Καντερές: «Έρχεται 48ωρη κακοκαιρία -Παρακινδυνευμένο να λέμε δημόσια για 120 χιλιοστά βροχής στην Αττική» - iefimerida.gr

Καντερές: «Έρχεται 48ωρη κακοκαιρία -Παρακινδυνευμένο να λέμε δημόσια για 120 χιλιοστά βροχής στην Αττική»

Βροχή
Φωτογραφία αρχείου: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του εκτίμηση για την κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη χώρα εξέφρασε μέσω του iefimerida.gr ο γνωστός μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές σχολιάζοντας αιχμηρά τις προγνώσεις που έρχονται στη δημοσιότητα για 120 χιλιοστά νερού στην Αττική.

Όπως αναφέρει ο πρώην διευθυντής προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας «πράγματι έρχεται κακοκαιρία που θα διαρκέσει για ένα 48ωρο επηρεάζοντας δυτική και νότια Ελλάδα, ανατολική ηπειρωτική χώρα, Θεσσαλία, Αττικοβοιωτία, καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πρόκειται για ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τον κόλπο της Σύρτης».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κακοκαιρία θα αρχίσει να μας επηρεάζει από σήμερα και θα κορυφωθεί το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής (4-5/12) γα να υποχωρήσει το Σάββατο και την Κυριακή το σκηνικό να είναι βελτιωμένο.

Καντερές: «Παρακινδυνευμένες οι δημόσιες προγνώσεις για 120 χιλιοστά βροχής στην Αττική»

Αναφερόμενος στις προγνώσεις για πολύ μεγάλους όγκους νερού στην Αττική ο κ. Καντερές εκφράζει ανοικτά την αντίθεσή του. «Είναι πολύ παρακινδυνευμένες αυτές οι προγνώσεις και δεν πρέπει να λέγονται δημόσια τόσες ώρες πριν. Ακόμη δεν έχουμε σαφή εικόνα για το πού τελικά ακριβώς θα καθίσει το κέντρο αυτού του χαμηλού βαρομετρικού. Αυτά αλλάζουν συνεχώς. Δηλαδή δεν μπορούμε από την Τετάρτη το μεσημέρι να πούμε τι θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ», εξηγεί ο έμπειρος μετεωρολόγος, χτυπώντας ξανά το καμπανάκι για την Αττική η οποία παραμένει ανοχύρωτη από μετεωρολογικά ραντάρ.

Όπως συνεχίζει ο πρώην διευθυντής προγνώσεων της ΕΜΥ από τα τελευταία στατιστικά στοιχεία των τελευταίων 50 ετών ο μέγιστος όγκος νερού που έχει καταγραφεί σε ένα 24ωρο στην Αττική είναι τα 115 χιλιοστά βροχής (μετεωρολογικός σταθμός Νέας Φιλαδέλφειας).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΤΕΡΕΣ κακοκαιρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ