Καλλιθέα: Πώς έγινε η φονική συμπλοκή -Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους άτομα από την παρέα του θύματος - iefimerida.gr

Καλλιθέα: Πώς έγινε η φονική συμπλοκή -Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους άτομα από την παρέα του θύματος

Καλλιθέα
Φωτογραφία: INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις δική τους πλευρά για το τι συνέβη το βράδυ της Τετάρτης όταν ο 15χρονος έπεφτε νεκρός έδωσαν άτομα που βρέθηκαν στο άγριο σκηνικό στην Καλλιθέα.

Η κατάθεση 19χρονου που έφθασε με αυτοκίνητο

Οπως έχει γίνει γνωστό για τα άτομα που συνεπλάκησαν στην πλατεία στην Καλλιθέα, κάποια ήταν ήδη εκεί, ενώ κάποια άλλα κλήθηκαν για ενισχύσεις. 19χρονος που κατέφθασε στη συνέχεια υποστήριξε ότι τον πήρε τηλέφωνο ένα από τα παιδιά που βρίσκονταν ήδη εκεί, ο Α., ζητώντας τους να πάνε εκεί «για να τον βοηθήσουμε να μιλήσει με κάτι παιδιά». Και στη συνέχεια υποστηρίζει ότι αφού έφθασαν εκεί, συναντήσαμε τον Α. μαζί με άλλους δύο φίλους του. «Τον αδικοχαμένο και το άλλο το παιδί που δεν γνωρίζω», είπε και συνέχισε: «Ύστερα περπατήσαμε μέχρι το ποτάμι για να βρούμε τα παιδιά που πείραξαν το φίλο μας. Πηγαίναμε με καλές προθέσεις για να λήξει. Αυτό μέχρι που από την απέναντι ομάδα υπήρχε ένας που φόραγε μπρελόκ (σσ με χαρακτηριστικό της περιοχής) και πήγε να βγάλει μαχαίρι. Επίσης είδαμε άλλον έναν να κρατάει κράνος και άλλων έναν με το χέρι στην τσέπη να απειλεί. Το παιδί με τα γκρι που φορούσε τη γάζα στο γόνατο μας απειλούσε να φύγουμε. Εκείνη τη στιγμή κόλλησε κεφάλι με κεφάλι ο Β. με το παιδί που φορούσε το μπρελόκ και τότε ένας από την παρέα τους επιτέθηκε. Τότε έγινε ένα μπουλούκι και εγώ έκανα δύο βήματα μπροστά να χωρίσω τους φίλους μου μέχρι που είδα τον φίλο μου Α. να κάθεται πίσω. Και πήγα και εγώ μαζί του για να του πω ότι θα γίνει χοντράδα και πρέπει να φύγουμε. Εγώ, ο Α. και ένας άλλος πιτσιρικάς περιμέναμε στη γέφυρα ώστε να φύγουμε, μέχρι που ήρθανε οι τρεις χωρίς τον Ν. και το παιδί που πέθανε. Εμεί πανικοβληθήκαμε. Πήγαμε στο αμάξι και τον περιμέναμε για να φύγουμε. Τελικά δεν ήρθε. Τότε κάποιος πήρε τηλέφωνο τον πιτσιρικά που ήταν με τον Α. και είπε ότι τον άλλον πιτσιρικά τον έχουν μαχαιρώσει. Εμείς έντρομοι μέσα στον πανικό μας κάναμε κύκλους για να βρούμε τον Ν. και το άλλο παιδί μέχρι που είδαμε την αστυνομία. Εγώ, το πιτσιρίκι, ο Λ. και ο Α. δεν συμμετείχαμε. Οι υπόλοιποι συμμετείχαν στο επεισόδιο», υποστήριξε.

Η κατάθεση 18χρονου που κλήθηκε στην Καλλιθέα

18χρονος που επίσης βρέθηκε στο άγριο σκηνικό της Καλλιθέας, υποστήριξε ότι εκείνο το βράδυ είχαν πάει βόλτα στο Πέραμα με φίλους του όταν στις 23:30 τους τηλεφώνησε γνωστός τους λέγοντάς τους ότι τον χτύπησε άτομο, οπαδός ομάδας.

«Του έβγαλαν μαχαίρι και τον τραμπούκισαν και ζήτησε τη βοήθειά μας γιατί δεν ήταν καλά. Αποφασίσαμε, και οι τρεις, να πάμε να τον βοηθήσουμε όχι με την έννοια να παίξουμε ξύλο με κάποιους άλλους, αλλά περισσότερο να διαπραγματευτούμε», ανέφερε.

Αφού έφθασαν, όπως υποστηρίζει περίμεναν τον Α. ο οποίος ήταν μαζί με τον 15χρονο που στη συνέχεια έπεσε νεκρός. Και υποστηρίζει για το άτομο που τους είχε καλέσει στο τηλέφωνο: «Φαινόταν πολύ τρομαγμένος και μας είπε ότι τα άτομα που τον τραμπούκισαν ήταν στο ποτάμι. Όλοι μαζί, εκτός από τον Γ., ο οποίος αποχώρησε και δεν ακολούθησε, κατευθυνθήκαμε προς το ποτάμι. Εκεί υπήρχε όντως μια παρέα δέκα περίπου ατόμων. Μας πλησίασε ένα παιδί που είχε ξυρισμένο το κεφάλι του και μας είπε: «τι έγινε ρε μάγκες τι θέλετε εδώ;» και λέει ο Α. «να τα βάλουμε κάτω να μιλήσουμε» και ξαφνικά οι υπόλοιποι κινήθηκαν προς το μέρος μας και ένας από αυτούς κρατούσε μαχαίρι. Παίξαμε μπουνιές όλοι μαζί, εκτός από τον Α., κυνηγήσαμε αυτά τα άτομα μέχρι ένα σημείο και εγώ μαζί με τον Κ. σταματήσαμε». Σύμφωνα με τα όσα είπε ο συγκεκριμένος, το μετέπειτα θύμα συνέχισε με ένα ακόμη άτομο να τους κυνηγά. Υποστήριξε δε, ότι «πριν την συμπλοκή κρατούσα μια πέτρα στο χέρι μου αλλά την πέταξα κάτω, όχι προς κάποιο άτομο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλλιθέα καταθέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ