Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής με τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (31/08/2026) σε δασική έκταση στην περιοχή Τραπεζίτσα Κόνιτσας.
Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (02/09/2026) ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, ενώ σημαντική είναι και η συνδρομή των εναέριων μέσων. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς πραγματοποιούν περιοδικές ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.
Το έργο των πυροσβεστών παραμένει ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο, όπου η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων είναι εξαιρετικά περιορισμένη.
Η πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει δασικές εκτάσεις, με τις επίγειες δυνάμεις να έχουν αναπτυχθεί σε διαφορετικά σημεία, επιχειρώντας να περιορίσουν την εξάπλωση του μετώπου.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχε σημειωθεί έντονη κεραυνική δραστηριότητα στην περιοχή. Το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από κεραυνό εξετάζεται ως μία από τις πιθανές αιτίες.
Σύμμαχος η βροχή
Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης (01/09/2026) σημειώθηκε ασθενής βροχόπτωση στην περιοχή, η οποία συνέβαλε στον περιορισμό της πυρκαγιάς.
Ωστόσο, το μέτωπο παραμένει ενεργό και οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωσή της.