Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης σε δασική έκταση στον Γυμνότοπο του Δήμου Ζηρού, στην Πρέβεζα, επεκτεινόμενη γρήγορα σε γειτονικές περιοχές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το prevezanews.gr, το πύρινο μέτωπο κινήθηκε προς την Κερασώνα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους.
Απανωτά μηνύματα 112 για τη δασική πυρκαγιά στην Πρέβεζα
Αρχικά, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους των χωριών Δρυόφυτο και Άγιος Γεώργιος, καλώντας τους να απομακρυνθούν άμεσα προς τη Φιλιππιάδα για λόγους ασφαλείας. Η φωτιά, τροφοδοτούμενη από τους ανέμους και την ξηρασία, απείλησε κατοικημένες περιοχές, ενώ θερμές εστίες συνέχισαν να εξαπλώνονται.
Στην συνέχεια εστάλησαν ακόμη δύο μηνύματα από το 112. Ειδικότερα, το πρώτο μήνυμα καλεί τους κατοίκους των περιοχών Παπαδάτες, Γαλατάς, Ριζοβούνι, Μελιανά, Ζερβός και Πρεβέζης να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.
Στη συνέχεια, ενεργοποιήθηκε νέο μήνυμα 112, που αφορά τις περιοχές Βαθύ και Αγία Παρασκευή Πρέβεζας, όπου οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα προς Κερασώνα, επίσης ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών.
Ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, διαβεβαιώθηκε ότι δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το μέτωπο της φωτιάς. Παράλληλα, ο κ. Μπάρκας ζήτησε να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Αρχικά, λόγω της πυρκαγιάς, είχε διακοπεί προληπτικά η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας, από τον κόμβο Φιλιππιάδας έως το Κουκλέσι, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και σε περιορισμούς στην Ιόνια Οδό, από τον κόμβο Φιλιππιάδας έως τον κόμβο Γοργόμυλου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ήρθησαν αργότερα, καθώς οι συνθήκες το επέτρεψαν.
Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, παρά τον περιορισμένο αριθμό εναέριων μέσων, τα οποία έχουν κληθεί να επιχειρήσουν και σε άλλες μεγάλες πυρκαγιές ανά τη χώρα.
Δείτε εικόνες από τη φωτιά στην Πρέβεζα:


