Τι έγινε στο Κουκάκι -Οι δύο γιοι στην κατάληψη, δίπλα το πατρικό με τους γονείς -Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Τι έγινε στο Κουκάκι -Οι δύο γιοι στην κατάληψη, δίπλα το πατρικό με τους γονείς -Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Τι έγινε στο Κουκάκι -Οι δύο γιοι στην κατάληψη, δίπλα το πατρικό με τους γονείς -Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.
Τι έγινε στο Κουκάκι -Οι δύο γιοι στην κατάληψη, δίπλα το πατρικό με τους γονείς -Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πεδίο μάχης μοιάζει η γειτονιά στο Κουκάκι, από τα αντικείμενα που εκτόξευσαν κατά των αστυνομικών οι καταληψίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως φαίνεται από τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία οι καταληψίες πέταξαν κατά των αστυνομικών καρέκλες, μπογιές, πυροσβεστήρες, διάφορα έπιπλα, ξύλα και πέτρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο κτίριο της κατάληψης στην οδό Ματρόζου (ιδιοκτησίας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός) και πριν ξεκινήσει η επιχείρηση ρώτησαν κάτοικο διπλανής οικίας – μετέπειτα απεδείχθη ότι ήταν το σπίτι του πατέρα, συλληφθέντα με τους δύο γιούς του – αν υπάρχει πρόσβαση από την οικία του στο διπλανό κτίριο και έλαβαν αρνητική απάντηση.

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: Οι καταληψίες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με έπιπλα, πυροσβεστήρες και μπογιές

Και συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.: «Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να εισέλθουν στο διπλανό υπό κατάληψη κτίριο της Ματρόζου δέχτηκαν σφοδρή επίθεση από τους καταληψίες του κτιρίου, οι οποίοι εκσφενδόνιζαν από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, πέτρες, ξύλα, καρέκλες, πυροσβεστήρες, μεταλλικά κ.α. αντικείμενα (φωτό).

Μετά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων, άτομα προσπάθησαν να διαφύγουν στη γειτονική ταράτσα ακολουθούμενοι από αστυνομικούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, άλλοι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι της γειτονικής οικίας και ζήτησαν από γυναίκα που τους άνοιξε, να τους επιτρέψει να ανέβουν στην ταράτσα.

Η γυναίκα, ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα. Αστυνομικοί με την παρουσία του εισαγγελέα εισήλθαν στην οικία και ανέβηκαν στην ταράτσα όπου υπήρχαν τρία άτομα, οι δύο γιοί και ο πατέρας.

Και οι τρείς ακινητοποιήθηκαν και δεσμεύτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην ταράτσα. Πρόκειται για τον πατέρα, κάτοικο της διπλανής οικίας και τα δύο του παιδιά, οι οποίοι συνελήφθηκαν, ο μεν πατέρας για αντίσταση στις αστυνομικές δυνάμεις και τα δύο παιδιά για συμμετοχή στην κατάληψη. Διευκρινίζεται ότι δεν υπήρχε γυναικεία παρουσία στην ταράτσα, δεν υπήρξε κουκούλα, δεν ασκήθηκε βία κατά των ήδη δεσμευμένων ατόμων, όπως διευκρίνισε η ΕΛ.ΑΣ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αυτό είναι το οίκημα της κατάληψης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιοκτησία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.
Αυτό είναι το οίκημα της κατάληψης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. είναι ιδιοκτησία του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Η πόρτα καταπέλτης με τα καρφιά

Σε ότι αφορά στην πόρτα καταπέλτη ο εκπρόσωπος Τύπο της ΕΛ.ΑΣ. είπε: «Σημειώνεται ότι, στη μεταλλική σκάλα που οδηγεί από το κτίριο της κατάληψης στην ταράτσα, είχε προσαρμοστεί ειδική κατασκευή με καρφιά - βίδες, για να αποκλείεται η πρόσβαση στην ταράτσα. Η κατασκευή αυτή είναι πραγματικά παγίδα θανάτου, καθώς λειτουργεί με μηχανισμό καταπέλτη, ικανού να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από τα καρφιά – βίδες που προεξέχουν περισσότερο από δέκα πόντους, τα οποία όπως θα δείτε πέφτουν με δύναμη με την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Σημειώνεται ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε χρήση της κατασκευής αυτής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επισημαίνεται ακόμα ότι πίσω από τις πόρτες είχαν εγκατασταθεί ειδικοί μεταλλικοί σιδηροδοκοί για να αποτρέπουν την είσοδο ατόμων στον χώρο. Όπως θα δείτε ανάμεσα στα ευρήματα από το σύνολο των καταλήψεων, υπάρχει σημείωμα οδηγιών στα αγγλικά, που πρέπει να ακολουθηθούν από τους καταληψίες σε περίπτωση επέμβασης της αστυνομίας. Θα διαπιστώσετε ότι οι καταληψίες της Ματρόζου ακολούθησαν κατά γράμμα το εν λόγω σημείωμα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.».

Οι οδηγίες προς τους καταληψίες

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο της κατάληψης της Παναιτωλίου 21 βρέθηκε και ένα φυλλάδιο με οδηγίες σε περίπτωση εκκένωσης.

«ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΜΥΝΑΣ σε περίπτωση ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ 21

  1. Κλείνουμε την πόρτα και τα παράθυρα. Αμπαρώνουμε την πόρτα με ξύλα, σίδερα, τραπέζια κλπ
  2. Κλείνουμε τις δύο εσωτερικές πόρτες, παίρνουμε τους πυροσβεστήρες, σωλήνες και ανεβαίνουμε στην ταράτσα
  3. Κάνουμε κάλεσμα στις άλλες καταλήψεις για να λάβει δημοσιότητα η προσπάθεια εκκένωσης
  4. Στην ταράτσα, χρησιμοποιούμε πέτρες, μπογιά, πυροσβεστήρες στους μπάτσους
  5. Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντιστεκόμαστε μαζί μέχρι να μας βγάλουν έξω (ή και όχι)

Στο μεταξύ, ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ με όλη μας τη δύναμη για να ειδοποιήσουμε/ξεσηκώσουμε τη γειτονιά. Καταγράφουμε την εκκένωση σε βίντεο, φωτογραφίες κλπ.».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκπροσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: Έκλεβαν ρεύμα από εξωτερικό δίκτυο

Και συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.: «Επίσης επισημαίνεται ότι σύμφωνα με υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ που εκλήθησαν στο συγκεκριμένο κτίριο, η ηλεκτροδότηση του κτιρίου γινόταν παράνομα μέσω καλωδίου διακλάδωσης από το εξωτερικό δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Συνολικά και από τις τρείς καταλήψεις συνελήφθησαν εννιά άτομα και συγκεκριμένα επτά ημεδαποί και δύο αλλοδαποί. Επίσης κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τραυματίσθηκαν τρείς αστυνομικοί.

Στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου υπήρξε αντίσταση και τραυματισμός του ενός αστυνομικού».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είπε ο εκπρόσωπος Τύπου για τους γονείς

Κλείνοντας την ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε και στους γονείς των δύο παιδιών. «Θέλω να κλείσω, με κάτι που για την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί σοβαρό θέμα, είναι δήλωση αρχής : Σεβόμαστε απόλυτα την μητέρα των δύο νεαρών ανδρών που συνελήφθησαν, είναι μάνα. Το ίδιο ισχύει και για τον πατέρα που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα παιδιά του. Είναι γονείς και επαναλαμβάνω έχουν τον απόλυτο σεβασμό μας. Όμως τα γεγονότα και η αστυνομική επιχείρηση έγιναν ακριβώς όπως σας τα περιέγραψα».

Δείτε τις φωτογραφίες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατάληψη ΕΛΑΣ επιχείρηση ΕΛΑΣ Κουκάκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ