Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε ο 51χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παντελή Δουρουντάκη στην Κρήτη.
Εν τω μεταξύ, η νέα απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, την οποία μεταδίδει το zarpanews, οδηγεί την υπόθεση σε ανατροπή καθώς σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο τον είχε κρίνει αθώο, δεχόμενο τον ισχυρισμό περί άμυνας, απόφαση που προσέβαλε ο εισαγγελέας με έφεση.
Αναμένεται η απόφαση για την ποινή που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο
O τοπικός ιστότοπος αναφέρει ότι η δίκη συνεχίζεται με την συζήτηση για τα ελαφρυντικά, ενώ αργότερα το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση για την ποινή που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Ο κατηγορούμενος επανέφερε τον ισχυρισμό του ότι φοβήθηκε για τη ζωή του
Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε την Τρίτη, επαναφέροντας τον ισχυρισμό ότι φοβήθηκε για την ζωή του, ενώ στον φόβο απέδωσε και την συγκάλυψη του εγκλήματος. Σε δίκη είχαν παραπεμφθεί ακόμα δύο άτομα που κρίθηκαν αθώα για την κατηγορία περιύβρισης νεκρoύ.
Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς τον Μάρτιο του 2018 από τα Σφακιά, με τις αρχές να πραγματοποιούν εντατικές έρευνες σε όλο σχεδόν τον νομό σε στεριά, θάλασσα και από αέρος, ώστε να βρουν κάποιο ίχνος του.
Τελικά, εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του κάτω από μπάζα σε αγροτική περιοχή του Αλικιανού Χανίων. Στις έρευνες των αρχών είχε βοηθήσει και το στίγμα τοποθεσίας από το κινητό τηλέφωνο του Δουρουντάκη.