Στην τραγωδία που πάγωσε την Αχαϊα με τον θάνατο του 3χρονου Ανδρέα, μια μαρτυρία-ανατροπή από συγχωριανό της οικογένειας έρχεται να αλλάξει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τα αίτια του δυστυχήματος.
Ενώ η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο για πτώση από μάντρα ύψους δύο μέτρων, μετά από ζάλη του θείου που κρατούσε το παιδί αγκαλιά, κάτοικος του χωριού υποστηρίζει πως το τραγικό συμβάν συνέβη κατά τη διάρκεια βόλτας με τετρακίνητη μηχανή (σ.σ.: “γουρούνα”), την οποία οδηγούσε ο 25χρονος θείος του παιδιού.
«Τη συγκεκριμένη μέρα πριν το δυστύχημα είδα τον θείο και το μικρό να κάνουν μια βόλτα με τη γουρούνα. Από εκεί έπεσαν κάτω, από τη μάντρα. Δεν χτύπησε πουθενά, ούτε σε καμία γωνία.
Τη γουρούνα την είχαν κάτω από το υπόστεγο, ήταν του πατέρα του παιδιού. Το παιδάκι ο θείος το είχε μπροστά του (σ.σ.: στη γουρούνα). Πέσανε με τη γουρούνα από κάτω. Δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε διαφορετικά», λέει χαρακτηριστικά ο συγχωριανός.
Η μαρτυρία αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, αλλάζει ριζικά το πλαίσιο του δυστυχήματος, αφού μιλά για πτώση με όχημα και όχι για απλή απώλεια ισορροπίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο 25χρονος φέρεται να μετακίνησε τη γουρούνα μετά το δυστύχημα, «για να μη φανεί τι είχε συμβεί».