Καρναβάλι στην Αθήνα: Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου το Σάββατο γέμισε τεράστιους φαλλούς [εικόνες] - iefimerida.gr

Καρναβάλι στην Αθήνα: Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου το Σάββατο γέμισε τεράστιους φαλλούς [εικόνες]

Αντρας με πλαστικό κόκκινο φαλό
Απόκριες στην Αθήνα /φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, τα Φαλληφόρια, ο πρόδρομος της Κωμωδίας και των καρνιβαλικών εθίμων, ζωντάνεψαν το βράδυ του Σαββάτου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Μία εύθυμη εύθυμη πομπή του Διονύσου, με ρυθμούς και τραγούδια, χόρεψε παρέα με Βαυβώγριες, Μαινάδες, Σατύρους, Σειληνούς, και γλεντοκόπους.

φαλλοι
Tα Φαλληφόρια είναι μία εύθυμη πομπή του Διονύσου, με ρυθμούς και τραγούδια και σήμα τους φαλλούς
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διονυσιακό καρναβαλικό έθιμο

Η πομπή ξεκίνησε το Σάββατο στις 18.30 από την είσοδο του Μουσείου Ακροπόλεως και ξεσήκωσε με το κέφι της την Πλάκα, τη Ρωμαϊκή Αγορά, την Πλατεία Μοναστηρακίου, το Θησείο, ενώ κατέληξε στο αρχαίο νεκροταφείο Κεραμεικού.

φαλλοι
Για 7η συνεχόμενη χρονιά, τα Φαλληφόρια, ζωντάνεψαν το βράδυ του Σαββάτου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, γεμίζοντας την Πλάκα με τεράστιους φαλλούς

Οπως μαρτυρά και το όνομα του Διονυσιακού εθίμου, Φαλληφόρια, τεράστιοι φαλλοί χρωματιστοί έχουν τον πρώτο ρόλο στη σατιρική αυτή γιορτή που αποσκοπεί στον χαρούμενο ερχομό της Άνοιξης, όπως ακριβώς γινόταν πριν 1700 χρόνια.

φαλλος
Φαλληφόρια, τεράστιοι φαλλοί χρωματιστοί έχουν τον πρώτο ρόλο στη σατιρική αυτή γιορτή
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Φαλληφόρια στην αρχαία Ελλάδα

Στην Αρχαία Ελλάδα, στο πλαίσιο των εορτασμών που γίνονταν επ' ευκαιρία της παραγωγής των νέων κρασιών, πραγματοποιούνταν πομπή, στην οποία προηγούνταν ο φαλλός, σύμβολο παραγωγής και γονιμότητας, κατασκευασμένο ομοίωμα από δέρμα και αναρτημένο πάνω σε κοντάρι.

Ακολουθούσαν οι «εορταστές», οι οποίοι έβαφαν τα πρόσωπά τους ή φορούσαν προσωπεία και στεφάνια από κισσό. Έπιναν το νέο κρασί της χρονιάς, τραγουδούσαν βωμολοχικά τραγούδια (τα φαλλικά), και χόρευαν κωμικούς χορούς. Δείγμα της γιορτής βλέπουμε στην κωμωδία «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, όπου παρουσιάζεται ο Φάλης, θεϊκή προσωποποίηση του φαλλού και σύντροφος του Διονύσου.

μασκες
«Eορταστές» από την αρχαία ελλάδα έβαφαν τα πρόσωπά τους ή φορούσαν προσωπεία και στεφάνια από κισσό
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To δρώμενο του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στη σκιά της Ακρόπολης, συμμετείχε πλήθος κόσμου, και πολλοί τουρίστες που ακολούθησαν την παρέλαση.

φαλλοι
Διονυσιακό δρώμενο με εμβλημα τους φαλλούς
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ