Τη δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού ότι οι αμβλώσεις είναι θέμα «διαβούλευσης» σχολίασε επικριτικά σήμερα το πρωί ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος.
Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λίγες ώρες μετά τον ισχυρισμό της τέως προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών που προκάλεσε σάλο, τέτοιες δηλώσεις αποτελούν επιστροφή στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις». Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στη Μαρία Καρυστιανού, έκανε λόγο για «μια υπερδεξιά μεσαιωνικού τύπου γυναίκα που μεγάλωσε με συντηρητικό περιβάλλον και περιβάλλεται από πρόσωπα που είναι ακραία».
«Στενός της συνεργάτης άνοιξε το θέμα επαναποινικοποίησης της μοιχείας», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Σήμερα».
«Η Καρυστιανού διχάζει για άλλη μια φορά»
Και συνέχισε: «Η κυρία Καρυστιανού ταυτίζεται με τα πιο ακραία κομμάτια. Όσα είπε για τις αμβλώσεις είναι αναχρονισμός, διχάζει για άλλη μια φορά. Πρώτα δίχασε την οικογένειά της, μετά τον σύλλογο για τα Τέμπη και τους συγγενείς. Ενώ υπάρχουν ζητήματα για να κάνει αντιπολίτευση, βάζει θέματα που δεν απασχολούν την κυβέρνηση και την κοινωνία. Είτε δεν αντιλαμβάνεται τι λέει είτε το κάνει για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία».
Σε άλλο σημείο είπε: «Όταν μου ζήτησε να βοηθήσω, το έκανε ως πρόεδρος του συλλόγου των Τεμπών. Όταν αντιλήφθηκα ότι ζητούσε τη βοήθειά μου ως πολιτικός, της το έβαλα ως κόκκινη γραμμή, και γι' αυτό χωρίσαμε».
Όπως υποστήριξε, η κυρία Καρυστιανού άλλαξε συμπεριφορά «γιατί μπήκε πάνω από όλα η προσωπική της φιλοδοξία». «Όταν δεν μπορείς να κουμαντάρεις έναν σύλλογο με ένα μικρό ταμείο σε σχέση με τα 200 δισ. του ΑΕΠ της κυβέρνησης, πώς θα το κάνεις; Η κυρία Καρυστιανού από την πρώτη στιγμή που ελέγχθηκε έπρεπε να είναι καθαρή, γιατί αυτά τα λεφτά είναι ιερά», κατέληξε ο Νίκος Καραχάλιος.