«Η γυναίκα ήταν σε σοκ»: Τι αποκάλυψε ο καπετάνιος που είδε πρώτος τη σύζυγο του αγνοούμενου Ισπανού επιχειρηματία - iefimerida.gr

«Η γυναίκα ήταν σε σοκ»: Τι αποκάλυψε ο καπετάνιος που είδε πρώτος τη σύζυγο του αγνοούμενου Ισπανού επιχειρηματία

O αγνοούμενος Ισπανός επιχειρηματίας Χουάν Χοσέ Μουτίλμπα Ομπρεγκόν Μουτίλμπα
O αγνοούμενος Ισπανός επιχειρηματίας Χουάν Χοσέ Μουτίλμπα Ομπρεγκόν Μουτίλμπα / Φωτογραφίες: X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον 66χρονο Ισπανό επιχειρηματία που αγνοείται στη θάλασσα, μετά την πτώση του από το καταμαράν στο οποίο επέβαινε.

  • Ο καπετάνιος Αλέξανδρος Τριάντος έλαβε ειδοποίηση από το Λιμεναρχείο για γυναίκα σε ακυβέρνητο καταμαράν. Διέκοψε άμεσα την αλιευτική του δραστηριότητα και κατευθύνθηκε στο σημείο για να συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης, θέτοντας την ανθρώπινη ζωή ως προτεραιότητα.
  • Το ταξίδι διήρκεσε τρεις ώρες για να καλύψει την απόσταση των 20 ναυτικών μιλίων ανοιχτά της Σαπιέντζας. Φτάνοντας στο σημείο, ο καπετάνιος εντόπισε το καταμαράν και διαπίστωσε ότι δίπλα βρισκόταν ήδη σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
  • Η γυναίκα πάνω στο σκάφος ήταν σε κατάσταση σοκ. Η επιχείρηση ρυμούλκησης προς την Πύλο διήρκεσε έξι ώρες, καθώς οι καιρικές συνθήκες με ανέμους 4 έως 5 μποφόρ και έντονο κυματισμό δυσκόλεψαν σημαντικά το έργο.
  • Με την άφιξη του καταμαράν στη μαρίνα της Πύλου, το Λιμεναρχείο ανέλαβε τη διαδικασία ανάκρισης της γυναίκας. Ο καπετάνιος την περιέγραψε ως εμφανώς αγχωμένη και χαμένη, χωρίς να έχει περαιτέρω επαφή μαζί της.

Σύμφωνα με όσα έχει περιγράψει η σύζυγός του, ο άνδρας βρισκόταν στο πίσω μέρος του σκάφους όταν φέρεται να προσπάθησε να μετακινήσει έναν τόνο που είχε πιάσει. Κατά την προσπάθειά του, όπως σημειώνει, γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυναίκα, που βρέθηκε μόνη πάνω στο καταμαράν, φέρεται να προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως δεν κατάφερε να ακινητοποιήσει το σκάφος. Το καταμαράν συνέχισε να κινείται, απομακρυνόμενο από το σημείο όπου είχε πέσει ο 66χρονος.

Την εικόνα που αντίκρισε όταν έφτασε στο σημείο περιγράφει ο Αλέξανδρος Τριάντος, ο καπετάνιος που ανέλαβε να ρυμουλκήσει το καταμαράν μέχρι τη μαρίνα της Πύλου.

Η ενημέρωση και η άμεση κινητοποίηση

Ο Αλέξανδρος Τριάντος ενημερώθηκε από το Λιμεναρχείο τις πρωινές ώρες ότι μια γυναίκα βρισκόταν πάνω σε ακυβέρνητο σκάφος και χρειαζόταν βοήθεια.

Εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε αλιευτικό τουρισμό, ωστόσο αποφάσισε να διακόψει τη δραστηριότητά του και να κατευθυνθεί προς το σημείο.

«Εγώ ενημερώθηκα από το Λιμεναρχείο στις 8 η ώρα το πρωί ότι κινδυνεύει μια γυναίκα επάνω σε ένα καταμαράν, σε ένα ιστιοφόρο το οποίο ήταν ακυβέρνητο. Ε, είχα κόσμο στον αλιευτικό τουρισμό που έκανα. Έσπευσα κατευθείαν, κατέβασα, άφησα τον κόσμο σε ένα άλλο σκάφος που έχω, ημερόπλοιο, και έφυγα κατευθείαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα εδώ για τη διάσωση. Γιατί η ζωή είναι πάνω απ’ όλα.

Έκανα τρεις ώρες για να φτάσω, γιατί ήταν 20 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Σαπιέντζας, στο νοτιότερο σημείο της Πελοποννήσου. Φεύγω, συναντάω το καταμαράν και ήταν και το Λιμεναρχείο δίπλα» ανέφερε ο καπετάνιος.

«Ήταν σε κατάσταση-σοκ»

Η πρώτη εικόνα που σχημάτισε για τη γυναίκα ήταν εκείνη ενός ανθρώπου που βρισκόταν σε έντονη ψυχολογική πίεση.

Ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη μεταφορά του σκάφους σε ασφαλές σημείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μιλούσα με τη γυναίκα επάνω. Ήταν σε μια κατάσταση-σοκ επάνω, γιατί με ενδιέφερε πρώτα απ’ όλα η γυναίκα. Με τα λίγα αγγλικά που γνωρίζω, μου είπε ότι είναι στο σκάφος επάνω και ξεκίνησα εγώ κατευθείαν τη ρυμούλκηση για να το πάω σε ασφαλές σημείο, γιατί ήδη ο καιρός ήταν στα 4 μποφόρ με 5 και ανοιχτά στο πέλαγος φούσκωνε πάρα πολύ. Έκανα 6 ώρες για να το τραβήξω μέσα στο λιμάνι της Πύλου, στη μαρίνα».

Η μεταφορά του καταμαράν προς την Πύλο κράτησε έξι ώρες, με τις καιρικές συνθήκες να κάνουν την επιχείρηση ιδιαίτερα απαιτητική.

Όταν το σκάφος έφτασε τελικά στη μαρίνα, η γυναίκα παρέμεινε υπό την παρουσία των Αρχών, οι οποίες ξεκίνησαν τη διαδικασία συλλογής πληροφοριών για το περιστατικό.

«Μια γυναίκα αγχωμένη, χαμένη»

Ο καπετάνιος εξήγησε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να μιλήσει εκτενώς μαζί της, καθώς μετά την άφιξη του καταμαράν ανέλαβε το Λιμεναρχείο. Ωστόσο, η εικόνα που του έμεινε ήταν εκείνη μιας γυναίκας που δυσκολευόταν να διαχειριστεί όσα είχαν συμβεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μίλησα πάρα πολύ λίγο με τη γυναίκα. Την είδα αγχωμένη όταν εγώ προσάραξα στη μαρίνα της Πύλου το καταμαράν. Ήδη κατέβηκε το Λιμεναρχείο και άρχισε και μίλαγε με το Λιμεναρχείο. Δεν μπόρεσα να έχω πάρα πολύ μεγάλη επαφή με τη γυναίκα. Ήταν αγχωμένη και ήταν χαμένη και μπήκαν σε ερωτήσεις και ανακρίσεις με το Λιμεναρχείο. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα, απλώς ήταν μια γυναίκα αγχωμένη. Μια γυναίκα χαμένη. Αυτό είδα εγώ» περιέγραψε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καταμαράν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ