Κορωνοϊός -Σαρηγιάννης: Τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι 60.000-70.000 - iefimerida.gr

Κορωνοϊός -Σαρηγιάννης: Τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι 60.000-70.000

κορωνοϊός ουρά για τεστ Θεσσαλονίκη
Ουρές για τεστ κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι «μπορεί να μαζευτεί η κατάσταση», ενώ για την εικόνα που ζούμε τώρα τόνισε ότι διαφαινόταν πως θα φτάσει αυτή η μέρα καθώς «ήταν κάτι προβλέψιμο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο Open TV ξεκαθάρισε ότι «είναι σημαντικό να πάρουμε πιο ενεργητικά μέτρα προστασίας» και πρόσθεσε ότι σημαντικό θέμα είναι αυτό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς «γιατί πραγματικά είναι σημεία συγχρωτισμού και σημαντικής μετάδοσης».

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη όπου χθες έγιναν και μαζικά rapid tests από τον ΕΟΔΥ, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι «τα ενεργά κρούσματα μπορεί να είναι ένας σημαντικός αριθμός με την έννοια ότι αν κάνουμε την αναγωγή στον πληθυσμό μπορούμε να μιλήσουμε για 60.000 με 70.000 κρούσματα». «Το λέω με βάση τα πρόσφατα rapid τεστ τα χθεσινά και σε αναγωγή με τον πληθυσμό», εξήγησε και σημείωσε ότι ακόμα και αν πρόκειται για επισφαλής η αναγωγή των 70.000 κρουσμάτων, είναι ασφαλής η εκτίμηση για 40.000 τουλάχιστον ενεργά κρούσματα.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν για τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να εφαρμοστούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά στη διασπορά από τους μαθητές είπε ότι είναι μικρή καθώς το ποσοστό μετάδοσης είναι της τάξης του 5%. «Πρέπει όμως να μειωθεί ενεργητικά το ιικό φορτίο στις τάξεις με συσκευές απολύμανσης του αέρα», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ