fbpx Σεφ Γιάννης Λουκάκος: Δεν έχει νόημα να ανοίξουμε για μία-δύο εβδομάδες -Μεγάλο κόστος το άνοιγμα και το κλείσιμο | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΦ

Σεφ Γιάννης Λουκάκος: Δεν έχει νόημα να ανοίξουμε για μία-δύο εβδομάδες -Μεγάλο κόστος το άνοιγμα και το κλείσιμο

Ο Γιάννης Λουκάκος με μαύρο τζάκετ
30|11|2020 | 23:31
Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος / Φωτογραφία: NDPphoto

Την άποψη ότι δεν υπάρχει νόημα να ανοίξει η εστίαση για μία-δύο εβδομάδες, καθώς το κόστος θα είναι αρκετά υψηλό, εξέφρασε ο σεφ Γιάννης Λουκάκος.

«Δεν υπάρχει νόημα να ανοίξουμε τα Χριστούγεννα για μία-δύο εβδομάδες, το άνοιγμα και το κλείσιμο έχει μεγάλο κόστος για τις επιχειρήσεις», επισήμανε ο σεφ, την ώρα που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι με την εστίαση. «Διαχειριζόμαστε ευπαθή τρόφιμα, που χαλάνε, και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε στοκ μεγάλα και μετά να τα πετάμε. Δεν έχει νόημα να μπούμε στη διαδικασία με έξτρα περιοριστικά μέτρα, με δύσκολες καταστάσεις, με τον κόσμο που θα φοβάται να έρθει στα εστιατόρια. Ουσιαστικά, θα κληθούμε να χρηματοδοτήσουμε μια ζημιογόνα λειτουργικότητα», πρόσθεσε.

Λουκάκος: Να ανοίξουμε μια και καλή, χωρίς ντόμινο ανοίγματος-κλεισίματος

«Εμείς δεν το γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουμε, κλείσαμε στις αρχές Νοέμβρη, με την εστίαση να κλείνει πρώτη ως η μέγιστη πηγή της μετάδοσης του ιού, και μετά από σχεδόν έναν μήνα βλέπουμε ότι τα κρούσματα δεν έχουν πέσει τόσο ώστε να νιώθει ασφάλεια ο κόσμος. Δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα, όπως θα θέλαμε και θα περιμέναμε. Το ιδανικό θα ήταν να αισθανθούμε όλοι καλά, να περάσει αυτό το πράγμα και να πέσουν τα επίπεδα αρκετά πιο χαμηλά, και να ανοίξουμε μια και καλή, χωρίς να έχουμε ντόμινο ανοίγματος-κλεισίματος», επισήμανε ο Γιάννης Λουκάκος.

Μιλώντας για τις ημέρες καραντίνας, ο Γιάννης Λουκάκος σχολίασε: «Για εμένα οι μέρες της καραντίνας περνάνε με πολλή δουλειά. Κρατήσαμε και τα τρία εστιατόριά μας ανοιχτά και δουλεύουμε περισσότερο με delivery, για να μειώσουμε τις ζημιές μας. Ταυτόχρονα, επειδή ασχολούμαι με online μαθήματα μαγειρικής, έχει και αυτό αρκετή δουλειά, οπότε δεν κάθομαι και δεν ξεκουράζομαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ