Σάλος έχει προκαλέσει η καταγγελία που έκανε μια δασκάλα στο Λουτράκι κατά 6χρονου μαθητή της για θωπεία.
Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, που έγινε θέμα και στην Daily Mail, η εκπαιδευτικός μίλησε στην εκπομπή του Mega «Live News».
«Το θεώρησα κάτι πάρα πολύ άσχημο αυτό το πράγμα. Και το θεώρησα πολύ άσχημο -όχι, εντάξει, δεν θα φοβηθώ ένα 6χρονο παιδί, αλλά καταλαβαίνετε-, φοβήθηκα και για τα άλλα παιδιά. Πώς να σας το πω; Καταλαβαίνετε ότι ήταν κάτι άσχημο δηλαδή, δεν είναι καλό να συμβαίνει κάτι τέτοιο στην εκπαίδευση, και εμείς πρέπει να προστατευόμαστε επιτέλους», ανέφερε αρχικά η κ. Ναταλία Κατσιφή.
«Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι, γιατί φοβήθηκα»
Περιγράφοντας το περιστατικό, η 55χρονη είπε τα εξής: «Ό,τι ήταν να πω το έχω πει στην καταγγελία. Τα είπα όλα. Την ώρα που έκανα μάθημα στα εικαστικά, το παιδάκι με άγγιξε στο στήθος. Είχαν τα παιδιά ένα θέμα να ζωγραφίσουν -δεν θυμάμαι-, κάτι ζωγραφίζανε εκεί πέρα. Μου λέει "κυρία", σηκώνει το χεράκι του, του λέω "τι θες παιδάκι μου;" και μου λέει "να έρθω να σας δείξω τη ζωγραφική" και απαντάω "ναι, παιδί μου. Έλα να μου δείξεις τη ζωγραφιά σου".
Έρχεται να μου δείξει τη ζωγραφιά και γίνεται αυτό το περιστατικό. Κι εντάξει, κι εγώ δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι. Γιατί φοβήθηκα… Καταλαβαίνετε, δεν είναι και το καλύτερο. Γιατί κι εμείς δουλεύουμε τόσα χρόνια και θέλω κι εγώ την ασφάλειά μας».
«Ένα παιδί 6 χρόνων πιστεύω ότι καταλαβαίνει, δεν είναι μωρό»
Συνεχίζοντας, η κ. Κατσιφή, που εργάζεται εδώ και 25 χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης, ανέφερε ότι ένα παιδί σ' αυτή την ηλικία δεν είναι μωρό και καταλαβαίνει τι κάνει.
«Νομίζω ότι το καταλαβαίνετε κι εσείς. Δεν είμαστε μωρά παιδιά τώρα. Ένα παιδί 6 χρόνων πιστεύω ότι καταλαβαίνει. Δεν είναι ένα μωρό ενός έτους που δεν καταλαβαίνει. Εκεί είναι το θέμα. Για σκεφτείτε κι εσείς… 6 χρόνων θα τα κάνατε αυτά σε έναν εκπαιδευτικό; Εγώ δεν τολμούσα. Ήμουν τόσο ντροπαλή, που δεν τολμούσα να κουνηθώ. Δηλαδή κάτσε, 6 χρόνων παιδί θα κάνει αυτό το πράγμα στην εκπαιδευτικό; Πραγματικά είναι πολύ καλό παιδί και το αγαπώ. Αλλά, ρε παιδιά, και λίγο σεβασμός. Σήμερα η εποχή έχει ξεφύγει σε όλα», υποστήριξε.
«Αν δεν βάλουν όρια στο παιδί, όταν μεγαλώσει καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει»
Επιπλέον, η 55χρονη εκπαιδευτικός είπε ότι δεν ενημέρωσε τους γονείς του παιδιού για το περιστατικό και πως αυτό που έκανε ήταν να μιλήσει με τον διευθυντή του σχολείου και τη δασκάλα του 6χρονου για το θέμα.
«Με το που συνέβη αυτό το περιστατικό, στο παιδί είπα "αυτό που έκανες δεν ήταν σωστό". Το παιδί δεν καταλάβαινε. Μικρό είναι. Στον διευθυντή μίλησα. Αυτός δεν είπε κάτι εκείνη τη στιγμή. Δεν ξέρω πώς το είδε. Και στη δασκάλα του μίλησα. Μου είπε "θα το κοιτάξω, θα το έχω στον νου μου" και τα λοιπά. Ε και εντάξει, εγώ δεν ήθελα να το αφήσω να πάει έτσι», υποστήριξε αρχικά και πρόσθεσε τα εξής:
«Αν δεν βάλουν όρια στο παιδί όταν μεγαλώσει, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Δεν θέλω να στιγματίσω το παιδί, αλλά να προσέχουμε όλοι. Δεν πήγα στην οικογένεια γιατί πίστευα ότι θα το αντιμετωπίσει το σχολείο».
«Η δασκάλα έλεγε ότι ο 6χρονος είναι ένας μελλοντικός βιαστής»
Με αφορμή το περιστατικό, το φως της δημοσιότητας βλέπουν καταγγελίες εις βάρος της εκπαιδευτικού, την ώρα που η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας διέταξε ΕΔΕ για το θέμα και μέχρι να ολοκληρωθεί προχώρησε στη μετακίνησή της σε άλλα σχολική μονάδα.
Μάλιστα, μάρτυρας υποστήριξε ότι την ώρα που προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν η 55χρονη χαρακτήρισε «μελλοντικό βιαστή» τον 6χρονο.
Παράλληλα, μεταξύ των καταγγελιών που ήρθαν στο προσκήνιο αναφορικά με τη δασκάλα είναι ότι αντί για Εικαστικά έκανε Θρησκευτικά στην τάξη, παρά τις παρατηρήσεις που είχαν γίνει κατά καιρούς.