Στο πάρκο των Χρωμάτων στη Λάρισα θα ανεγερθεί το μνημείο για τα 57 θύματα των Τεμπών, σύμφωνα με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής τη πόλης.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το onlarisa.gr «Το Δέντρο του αγώνα για Δικαιοσύνη» είναι το όνομα του μνημείου που θα ανεγερθεί στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα, (19/5), στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.
Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, με βάση συζητήσεις που προηγήθηκαν, υπήρξε η πρόταση – αίτημα από συγγενείς, για την αλλαγή του ονόματος του μνημείου από «Το Δένδρο της Δικαιοσύνης» σε «Το Δένδρο του αγώνα για Δικαιοσύνη», κάτι που έγινε δεκτό.
Συμβολισμός
Η καλλιτεχνική δημιουργία, πρόταση της εικαστικού Μαρίας Μανδάκη, θα αποτελέσει μια συνέχεια του δίπτυχου έργου που ήδη υπάρχει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το σημείωμα της δημιουργού, το μνημείο θα είναι η κατακλείδα μιας τριλογίας και σίγουρα το σημαντικότερο σημείο αυτής, λόγω του ότι βρίσκεται η πόλη τόσο κοντά στο σημείο της τραγωδίας.
«Το Δένδρο του αγώνα για Δικαιοσύνη» είναι ένα επιβλητικό δένδρο, που όλα τα κλαδιά του θα υψώνονται στον ουρανό σαν ικέτες που περιμένουν να δικαιωθούν. Η βαρύτητα της δύναμης και της επιθυμίας αυτής εκφράζεται από τη ζυγαριά της δικαιοσύνης που έχει γείρει από το βάρος των Ψυχών των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Το χέρι που θα είναι ένα κλαδί του δένδρου δεν είναι άλλο από το ίδιο το χέρι της Δικαιοσύνης -χρυσό- που ελπίζουμε όλοι ότι στο τέλος θα λάμψει. Το έργο αυτό θα αποτελέσει ένα σημείο στοχασμού, ενδοσκόπησης και απόδοσης της τιμής που αρμόζει στους νεκρούς και στις οικογένειες τους».
Η τριλογία των Μνημείων
1.Το δένδρο των Ψυχών – Η αρχή (Αθήνα)
2.Το δένδρο της μνήμης – Το τέλος (Θεσσαλονίκη)
3.Το δένδρο του αγώνα για Δικαιοσύνη – Ο Επίλογος (Λάρισα)