Στη θαλάσσια περιοχή «Στράβα» του Κορινθιακού Κόλπου εντοπίστηκε, τις βραδινές ώρες ταχύπλοο σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια περιπολίας στελεχών του Λιμενικού Σώματος.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κορίνθου εντόπισαν το σκάφος να κινείται ύποπτα και προχώρησαν σε έλεγχο.
Κατά την επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι στο ταχύπλοο υπήρχαν διάφορα αλιεύματα, τα οποία, σύμφωνα με τις αρχές, είχαν αλιευθεί με χρήση καταδυτικής συσκευής και υποβρύχιου φωτός, πρακτικές που παραβιάζουν την ισχύουσα αλιευτική νομοθεσία.
Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου, το οποίο έχει αναλάβει την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Παράλληλα, κατασχέθηκαν ο καταδυτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε, καθώς και τα παράνομα αλιεύματα.