Κατσαρίδες: Απαλλαγείτε οριστικά, αλλά φυσικά, χωρίς χημικά -Με μόλις δύο υλικά [εικόνα & βίντεο] - iefimerida.gr

Κατσαρίδες: Απαλλαγείτε οριστικά, αλλά φυσικά, χωρίς χημικά -Με μόλις δύο υλικά [εικόνα & βίντεο]

Baking soda στον πάγκο της κουζίνας
Η λύση για τις κατσαρίδες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει και μαζί με τη ζέστη και τον ήλιο, όπως κάθε χρόνο, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι γνωστοί ανεπιθύμητοι επισκέπτες: οι κατσαρίδες.

Σε περίπτωση που έχετε δει κατσαρίδες στο σπίτι σας -κυρίως γύρω από το μπάνιο και την κουζίνα- και θέλετε να το αντιμετωπίσετε ριζικά, υπάρχουν αρκετοί τρόποι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ αυτών, υπάρχουν εξειδικευμένα χημικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο -ή τοποθετούνται και από ειδικούς απεντομώσεων- τα οποία έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Παρά ταύτα, τα χημικά πολλές φορές δεν είναι ασφαλή για τα παιδιά ή τα ζώα συντροφιά, ενώ θεωρείται ότι σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να προκαλέσουν και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Η «συνταγή» που εξολοθρεύει τις κατσαρίδες -Με 1,5 ευρώ

Υπάρχουν, ωστόσο, και εναλλακτικές για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν χημικά για τις κατσαρίδες. Μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους είναι τα δολώματα με μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα οικονομική μέθοδο, που με σωστή εφαρμογή μπορεί να εξαλείψει μια ολόκληρη αποικία από κατσαρίδες.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Πλαστικά καπάκια από μπουκάλια (νερού ή αναψυκτικού) ή από κονσέρβες (π.χ. τοματοπολτό ή μέλι)
  • Μαγειρική σόδα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Νερό

Το κόστος: Η μαγειρική σόδα κοστίζει από λίγα λεπτά του ευρώ (π.χ. 0,25 ευρώ για ένα μικρό σακουλάκι) έως και λίγο πάνω από 1 ευρώ για 300 - 400 γραμμάρια (αρκετά για πολλά... δολώματα), ενώ ένα μέσο σακουλάκι ζάχαρης άχνης υπολογίζεται στα 0,50 με 0,60 ευρώ.

Η «συνταγή»:

  • Αναμιγνύουμε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα τα καπάκια.
  • Για κάθε δόλωμα γεμίζουμε και ένα καπάκι με νερό.
  • Τοποθετούμε τα καπάκια με το δόλωμα και με το νερό σε δυσπρόσιτα σημεία (πίσω από το πλυντήριο, κάτω από το ψυγείο, στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου, κοντά στο σιφόνι) και όπου έχουμε δει να κυκλοφορούν κατσαρίδες

Πώς λειτουργεί το κόλπο

Η ζάχαρη είναι πολύ ελκυστική για τις κατσαρίδες. Οταν σπεύσουν για να… γευματίσουν, ωστόσο, θα καταναλώσουν και σόδα, η οποία δημιουργεί μια εκρηκτική αντίδραση όταν φτάσει στο στομάχι της κατσαρίδας, με συνέπεια να τη σκοτώσει.

Αν η συγκεκριμένη κατσαρίδα φαγωθεί από άλλες -λόγω κανιβαλισμού- τότε θα πεθάνουν, αλυσιδωτά, όσες φάνε το δόλωμα με τη σόδα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος θέλει επιμονή, καθώς χρειάζεται κάποιες εβδομάδες μέχρι να λειτουργήσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια εκ των βασικών προϋποθέσεων είναι να ανανεώνετε το δόλωμα όταν τελειώνει το μείγμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ