Κορωνοϊός: Την Τετάρτη στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των διατάξεων για τις αποζημιώσεις γιατρών - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Την Τετάρτη στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των διατάξεων για τις αποζημιώσεις γιατρών

Ημερήσια διάταξη Ολομέλειας της Βουλής
Βουλή / Φωτογραφία: INTIME
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία σχετικά με την αποζημίωση γιατρών στο πλαίσιο της αντιμετώπισης διάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, θα συζητηθεί η τροπολογία με την οποία παρατείνεται από τη λήξη της (31.8.2022) έως την 31η.12.2022, η ισχύς των διατάξεων, σχετικών με την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού COVlD-19 που αφορούν την αποζημίωση:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

i) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για μετακίνηση σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας,

ii) ιδιωτών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που παρέχουν υπηρεσίες για την κάλυψη κενών εφημερίας (εικοσιτετράωρη εφημεριακή απασχόληση) σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.,

iii) πρόσθετων ενεργών εφημεριών των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. ειδικότητας αναισθησιολογίας, παθολογίας και πνευμονολογίας, καθώς και των υπηρετούντων σε Μ.Ε.Θ., που πραγματοποιούνται καθ' υπέρβαση του ανώτατου προβλεπόμενου ανά βαθμό και ζώνη αριθμού ενεργών εφημεριών.

Ρυθμίσεις για ΤΕΚΑ και ΥΣΜΑ στην ίδια τροπολογία

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/770 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 20ής Μαΐου 2019, σχετικά με ορισμένες πτυχές που αφορούν τις συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών (L136), καθώς και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/771 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 20ής Μαΐου 2019, σχετικά με ορισμένες πτυχές που αφορούν τις συμβάσεις για τις πωλήσεις αγαθών, την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 και της Οδηγίας 2009/22/ΕΚ, και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/44/ΕΚ (L 136)».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζονται επίσης θέματα Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΥΣΜΑ).

Συγκεκριμένα:

-Παρατείνεται

i) κατά τρεις μήνες το διάστημα εντός του οποίου η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.) οφείλει να μεριμνήσει για την ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ του Ταμείου.

ii) κατά έξι μήνες η λειτουργία της Μονάδας Υποστήριξης της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Κ.Α.), καθώς και η θητεία των ήδη υπηρετούντων σε αυτήν μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σχετική αίτηση των ενδιαφερόμενων.

-Επιτρέπεται η απόσπαση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων, μόνιμου και με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου, από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς, στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (Υ.Σ.Μ.Α.) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, προβλέπεται ότι οι αποσπάσεις προσωπικού των υπηρεσιών και των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που υπηρετεί στην Υ.Σ.Μ.Α. διατηρούνται σε ισχύ, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ