Για τα μπλόκα των αγροτών μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
Ο κ Μαρινάκης, αφού παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας το οποίο πρέπει να ενισχυθεί ως προς το εισόδημά του, όχι μόνο αγρότες, επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει κάνει αρκετά σημαντικά βήματα για το σύνολο των πολιτών και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και ειδικά όσον αφορά τους αγρότες.
Μαρινάκης: Κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είμαστε για τα προβλήματα των αγροτών
Σημείωσε ωστόσο, ότι «ακόμα και να δεχτούμε όλα όσα λέει κάθε κοινωνική ομάδα, κανένας δεν μπορεί να εμποδίζει τους συμπολίτες του να πηγαίνουν στη δουλειά τους, στο σπίτι τους, οπουδήποτε. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Ειδικά το 2025, αυτό δεν πρέπει καν να το συζητάμε. Αν δει κανείς τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση αυτή για να ενισχύει τον πρωτογενή τομέα που για πολλές δεκαετίες ήταν ξεχασμένος από το ελληνικό κράτος, θα δει ότι κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είμαστε για τα προβλήματα των αγροτών».
«Ναι σε διάλογο με τους αγρότες, όχι στην ταλαιπωρία των πολιτών»
«Η κυβέρνηση έχει καθήκον να συμμετέχει σε διάλογο με τους αγρότες αλλά δεν θα επιστρέψει οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή στρατηγική η οποία κάνει κακό στην κοινωνία», ανέφερε σε άλλο σημείο.
Επιπλέον επισήμανε πως «έως το τέλος Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το σύνολο χρημάτων το οποίο θα ενισχύσει το εισόδημα τους, ενώ ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πρόσθετη παροχή για τους κτηνοτρόφους».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «από την 01/01/2026 η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα επωφεληθεί της μεγαλύτερης φορολογικής μεταρρύθμισης των τελευταίων δεκαετιών, αφού θα έχει φόρο 20%».