Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη -«Σαφάρι» του Λιμενικού στα λιμάνια, δεκάδες παραβάσεις [εικόνες] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη -«Σαφάρι» του Λιμενικού στα λιμάνια, δεκάδες παραβάσεις [εικόνες]

Γυναίκα με βαλίτσα τρέχει στην προκυμαία στο λιμάνι του Πειραιά
Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτεταμένους ελέγχους στα πλοία της γραμμής πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. στα νησιά.

Εντατικοί οι έλεγχοι για τήρηση μέτρων στα νησιά από την ΕΛ.ΑΣ.

Oι έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής της πανδημίας συνεχίζονται σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Μύκονο, την περασμένη Πέμπτη, οι δράσεις της Αστυνομίας έχουν ενταθεί, ενώ παράλληλα φαίνεται πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες δείχνουν συμμόρφωση στα μέτρα.

Σύμφωνα με στοιχεία των χθεσινοβραδινών ελέγχων σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο, εντοπίστηκε μόνο μία παράβαση για μη χρήση προστατευτικής μάσκας, σε ένα από τα 7 bars που έλεγξαν οι αρχές της Πάρου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Μύκονο ελέγχθηκαν 6 beach bars και 13 καταστήματα στο κέντρο, όπου βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις για ηχορύπανση, διατάραξη κοινής ησυχίας και έλλειψη άδειας λειτουργίας.

Όσον αφορά στα Φηρά της Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκαν 15 έλεγχοι σε bars όπου δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση

Εκτεταμένοι έλεγχοι από το Λιμενικό στα λιμάνια

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακτοφυλακής και έπειτα από τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιβάλλοντας καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και παράταση των μέτρων στα πλοία της γραμμής, το Λιμενικό Σώμα αυξάνει τους ελέγχους στα λιμάνια της χώρας.

Τουρίστες ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά
Τουρίστες ετοιμάζονται να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά

Έλεγχοι που πραγματοποιούνται ενώ η κίνηση προς τα νησιά είναι αυξημένη, κατά κύριο λόγο από Έλληνες παραθεριστές, που ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Δεκάδες παραβάσεις κατέγραψαν άνδρες του Λιμενικού

Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ εντατικοί είναι οι έλεγχοι στα περισσότερα λιμάνια για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έλεγχοι των Αρχών σε επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο 1 Αυγούστου
Έλεγχοι των Αρχών σε επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο 1 Αυγούστου

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα, σημειώνουν από το λιμενικό. Ήδη από σήμερα το πρωί, έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Τα μέτρα του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό στα πλοία

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορωνοϊού, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Άνδρας του Λιμενικού εξετάζει τα χαρτιά επιβατών στο λιμάνι
Άνδρας του Λιμενικού εξετάζει τα χαρτιά επιβατών στο λιμάνι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση. Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

Επιβάτες αναμένουν στην ουρά προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής στον Πειραιά
Επιβάτες αναμένουν στην ουρά προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής στον Πειραιά

Τέλος, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω, προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Τα δρομολόγια στα λιμάνια σήμερα Σάββατο

Για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 12 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο. Σύμφωνα με στοιχεία των κεντρικών Λιμεναρχείων χθες Παρασκευή 31/07 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 23 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά 21.013 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 4.637 ΙΧ οχήματα 745 φορτηγά και 784 δίκυκλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Με μάσκες αρκετοί από τους ταξιδιώτες, πριν ακόμη επιβιβαστούν στο πλοίο, στο λιμάνι του Πειριαά
Με μάσκες αρκετοί από τους ταξιδιώτες, πριν ακόμη επιβιβαστούν στο πλοίο, στο λιμάνι του Πειριαά
  • Για τη νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν χθες 31/07 35 αναχωρήσεις πλοίων ενώ αναχώρησαν 7.004 επιβάτες, 987 ΙΧ οχήματα, 30 φορτηγά και 410 δίκυκλα.
  • Από το λιμάνι της Ραφήνας επίσης πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν συνολικά 6.687 επιβάτες 1.820 ΙΧ 67 φορτηγά και 263 δίκυκλα.
  • Από το λιμάνι του Λαυρίου χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 10 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 3.305 επιβάτες, 805 ΙΧ 33 φορτηγά και 104 δίκυκλα.

Η ακτοπλοϊκή κίνηση για το μήνα Ιούλιο

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής το μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα από 01/07 έως 30/07 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν συνολικά 486 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά αυτή την περίοδο 355.099 επιβάτες, 69.075 ΙΧ οχήματα, 16.298 φορτηγά και 11.502 δίκυκλα.

Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού από 01/07 έως 30/07 έγιναν 818 απόπλοι ενώ αναχώρησαν συνολικά 126.261 επιβάτες, 15.720 οχήματα, 1.056 φορτηγά και 6.293 δίκυκλα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας από 01/07 έως 30/07 πραγματοποιήθηκαν 290 αναχωρήσεις πλοίων ενώ απέδρασαν για κάποιο νησί των Κυκλάδων 103.877 επιβάτες, 26.160 ΙΧ οχήματα 1.904 φορτηγά και 3.160 δίκυκλα.

Τέλος από το Λιμάνι του Λαυρίου την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκαν 244 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 48.670 επιβάτες 12.877 ΙΧ οχήματα, 943 φορτηγά και 1.420 δίκυκλα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: intime

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ