Πώς ο Αιγύπτιος αιματοκύλισε τη ναυτιλιακή Καρνέση -Έτσι γλίτωσε η αδελφή της εφοπλίστριας - iefimerida.gr

Πώς ο Αιγύπτιος αιματοκύλισε τη ναυτιλιακή Καρνέση -Έτσι γλίτωσε η αδελφή της εφοπλίστριας

Μακελειό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα
Μακελειό στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ προκαλεί το πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά μακελειό στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας της οικογένειας Καρνέση στην Πλατεία Φλέμινγκ στη Γλυφάδα.

Ένας 76χρονος πρώην υπάλληλος και έμπιστος της οικογένειας που απολύθηκε από την εταιρεία, ενώ παράλληλα του ζητήθηκε να μη χρησιμοποιεί το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί στη Γλυφάδα, κυριεύτηκε από δολοφονικό αμόκ, πήγε ένοπλος στα γραφεία της εταιρείας, σκότωσε δύο μέλη της οικογένειας Καρνέση -την εφοπλίστρια και τον γαμπρό της- και ακόμη έναν υπάλληλο που επιχείρησε να τον σταματήσει, ενώ έψαχνε μανιωδώς την αδελφή της Καρνέση για να τη σκοτώσει επίσης. Αφού δολοφόνησε εν ψυχρώ τρεις ανθρώπους, έβαλε τέλος στη ζωή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις σφαίρες του 76χρονου Αιγύπτιου Αριστείδη ελ Μπουράι, ή αλλιώς «Άρη», έπεσαν νεκροί η εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, ο γαμπρός της, σύζυγος της αδελφής της και CEO της εταιρείας Αντώνης Βλασσάκης, και ο πρώην καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης, ο οποίος εργαζόταν στο λογιστήριο και επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη. Μετά τη στυγερή δολοφονία, ο δράστης αυτοκτόνησε στο υπόγειο του κτιρίου.

Για σχεδόν 36 χρόνια ο 76χρονος Αιγύπτιος εργαζόταν στις εταιρείες της οικογένειας, έχοντας αναλάβει να φροντίζει τις κατοικίες των μελών της. 

Από «καλόκαρδος» και «έμπιστος» έγινε δολοφόνος

Ο Αριστείδης ελ Μπουράι βρισκόταν στη χώρα μας από το 1980. Είχε έρθει από την Αίγυπτο σε ηλικία 32 ετών κάνοντας μεροκάματα για να βγάλει χρήματα και να στηρίξει την οικογένειά του πίσω στην πατρίδα του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε να εργάζεται στα πλοία της οικογένειας Καρνέση και στη συνέχεια η Ελευθερία, η μητέρα της οικογένειας, που δεν είναι πια στη ζωή, αποφάσισε να τον αναβαθμίσει σε επιστάτη των ακινήτων της οικογένειας, όπου σιγά-σιγά γίνεται ο «άνθρωπός» τους, και του αναθέτουν πολλές δουλειές, όπως το να φροντίζει τα σπίτια τους σε Αθήνα και Πεταλιούς.

Από τη μεγάλη του αγάπη προς την οικογένεια, αποφάσισε να αλλάξει θρησκεία και να βαπτιστεί Χριστιανός, με το όνομα «Αριστείδης». Έτσι, όσοι τον γνώριζαν τον αποκαλούσαν «Άρη».

Στους Πεταλιούς, οι κάτοικοι έκαναν λόγο για έναν άνθρωπο ευγενικό, ψύχραιμο και καλόψυχο, ο οποίος έστελνε χρήματα στην οικογένειά του στην Αίγυπτο.

Η οικογένεια άρχισε να διχάζεται εξαιτίας μιας οικονομικής διαμάχης το 2022, με τον Σπύρο να τίθεται αντιμέτωπος με τις Μαρία και Δέσποινα, ενώ ο Αιγύπτιος Άρης βρέθηκε στη «μέση».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρυσι, ο Αιγύπτιος τέθηκε εκτός μισθολογίου της εταιρείας, αλλά συνέχισε να εργάζεται για την εφοπλιστική οικογένεια και συγκεκριμένα για τον Σπύρο, ενώ παρέμεινε κάτοχος των κλειδιών της οικογένειας και εξακολουθούσε να διανυκτερεύει στα σπίτια του Καρνέση στη Γλυφάδα όταν ερχόταν στην Αθήνα.

Το χρονικό του μακελειού στη Γλυφάδα

Ο απολυμένος Αιγύπτιος από τη ναυτιλιακή εταιρεία, προσελήφθηκε ξανά από την εταιρεία του εφοπλιστή, με τον οποίο υπήρξε η οικογενειακή δικαστική διαμάχη. Σε συνδυασμό με το ότι ο ίδιος ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης τον είχε βαφτίσει Χριστιανό πριν από πολλά χρόνια, οι αδελφές και ο γαμπρός του φέρονται να τον θεωρούσαν «άνθρωπο του εφοπλιστή».

Καρέ καρέ η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα που έγινε το μακελειό

Ο Αιγύπτιος θόλωσε και εξοργίστηκε όταν του είπαν χθες να μαζέψει τα πράγματά του από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει στη Γλυφάδα (ιδιοκτησίας της γιαγιάς της οικογένειας). Να σημειωθεί ότι το σπίτι όπου έμενε ο δράστης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνο όπου έμενε η οικογένεια, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τα σπίτια τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καρέ καρέ η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα που έγινε το μακελειό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιγύπτιος πήγε στο γραφείο της ιδιοκτήτριας στη ναυτιλιακή εταιρεία, όπου είχαν έναν άγριο καβγά. Εκείνη τον πέταξε έξω από το γραφείο, λέγοντάς του να πάρει τα πράγματά του και να φύγει.

Η Μαρία Καρνέση
Η Μαρία Καρνέση

Με μια καραμπίνα και ένα περίστροφο αποφάσισε να λύσει τις διαφορές τους

Στη συνέχεια ο δράστης πήγε στο πάρκινγκ, άρπαξε δύο όπλα από το αυτοκίνητό του και άρχισε να ψάχνει τα πρώην αφεντικά του, ανεβαίνοντας στους ορόφους του κτιρίου για να τους σκοτώσει. Φτάνοντας στο γραφείο της ιδιοκτήτριας, κλώτσησε την πόρτα, μπήκε μέσα και την πυροβόλησε στο χέρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καρέ καρέ η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα που έγινε το μακελειό

Η ιδιοκτήτρια βρήκε καταφύγιο στο γραφείο του άνδρα της αδελφής της, που είναι διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής. Ο 76χρονος πυροβόλησε πρώτα εκείνον με την καραμπίνα. Εκείνη τη στιγμή μπήκε στη μέση ο πρώην καπετάνιος και εργαζόμενος της εταιρείας, ο οποίος επιχείρησε να τον αφοπλίσει, αλλά ο Αιγύπτιος τον πυροβόλησε με το περίστροφο, αφαιρώντας του τη ζωή. Στη συνέχεια πυροβόλησε με το κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι την ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Ο Αντώνης Βλασσάκης
Ο Αντώνης Βλασσάκης

«Πάω να "καθαρίσω" τα αφεντικά»

Ανατριχίλα προκαλεί το ότι ο δράστης φέρεται να είπε στους υπαλλήλους «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους», ζητώντας τους να αποχωρήσουν από το κτίριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν κατέβηκε στο υπόγειο πάρκινγκ -μετά τον καβγά- για να πάρει το σακ βουαγιάζ με τα όπλα, ο Αιγύπτιος βρήκε μπροστά του τον φύλακα, ο οποίος κατάλαβε ότι είχε μέσα όπλα και τον ρώτησε «τι πας να κάνεις;». Ο δράστης τού απάντησε: «Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω. Θα τους σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Φύγε από εδώ, πάω να καθαρίσω τα αφεντικά».

Ο φύλακας κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, και λίγα λεπτά αργότερα άκουσε τους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 30 εργαζόμενοι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο κτίριο, στο άκουσμα των πυροβολισμών έτρεχαν για να ξεφύγουν. Δύο γυναίκες εργαζόμενες της ναυτιλιακής εταιρείας, πάνω στον πανικό τους, κρύφτηκαν στις τουαλέτες για να μη τις βρει ο δράστης.

Πως γλίτωσε από τα πυρά η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής

Μόλις εκτέλεσε τους τρεις, άρχισε να ψάχνει την αδελφή της ιδιοκτήτριας, που βρισκόταν στον 2ο όροφο. Εκείνη την ώρα η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, Δέσποινα Καρνέση, απουσίαζε από το γραφείο της. Μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς άρχισε να τρέχει μαζί με τους υπαλλήλους για να γλιτώσει, καταφέρνοντας να βγει έξω από το κτίριο με τη βοήθεια των αστυνομικών. Ο 76χρονος εξακολουθούσε να την αναζητεί για να τη δολοφονήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις κατάλαβε πως δεν πρόκειται να τη βρει, κατέβηκε στο υπόγειο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ