Κόρινθος - Πνιγμός 6χρονης: Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον πατέρα -«Άφησε την Αμέλια να πνιγεί στη θάλασσα» - iefimerida.gr

Κόρινθος - Πνιγμός 6χρονης: Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον πατέρα -«Άφησε την Αμέλια να πνιγεί στη θάλασσα»

Η Αμέλια με τον πατέρα της
Η Αμέλια με τον πατέρα της
ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ

Να αλλάξει η αρχική κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου εναντίον του πατέρα της 6χρονης Αμέλιας και να δικαστεί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως διά παραλείψεως τελουμένη ζητάει ο εισαγγελέας στην πρότασή του, δεκαέξι μήνες μετά τον πνιγμό του παιδιού στη θαλάσσια περιοχή Καλαμακίου της Κορίνθου.

Ο πατέρας, τον Αύγουστο του 2022, είχε πάει για μπάνιο με τη μικρή παρότι επικρατούσε κακοκαιρία. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, το παιδί είχε φάει και φορούσε ρούχα και παπούτσια. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να το ανεβάσει σε βάρκα αλλά έφυγε το σωσίβιο και βρέθηκε στη θάλασσα. Τότε πανικοβλήθηκε, αλλά δεν έπεσε στο νερό να τη σώσει γιατί ήταν βαθιά και πάσχει από άσθμα. Στη συνέχεια βγήκε στη στεριά για να καλέσει βοήθεια και επειδή δεν είχε μπαταρία στο κινητό του έφυγε από την παραλία για να πάει να το φορτίσει στο σπίτι, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από την παραλία, και κατόπιν ενημέρωσε την Αστυνομία για το επίμαχο συμβάν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αποδέχθηκε το ενδεχόμενο θανάτου της ανήλικης κόρης του»

Όλα αυτά οδήγησαν τον εισαγγελέα να καταλήξει στο συμπέρασμα, όπως διατυπώνεται, ότι «ο κατηγορούμενος -κατά την κρίση μας- αποδέχθηκε το ενδεχόμενο θανάτου της ανήλικης κόρης του, καθ’ όσον η παράλειψή του να παράσχει ή να αναζητήσει την αναγκαία βοήθεια μέσα σε ρεαλιστικά χρονικά πλαίσια ουσιαστικώς καταδίκασε τη ζωή της».

Πιο συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος παρέλειψε να βοηθήσει το παιδί του και να βουτήξει στη θάλασσα προκειμένου να την επαναφέρει στην επιφάνεια. Όλα αυτά τα έπραξε γνωρίζοντας το προσωπικό του ιατρικό πρόβλημα, ότι η παραλία δεν ήταν οργανωμένη, το μεγάλο βάθος πυθμένα, τις καιρικές συνθήκες που ήταν μη συμβατές για ασφαλή κολύμβηση, την πρόσφατη λήψη γεύματος, την άγνοια κολύμβησης της ανήλικης κ.ά. που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο ζωής για την ανήλικη κόρη του.

Παράλληλα, όπως τονίζεται, μετά τη βύθιση της ανήλικης κόρης του απομακρύνθηκε από εκεί και απουσίασε για αρκετή ώρα. Αποτέλεσμα η Αμέλια να ανασυρθεί νεκρή από τρίτο πρόσωπο.

«Ο πατέρας ήταν ψύχραιμος»

Ο ψαροντουφεκάς που εντόπισε και ανέσυρε την 6χρονη Αμέλια έχει δηλώσει ότι τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού και είχε κύμα. «Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. "Μπα", λέω, "δεν μπορεί, ιδέα μου είναι". Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: "Φανή, Φανή, πάρε την Αστυνομία, το Λιμενικό, πέθανε παιδί!". Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φαγωμένο», σημείωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η άτυχη Αμέλια όταν τη βρήκε φορούσε ρούχα και όχι μαγιό: «Δύο πέδιλα φορούσε, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μια μπλούζα. Δεν φόραγε ούτε κάτω ούτε πάνω μαγιό». Σχολιάζοντας, μάλιστα, σε δηλώσεις του τη στιγμή που ο πατέρας αντίκρισε το άψυχο σώμα του παιδιού, υποστήριξε ότι ήταν «σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος», τονίζοντας ότι τον θυμάται αμυδρά να ρωτάει τον αστυνομικό «πες μου ότι το παιδί μου είναι ζωντανό».

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος της μητέρας του άτυχου παιδιού, με δήλωσή της στο iefimerida.gr σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή μιλούσε για ανθρωποκτονία. «Θα σταθώ κυρίως σε μια φράση του αξιότιμου κυρίου εισαγγελέως Πρωτοδικών Κορίνθου, η οποία ανέφερε πως ο κατηγορούμενος έδειξε ιδιαίτερη απαξία για τη ζωή της ίδιας του της κόρης. Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή εκφράζεται μέσα από το πρόσωπο της μητέρας, που ζει με έναν στόχο και έναν σκοπό: να ακουστεί η "φωνή" του παιδιού. Από την πρώτη στιγμή η πολιτική αγωγή μιλούσε για ανθρωποκτονία. Έλεγε τα αυτονόητα. Πως κανένα ον, ούτε άγριο θηρίο, δεν θα άφηνε το παιδί του να ψυχορραγεί στον πάτο της θάλασσας. Κανένας πατέρας δεν θα πήγαινε στο σπίτι του για να αλλάξει ρούχα και να φορτίσει το κινητό του με την ησυχία του και να επιστρέψει μετά από μία ώρα εκεί όπου πνίγηκε το παιδί του. Ήξερε ότι τα λεπτά μετράνε, ακόμη και τα δευτερόλεπτα, αλλά δεν έπεσε στη θάλασσα να σώσει το παιδί του. Προτίμησε να το εγκαταλείψει. Και μετά από μία ώρα, όταν κατάλαβε τι πρόκειται να επακολουθήσει, επέστρεψε να το βρει. Να βρει τι; Ένα παιδί που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Κι όμως αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας. Πλέον όμως βαδίζει προς το δικαστήριο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως διά παραλείψεως».

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος της μητέρας του άτυχου παιδιού
Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος της μητέρας του άτυχου παιδιού
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ