Η Ελλάδα στο επίκεντρο των μεταμοσχεύσεων για τέσσερις ημέρες, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση - iefimerida.gr

Η Ελλάδα στο επίκεντρο των μεταμοσχεύσεων για τέσσερις ημέρες, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση

ωνασειο συγγρου
Το ESOT Congress 2023, ο κορυφαίος επιστημονικός θεσμός στη δωρεά οργάνων, διοργανώνει συνέδριο από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ESOT Congress 2023, ο κορυφαίος επιστημονικός θεσμός στη δωρεά οργάνων, διοργανώνει συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Ελλάδα βρίσκεται για τέσσερις ημέρες στο επίκεντρο των εξελίξεων στον τομέα των μεταμοσχεύσεων φιλοξενώντας το κορυφαίο συνέδριο για τις μεταμοσχεύσεις παγκοσμίως. Πρόκειται για το ESOT Congress 2023, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με συμμετέχοντες γιατρούς, ερευνητές, νοσηλευτές, συντονιστές μεταμοσχεύσεων και επαγγελματίες υγείας, αλλά και επιχειρήσεις βιοτεχνολογικού εξοπλισμού και φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν από όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To ESOT Congress διοργανώνεται ανά διετία και αποτελεί ένα σημείο συνάντησης προκειμένου να συζητήσουν και να μελετήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των μεταμοσχεύσεων όλοι οι εμπλεκόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα.

Το Esot Congress αποτελεί ένα από τα πιο πολυθεματικά συνέδρια στον κλάδο των μεταμοσχεύσεων, με περισσότερους από 900 διακεκριμένους ομιλητές που θα παρουσιάσουν τις βέλτιστες πρακτικές και σύγχρονες τάσεις της έρευνας στο πεδίο των μεταμοσχεύσεων μέσα από περισσότερες από 200 διαφορετικές θεματικές.

Εθνική Πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση στον τομέα των μεταμοσχεύσεων

Με όραμα την ανοικοδόμηση του τομέα των μεταμοσχεύσεων, αλλά και την ανάπτυξη και την ενίσχυση της κουλτούρας δωρεάς οργάνων στη χώρα μας, το Ίδρυμα Ωνάση ανέλαβε μια Εθνική Πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Ω.Κ.Κ.).

Το ESOT Congress 2023, ο κορυφαίος επιστημονικός θεσμός στη δωρεά οργάνων, διοργανώνει συνέδριο από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση
Το ESOT Congress 2023, ο κορυφαίος επιστημονικός θεσμός στη δωρεά οργάνων, διοργανώνει συνέδριο από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας από τους βασικούς άξονες της Εθνικής Πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ωνάση είναι η δικτύωση της χώρας μας με τους κορυφαίους επιστήμονες και παράγοντες που διαμορφώνουν τις εξελίξεις στον τομέα των μεταμοσχεύσεων από όλο τον κόσμο. Πάντα σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις μεταμοσχεύσεις.

Στο πλαίσιο του ESOT Congress 2023, το Ίδρυμα Ωνάση, συνεπές με το όραμά του για την ανάπτυξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της Υγείας, στηρίζει μια υποτροφία στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, με τίτλο «Digital Transformation in Transplantation Best Abstract Award», η οποία θα δοθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου από το Ίδρυμα Ωνάση και απευθύνεται σε έναν επιστήμονα με ερευνητικό έργο που επιλέγει η επιστημονική επιτροπή.

Ιωάννης Μπολέτης, πρόεδρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και συν-πρόεδρος του ESOT Congress 2023 / Φωτογραφία: Nikos Kokkas
Ιωάννης Μπολέτης, πρόεδρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και συν-πρόεδρος του ESOT Congress 2023 / Φωτογραφία: Nikos Kokkas

Γιατί είναι σημαντική η πραγματοποίηση του ESOT Congress 2023 στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννης Μπολέτης, πρόεδρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και συν-πρόεδρος του ESOT Congress 2023, «πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια, με 3.500 συνέδρους, όπου θα παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις, οι προοπτικές και τα επίκαιρα θέματα από τον χώρο των μεταμοσχεύσεων, ενώ μία από τις καινοτομίες είναι η βαρύτητα που δίνεται στη σχέση μεταξύ ασθενών και γιατρών, αλλά και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων από πλευράς ασθενών. Μάλιστα, επίτιμη πρόεδρος θα είναι μια Ιταλίδα με μεταμόσχευση πνεύμονα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όσον αφορά στο σκέλος της πραγματοποίησης του ESOT Congress 2023 στην Ελλάδα, το διεκδικήσαμε μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία» τονίζει ο Ιωάννης Μπολέτης.

«Αυτό σημαίνει ότι έρχονται στην Ελλάδα περίπου 5.000 άτομα υψηλών εσόδων, γεγονός που βοηθά και στον επιστημονικό τουρισμό. Επιπλέον, μέσα από το Ίδρυμα Ωνάση έχει δραστηριοποιηθεί η κοινωνία όσον αφορά στις μεταμοσχεύεις. Με νομοσχέδιο επικαιροποιήθηκε το πλαίσιο των μεταμοσχεύσεων, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των ασθενών, ο θεσμός του τοπικού συντονιστή μεταμοσχεύσεων, καθώς και η έναρξη λειτουργίας του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου μέσα στο 2024. Το ESOT Congress 2023 είναι μια διοργάνωση που ευνοεί την εξέλιξη των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας, γι' αυτόν τον λόγο διεκδίκησα το συνέδριο και εξελέγην σε αυτό».

«Επιθυμία της κοινωνίας να συνεχίσουμε το έργο μας»

«Ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας βαίνει αυξανόμενος» σημειώνει ο Ιωάννης Μπολέτης. «Το είδαμε και πέρσι, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερος φέτος, μολονότι είμαστε πολύ πίσω από τους μέσους ευρωπαϊκούς όρους. Η συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με την οικονομική του συμβολή, αποτελεί μια στέρεη βάση για αυτά που κάνουμε, έχουμε κάνει και συνεχίζουμε. Είναι ελπιδοφόρο ότι έχουμε καλή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, ενώ για το θέμα των μεταμοσχεύσεων έχει ενδιαφερθεί και προσωπικά ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, όπως φάνηκε και στην ψήφιση του νομοσχεδίου, πέραν της κυβέρνησης και η κύρια αντιπολίτευση είχε θετική στάση, κάτι το οποίο αντανακλά και στην επιθυμία της κοινωνίας να προχωρήσουμε το έργο μας» συνεχίζει.

Έφη Τσιότσιου, εκτελεστική διευθύντρια και διευθύντρια Παιδείας του Ιδρύματος Ωνάση / Φωτογραφία: Ioanna Chatziandreou
Έφη Τσιότσιου, εκτελεστική διευθύντρια και διευθύντρια Παιδείας του Ιδρύματος Ωνάση / Φωτογραφία: Ioanna Chatziandreou
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυρία Έφη Τσιότσιου, εκτελεστική διευθύντρια και διευθύντρια Παιδείας του Ιδρύματος Ωνάση, αναφέρει: «Το Ίδρυμα Ωνάση έχει αναλάβει μια Εθνική Πρωτοβουλία και, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση δράσεων, στέκεται αρωγός στο έργο της Πολιτείας και του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, συμβάλλοντας δυναμικά και αποτελεσματικά στην ανοικοδόμηση του τομέα των Μεταμοσχεύσεων και στην ανάπτυξη της κουλτούρας της δωρεάς οργάνων στη χώρα μας».

«Η συμβολή μας αυτή παίρνει σάρκα και οστά με την ισχυρή παρουσία μας στο ESOT Congress 2023, το μεγαλύτερο συνέδριο του κλάδου στον κόσμο, που τοποθετεί για τέσσερις ημέρες την Ελλάδα στο κέντρο της πλέον σύγχρονης θεραπευτικής πρακτικής που χαρίζει το ανεκτίμητο δώρο της δεύτερης ευκαιρίας στη ζωή. Η παρουσία μας συνοδεύεται και από ένα βραβείο στον τομέα των μεταμοσχεύσεων και της ψηφιακής Υγείας, με τίτλο “Digital Transformation in Transplantation Best Abstract Award”, το οποίο θα δοθεί σε έναν επιστήμονα με ερευνητικό έργο που θα επιλέξει η επιστημονική επιτροπή. Η υποστήριξη στο ESOT Congress 2023 αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό σταθμό στην πορεία προς την παράδοση του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το σπίτι των Μεταμοσχεύσεων το 2024» καταλήγει η κυρία Τσιότσιου.

Νέα πνοή στις μεταμοσχεύσεις μέσα από το ΩΕΜΕΚ

Το ΩΝΑΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΩΕΜΕΚ) αποτελεί την πραγματοποίηση ενός οράματος που η διοίκηση του Ιδρύματος Ωνάση σχεδίαζε εδώ και καιρό. Να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία ένα νοσοκομείο αφιερωμένο στη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων, το οποίο παράλληλα θα αποτελεί και ένα κέντρο έρευνας και καινοτομίας στις μεταμοσχεύσεις.

Το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο θα λειτουργήσει μέσα στο 2024
Το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο θα λειτουργήσει μέσα στο 2024
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ΩΕΜΕΚ αναμένεται να αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη της μεταμοσχευτικής δραστηριότητας στη χώρα, καθώς θα στηρίζει τις υπάρχουσες μονάδες, δημιουργώντας ένα δίκτυο μεταμοσχεύσεων πανελλαδικά. Με τον συντονισμό και την εποπτεία της Πολιτείας, μέσω του ΕΟΜ, θα συνάψει συνεργασίες με γιατρούς του εξωτερικού, οι οποίοι θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ από κοινού με τον ΕΟΜ και το Ίδρυμα Ωνάση θα συμβάλει στην κατανόηση και διάδοση της σημασίας και της ουσίας της δωρεάς οργάνων.

Επιπλέον, η αυτόνομη παιδιατρική μεταμοσχευτική κλινική θα προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου αποκλειστικά σε παιδιά, περιορίζοντας την ανάγκη μετάβασής τους στο εξωτερικό. Οι υπερσύγχρονες υποδομές, η τεχνολογία αιχμής, το εξειδικευμένο προσωπικό και η συνεργασία με άλλα κέντρα μεταμοσχεύσεων θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για κάθε ασθενή.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα του ESOT Congress 2023:

ESOT Congress 2023, 17 έως 20 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΑκολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ