεισμός των οδών Εκάτης και Αρτέμιδος από το ύψος της οδού Μαυρογένους μέχρι τη Λεωφόρο Βεΐκου.

ΦΑΣΗ 2 (2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ)

Κατά τη 2η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός της οδού Ιπποκράτους, αποκλεισμός μέρους οδοστρώματος επί της οδού Προφήτη Ηλία και Ελ. Βενιζέλου με ελεύθερη διέλευση οχημάτων, αποκλεισμός αριστερής και μεσαίας λωρίδας της οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια, από την οδό Αγίας Γλυκερίας έως Ελ. Βενιζέλου και τμηματικός αποκλεισμός της μεσαίας και αριστερής λωρίδας της Λ. Βεΐκου στο ρεύμα κίνησης προς Λ. Γαλατσίου από Σκρά έως Αρτέμιδος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΦΑΣΗ 3 (10 ΗΜΕΡΕΣ)

Κατά την 3η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός των δύο αριστερών λωρίδων κίνησης οχημάτων και προς τις δύο κατευθύνσεις της Λεωφόρου Γαλατσίου από το ύψος της διασταύρωσης με τη Λεωφόρο Βεΐκου έως το ύψος της οδού Λυσίου, τμηματικός αποκλεισμός της οδού Αγ. Γλυκερίας στο ρεύμα κίνησης προς Λεωφόρο Βεΐκου και αποκλεισμός του παράδρομου Πρωτοπαπαδάκη

ΦΑΣΗ 4 (1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

Κατά την 4η φάση θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας της Λ. Γαλατσίου στο ρεύμα κίνησης προς την οδό Πρωτοπαπαδάκη μεταξύ των οδών Λυσίου και Αγίας Γλυκερίας και τμηματικός αποκλεισμός της οδού Αγίας Γλυκερίας στο ρεύμα κίνησης προς Κυψέλη.

ΦΑΣΗ 5 (1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

Κατά την 5η φάση θα πραγματοποιηθεί τμηματικός αποκλεισμός της δεξιάς και μεσαίας λωρίδας οδού Πρωτοπαπαδάκη στο ρεύμα κίνησης προς Τουρκοβούνια μεταξύ Αγίας Γλυκερίας και Ελ. Βενιζέλου για τις εργασίες υψηλής τάσης ΔΕΔΔΗΕ.

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας/Τμήμα Αθηνών της εταιρείας (τηλ. 210-6792065) βρίσκεται πάντοτε στην διάθεσή του κοινού, για την παροχή οποιαδήποτε άλλης πληροφορίας ή διευκρίνισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αττικό Μετρό Α.Ε. ζητά την κατανόηση και συνεργασία των πολιτών για την εύρυθμη εξέλιξη και ολοκλήρωση αυτού του τόσο σπουδαίου έργου, που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής στην πόλη της Αθήνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ