Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αύριο, Τρίτη 5/5 στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών - Θεσσαλονίκης με σκοπό την εκτέλεση τεχνικών εργασιών.
Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 5 Μαΐου έως και την Τετάρτη 27 Ιουνίου, για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης της άνω διάβασης του Ανισόπεδου Κόμβου (Α/Κ) Βαρυμπόμπης (23,225ο χλμ.) θα ισχύουν αμφίπλευρα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προς Λαμία:
- Φάση Α1: Αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) από το 22,5ο χλμ. έως και το 23,3ο χλμ., με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τη μεσαία και αριστερή λωρίδα.
- Φάση Α2: Αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας από το 22,5ο χλμ. έως και το 23,3ο χλμ., με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τη μεσαία και δεξιά λωρίδα.
- Φάση Α3: Αποκλεισμός της αριστερής και μεσαίας λωρίδας από το 22ο χλμ. έως και το 23,3ο χλμ., με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα.
Οι φάσεις Α1 και Α2 θα ξεκινήσουν 5/5 και θα ολοκληρωθούν 27/6, ενώ οι εργασίες θα πραγματοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 23:00 έως τις 06:00.
H φάση Α3 θα ξεκινήσει επίσης 5/5 και θα ολοκληρωθεί 27/6, όμως οι εργασίες θα πραγματοποιούνται Δευτέρα με Πέμπτη από τις 23:00 έως τις 06:00.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προς Αθήνα:
- Φάση B1: Αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας και της ΛΕΑ από το 24ο χλμ. έως και το 23,1ο χλμ. με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τη μεσαία και αριστερή λωρίδα.
- Φάση B2: Αποκλεισμός της αριστερής λωρίδας από το 24ο χλμ. έως το 23,1ο χλμ. με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τη μεσαία και δεξιά λωρίδα.
- Φάση B3: Αποκλεισμός της αριστερής και μεσαίας λωρίδας από το 25,5ο χλμ. έως και το 23,1ο χλμ. με την κυκλοφορία να διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα.
Οιι παραπάνω φάσεις (Β1-Β2-Β3) θα ξεκινήσουν 5/5 και θα ολοκληρωθούν 27/6, ενώ οι εργασίες θα πραγματοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή από τις 20:00 έως και 07:00.
Τέλος, το διάστημα 29/5 - 2/6 εξαιρείται των άνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Σε περίπτωση ταχύτερης ολοκλήρωσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο.
Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Τέλος, η Νέα Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς οι τελευταίοι οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική σήμανση, όπως σημειώνεται.