Ξεκινούν οι από αέρος εμβολιασμοί κατά της λύσσας -Οι οδηγίες των Αρχών - iefimerida.gr

Ξεκινούν οι από αέρος εμβολιασμοί κατά της λύσσας -Οι οδηγίες των Αρχών

Δέντρα σε δασική περιοχή στην Ελλάδα
Δέντρα σε δασική περιοχή στην Ελλάδα / Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκινούν την Τρίτη από την Ξάνθη οι από αέρος εμβολιασμοί της άγριας πανίδας για την προστασία από τον ιό της λύσσας.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι πτήσεις ξεκινούν από την αερολέσχη της Ξάνθης, ενώ σε διάστημα πέντε έως επτά ημερών κατά τις οποίες θα πραγματοποιούνται πτήσεις θα καλυφθούν με εμβόλια λύσσας, όλη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόγραμμα εμβολιασμού για τη λύσσα τον Μάιο

Στις 17 έως 19 Μαΐου αναμένεται να μετακινηθούν αεροπλάνα στην αερολέσχη Τερψιθέας Λάρισας και να καλυφθούν με από αέρος εμβολιασμούς κατά τις λύσσας, οι νότιες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σχεδόν όλη η Περιφέρεια της Θεσσαλίας και το νότιο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στις 24 με 26 Μαΐου αναμένεται να μετακινηθούν αεροπλάνα στην αερολέσχη Αγρινίου και θα καλυφθούν περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και μικρά τμήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τέλος, οι ρίψεις θα ολοκληρωθούν από την αερολέσχη Φλώρινας (ή Παναγίτσας Έδεσσας) περίπου στις 27-30 Μαΐου, οπότε θα καλυφθούν περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, βορειοδυτικές περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι βόρειες περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως τις αρχές Ιουνίου η ολοκλήρωση από αέρος εμβολιασμού

Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα και με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκστρατεία κατά της λύσσας για την άνοιξη του 2020 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί γύρω στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η ρίψη των εμβολίων κατά της λύσσας γίνεται σε μη κατοικημένες περιοχές, εποπτεύεται από υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ σε περίπτωση που οποιοσδήποτε εντοπίσει ένα τέτοιο εμβολιακό δόλωμα στη φύση συνιστάται να αποφεύγεται η επαφή με αυτό, ειδικά με γυμνά χέρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λύσσα εμβολιασμοί δάση περιφέρειες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ