Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ χαίρεται με τους νεκρούς από κορωνοϊό -Ζητάει κρεμάλες για την κυβέρνηση [εικόνες] - iefimerida.gr

Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ χαίρεται με τους νεκρούς από κορωνοϊό -Ζητάει κρεμάλες για την κυβέρνηση [εικόνες]

Ο Αλέξης Τσίπρας με την Μυρσίνη Βουνάτσου
Ο Αλέξης Τσίπρας με την Μυρσίνη Βουνάτσου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χτύπησε» ξανά το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Βουνάτσου, από τη Λέσβο, που χαίρεται με τους νεκρούς από κορωνοϊό γιατί, όπως πιστεύει, αυτό θα στοιχίσει πολιτικά στην κυβέρνηση της ΝΔ, για την οποία ζητάει κρεμάλες!

Γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της:

«Μωρέ θα το γράψω που να χτυπήσετε τον κώλο σας κάτω δεξιοί και αριστεροί. Αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε κρεμάλες πέστε μου για τους 2.000+ τι πρέπει να γυρέψουμε;;»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην απαράδεκτη ανάρτησή της, το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ συμψηφίζει τους νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι από αμέλεια και λανθασμένη διαχείριση της τότε κυβέρνησης με τα θύματα μιας παγκόσμιας πανδημίας η οποία πλήττει και τη χώρα μας.

Εντονη αντίδραση της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της αντέδρασε άμεσα στις αποκρουστικές τοποθετήσεις της κυρίας Βουνάτσου αναφέροντας: «Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου που από την αρχή της πανδημίας συγκρίνει τους νεκρούς του κορωνοϊού με τους νεκρούς από το Μάτι, επανήλθε ζητώντας κρεμάλες.

Το πρόβλημα δεν είναι η γραφικότητα των στελεχών τους. Το πρόβλημα είναι πως η κυρίαρχη ιδεολογία τους είναι ο πολακισμός που εκφράζεται σταθερά από την κορυφή ως τη βάση και από τα υπόγεια του Κουμουνδούρου μέχρι την Αυγή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι αδιανόητο και προσβλητικό για τα θύματα και τις οικογένειές τους, κάποιοι να περιφέρουν χαιρέκακα την μικροψυχία τους. Η κρισιμότητα των στιγμών στη δίνη μιας παγκόσμιας πανδημίας απαιτεί σοβαρότητα, πράγμα αγνωστο στον ΣΥΡΙΖΑ».

Με παρελθόν στον «πολακισμό»

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φωνές της Μυρσίνης Βουνάτσου ηχούν σαν κρωγμοί γυπών πάνω από τα πτώματα. Και τον περασμένο Απρίλιο 2020 είχε αρχίσει να μετράει νεκρούς:

«Όταν θα ισοφαρίσουμε τους νεκρούς εγώ θα αρχίσω να μετράω πτώματα και ζητάω ευθύνες (ποινικές). Γιατί όχι; Όσο έφταιγαν ο Τσίπρας και η Δούρου άλλο τόσο θα φταίτε κι εσείς. Συν τέσσερις από εχθές το βράδυ μέχρι τώρα. Στους εξήντα επτά φτάσαμε. Αν θα λογαριαστούμε λέει;», έγραψε σε ανάρτησή της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτηση αυτή, με νεότερη ανάρτηση το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μυτιλήνης δήλωνε ότι κατεβάζει την προηγούμενη και υποστήριζε ότι σκοπός της ήταν να «αναδείξει την υποκρισία όσων τρία χρόνια τώρα μας χαρακτηρίζουν φονιάδες με πρωτοσέλιδα και ώρες ατελείωτες σε τηλεδίκες. Όσο λοιπόν έφταιγε ο Τσίπρας και η Δούρου για το Μάτι άλλο τόσο φταίνε και οι σημερινοί για τα θύματα της πανδημίας. Αλλά κάποιοι δυστυχώς την υποκρισία και την αθλιότητα την έχουν στο πετσί τους". Δηλώνει ότι κατεβάζει την προηγούμενη ανάρτηση έχοντας αναδείξει την υποκρισία αλλά και για να μη δοθεί τροφή σε όσους «είδαν το πρόσωπό τους στον καθρέπτη και τρόμαξαν».

Καταδίκασε τότε η Νομαρχιακή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ


Για ανάρτηση που προσβάλλει και εκθέτει τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε τότε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του κόμματος. Με ανακοίνωση της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία «αποδοκιμάζει συλλογικά και απερίφραστα την ανάρτηση της Μυρσίνης Βουνάτσου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία προσβάλει και εκθέτει τον χώρο μας».

O Παύλος Πολάκης με το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου
O Παύλος Πολάκης με το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απάντηση που της αξίζει

Η Κατερίνα Μαλά, η οποία τον Ιούλιο του 2018 είχε βοηθήσει πολύ κόσμο να σωθεί από την πυρκαγιά στο Μάτι, έδωσε στην κ. Βουνάτσου την απάντηση που της αξίζει…

101…..102……ΞΑΝΑ…

Και να, που θα ξανακούσουμε τον αριθμό που πονάει…..Μέρες τώρα ακούγαμε τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται και χωρίς να το ομολογούμε, όλοι φοβόμασταν το άκουσμα αυτού του εφιαλτικού 102.Δεν υπάρχει καμία σύγκριση.Δεν υπάρχει καμία αντιπαραβολή.Δεν ζυγίζεται η ζωή. Η κάθε μία από αυτές, έχει την απόλυτη αξία της, είναι αναντικατάστατη και πολύτιμη για τους ανθρώπους που στερούνται την παρουσία της.Δεν λογαριάζονται οι χαμοί.

Μα όταν κλείνω τα μάτια, βλέπω παιδιά αγκαλιασμένα μπροστά στον θάνατο. Βλέπω μία μητέρα να κρατάει σφιχτά το μωρό της. Βλέπω μια άλλη να αφήνει το αγόρι της που χάθηκε στην θάλασσα, για να σώσει το κορίτσι της που ακόμα βαστάει. Βλέπω μία κοπέλα να τρέχει ξιπόλητη στην πυρωμένη πίσσα και να ουρλιάζει στον Θεό: Κάνε να τελειώσει γρήγορα! Βλέπω οικογένειες ολόκληρες να προσπαθούν να γλυτώσουν και να μην υπάρχει σήμερα κανείς. Βλέπω ανθρώπους να καίγονται χωρίς ποτέ να τους αγγίξει η φωτιά. Βλέπω συντρόφους που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το μισό τους και ξεκίνησαν μαζί το τελευταίο τους ταξίδι . Βλέπω εκείνη την σκιά, που αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα και πέταξε έξω από το ανθρώπινο. Βλέπω φόβο. Βλέπω αγωνία. Βλέπω απελπισία. Βλέπω ενοχές.
Όλα τα βλέπω.Όλοι τα βλέπουμε.Δεν λογαριάζονται όμως οι χαμοί.Στα μάτια του Θεού, λένε, πως είμαστε όλοι ίσοι.Δεν λογαριάζονται οι χαμοί και το γνωρίζω.Μα εγώ δεν λογαριάζω τον χαμό.
Λογαριάζω τον αγώνα για την σωτηρία των ανθρώπων. Λογαριάζω τον σεβασμό στην ζωή. Λογαριάζω την μάχη που δίνεται και που εμείς την στερηθήκαμε. Λογαριάζω την έγνοια και την φροντίδα που εμάς μας αρνήθηκαν. Λογαριάζω την κουβέντα του κυρίου Τσιόδρα: Αγοράζουμε χρόνο… Λογαριάζω πως σε μας, κανείς δεν σκέφτηκε δώσει έστω, λίγο χρόνο…. Λογαριάζω την συντροφικότητα με την μοναξιά. Λογαριάζω την ανάληψη ευθύνης με την δειλία. Λογαριάζω το αγωνίζομαι με το λιποτακτώ. Λογαριάζω το σωστό με το λάθος. Λογαριάζω την αλήθεια με το ψέμα. Δεν λογαριάζω τον χαμό.Λογαριάζω την ζωή που δεν της δόθηκε ποτέ η ευκαιρία…….(αφιερωμένο…
…)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποδοκίμασε και ο Παπαδημούλης

Στην προκλητική και απαράδεκτη ανάρτηση της κ. Βουνάτσου απάντησε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τυμβωρυχία. Δεν κάνει αντιπολίτευση σαν και αυτή που μας έκανε η ΝΔ, στο Μάτι, την Μάνδρα και το Μακεδονικό. Καθαρές κουβέντες!», έγραψε.

Διεγράφη η Βουνάτσου και ...επέστρεψε

Τελικά με απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ανεστάλη η κομματική ιδιότητα της κ. Βουνάτσου τον περασμένο Απρίλιο, αλλά μόνο για ...τα μάτια, αφού ένα μήνα αργότερα επέστρεψε δριμύτερη:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την είδηση δημοσίευσε η ίδια στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνοντας «ξανά στο παιχνίδι…» και διευκρινίζοντας: «Φύση και θέση μαχήτρια μόλις ενημέρωσα τον γραμματέα της Νομαρχιακής Λέσβου ότι αίρω την αναστολή κομματικής ιδιότητας και επιστρέφω στην ενεργό δράση ως μέλος του Σύριζα Λέσβου».

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την από 30-11-2020 Εξώδικη Δήλωση της κ. Μυρσίνης (Μυρσινούλας) Βουνάτσου σε σχέση με το ανωτέρω δημοσίευμά μας.
Πέραν αυτού, γνωστοποιείται ότι η κ. Βουνάτσου έχει προβεί σε σχετική (με το εν λόγω δημοσίευμα) εν γνώσει αναληθή, συκοφαντική και προσβλητική για εμάς δημοσίευση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook.
Αυτή η δημοσίευση, λόγω της ιδιότητάς της ως δημόσιο πρόσωπο, ήδη έχει τύχει ευρείας διάδοσης, ακόμη και με την κοινοποίησή της σε άλλα προφίλ στο Facebook, με αποτέλεσμα την σκαιότατη προσβολή μας. Όλα αυτά δε, χωρίς να συνυπολογιστεί ότι στην αρχή της συγκεκριμένης δημοσίευσης της κ. Βουνάτσου στο Facebook αναφέρεται συγκεκριμένο πρόσωπο απ’ το προφίλ του οποίου φαίνεται να έχει κοινοποιηθεί (από την κ. Βουνάτσου) η επίμαχη εν γνώσει αναληθής και συκοφαντική θέση. Δηλαδή, προκύπτει διάδοση εν γνώσει αναληθών και συκοφαντικών ισχυρισμών άλλου προσώπου, που η κ. Βουνάτσου γνώριζε και ήθελε τη διάδοσή τους από το προφίλ της, αλλά και την περαιτέρω διάδοσή τους και από άλλα πρόσωπα, όπερ και εγένετο. Για όλα αυτά επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματός μας.

Η εξώδικη δήλωση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ