Το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι συλλήψεις των μελών του στην Κρήτη εξακολουθούν να ανεβάζουν το θερμόμετρο την τέταρτη μέρα της συζήτησης του προϋπολογισμού.
Πυρά για τους «κουμπάρους» που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ αντάλλαξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Δουδώνη να ρωτάει τον Μακάριο Λαζαρίδη αν «αναφέρεται το όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνομιλία που είχε ο «Φραπές»με τον Στρατάκο, όπως καταγράφεται στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας».
«Ο κ. Ξυλούρης, επονομαζόμενος και «Φραπές» ή «Τζιτζής» ή δεν ξέρω κι εγώ πώς αλλιώς, λέει στον Στρατάκο στη συνομιλία της δικογραφίας: «Του είπα του Μανώλη: "Μη φύγεις, μείνε το πρωί με τον Δημάκη να δεις τον κουμπάρο στον Κυριάκο". Το ερώτημα, λοιπόν, είναι σαφές: Αναφέρεται ή δεν αναφέρεται το όνομα του πρωθυπουργού στη δικογραφία;», όπως ρώτησε.
Λαζαρίδης: «Ξεκάθαρα όχι», δεν αναφέρεται το όνομα του πρωθυπουργού στη δικογραφία
«Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι», είπε ο Μακάριος Λαζαρίδης που πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας «να ρωτήσετε τον Ξυλούρη ή να βάλετε τον κουμπάρο του κ. Ανδρουλάκη να ρωτήσει τον Ξυλούρη. Όταν η κυβέρνηση είπε ότι το πρόβλημα είναι διακομματικό και διαχρονικό, μας κουνούσε το δάχτυλο».
«Αυτά που έχουν προκύψει, είναι κουμπαριές, φιλίες στενές, σχέσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συνδέονται απευθείας με το πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη. Τόσο άθλιοι είστε πολιτικά, που πέσατε μέσα στο λάκκο που ανοίξατε. Και τελικά τι αποδείχτηκε; Κουμπάρος που εμπλέκετε σε αυτή την υπόθεση είναι του κ. Ανδρουλάκη» συνέχισε ο βουλευτής της ΝΔ, θυμίζοντας ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ που έβγαλε αφίσα για δήθεν κουμπαριά του κ. Μητσοτάκη με τον Ξυλούρη.
«Για απαράδεκτο μπρα ντε φερ μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που στη συζήτηση του προϋπολογισμού, κουβεντιάζουν για κουμπάρους σε ένα σκάνδαλο σήψης», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.