Καλλιτέχνης σχολιάζει με τον πιο ευρηματικό και εναλλακτικό τρόπο τον σύγχρονο τρόπο ζωής [εικόνες] - iefimerida.gr

Καλλιτέχνης σχολιάζει με τον πιο ευρηματικό και εναλλακτικό τρόπο τον σύγχρονο τρόπο ζωής [εικόνες]

yes but πορτοφόλι
Φωτογραφία από Instagram/ _yes_but
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο καλλιτέχνης Gudim Anton έχει ξεκινήσει ένα νέο project με τίτλο «Yes but» σχολιάζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη σύγχρονη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Όπως αναφέρεται και στο boredpanda, ο καλλιτέχνης που έχει ως βάση του τη Μόσχα, είναι γνωστός για τα ευφάνταστα και εναλλακτικά projects με τα οποία καταπιάνεται.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, ο προσωπικός του λογαριασμός στο Instagram έχει φτάσει το ένα εκατομμύριο followers ενώ το προφίλ του για το νέο του εγχείρημα «Yes but» που ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες περίπου, μετρά πάνω από 70.000 ακολούθους.

yes but Anton Gudim
Φωτογραφία από Instagram/_yes_but

Ο καλλιτέχνης μάλιστα, ερωτηθείς για τις επιρροές του, είπε στο boredpanda πως «πολλοί παράγοντες θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει το στιλ μου και μου είναι πολύ δύσκολο να αναλύσω τον εαυτό μου, αλλά θα προσπαθήσω να αναδείξω τους κυριότερους παράγοντες».

Ο ίδιος ανέφερε πως «μεγάλωσα στη δεκαετία του '90 στη Ρωσία. Αυτή ήταν η εποχή που ο δυτικός πολιτισμός άρχισε να διεισδύει σε έναν κόσμο που ήταν μάλλον κλειστός και συντηρητικός. Ο μεγαλύτερος αδελφός μου και εγώ αγαπήσαμε τα κόμικς, τα αμερικανικά κινούμενα σχέδια, τις τηλεοπτικές κονσόλες παιχνιδιών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
yes but Anton Gudim
Φωτογραφία από Instagram/_yes_but

«Βαριόμουν συνεχώς και ήθελα να επιστρέψω στα παιδικά χόμπι»

Μάλιστα, στην παιδική ηλικία, όπως ανέφερε «σχεδιάσαμε αστεία κόμικς με χαρακτήρες από την αμερικανική κουλτούρα. Αποφοίτησα από ένα πανεπιστήμιο- με επιτυχία στα μαθηματικά, αυτός είναι επίσης ένας άλλος παράγοντας που κάνει τα σχέδιά μου πολύ υπολογισμένα και χωρίς συναίσθημα, αν μπορούσε κανείς να τα περιγράψει έτσι- και άρχισα να εργάζομαι ως μηχανικός».

«Άλλαξα δουλειά. Βαριόμουν συνεχώς και ένιωθα ότι η ζωή μου δεν ήταν τόσο ολοκληρωμένη όσο θα ήθελα να είναι. Τότε κατάλαβα ότι θα ήθελα να επιστρέψω σε αυτά τα παιδικά χόμπι, αλλά με μια πιο διαμορφωμένη κοσμοθεωρία», εξήγησε ο Gudim Anton.

yes but Anton Gudim
Φωτογραφία από Instagram/_yes_but
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρώσει ένα έργο;

Όσο για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρώσει το έργο του, τόνισε πως «χρειάζονται από μερικές ώρες, μέχρι... μια αιωνιότητα», αναλύοντας τους παράγοντες που επηρεάζουν τη δημιουργία κόμικς.

«Πρώτα από όλα, η ταχύτητα της δημιουργίας επηρεάζεται από το πόσο τελειωμένη και πόσο καλή είναι η ιδέα για το σχέδιο. Δεύτερον, όπως κάθε δημιουργικός άνθρωπος, υπάρχουν μέρες που απλά δεν μπορείς να το κάνεις. Ακόμα και μετά από αρκετές ώρες εργασίας, μπορεί να μην είμαι ικανοποιημένος με την αισθητική και τη γραφική λύση του σχεδίου. Στη συνέχεια επιστρέφω στο σχέδιο την επόμενη μέρα ή απλά κρύβω αυτό το έργο κάπου μακριά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

yes but Anton Gudim
Φωτογραφία από Instagram/_yes_but

Από πού αντλεί την έμπνευσή του;

Όσο για τις πηγές της έμπνευσής του, ανέφερε πως «έχω ένα διαμορφωμένο, παράξενο σουρεαλιστικό στιλ. Οπότε σε στιγμές που το κεφάλι μου δεν είναι απασχολημένο με καθημερινά προβλήματα, κοιτάζω τον κόσμο μέσα από το πρίσμα αυτού του στιλ. Αυτό είναι ήδη μέρος της ζωής μου, μπορεί να πει κανείς ότι με τα χρόνια έχω εκπαιδεύσει τον εαυτό μου να παρατηρεί κάτι και να βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση ιδεών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στη συνέχεια σημειώνω, επιλέγω την πιο ενδιαφέρουσα ιδέα εκείνη τη στιγμή και τη σχεδιάζω. Ακόμα και μετά από 7 χρόνια, εξακολουθώ να απολαμβάνω να ζωγραφίζω για τον εαυτό μου και το κοινό μου», προσέθεσε.

Μάλιστα, περιέγραψε και λίγο την καθημερινότητα ενός καλλιτέχνη καθώς «εκτός από τη δημιουργικότητα για την ψυχή, υπάρχουν πολλές άλλες σχεδόν δημιουργικές εργασίες που πρέπει να γίνονται καθημερινά όπως είναι οι προετοιμασίες για εκθέσεις, τα εμπορικά έργα, οι συνεργασίες, η προετοιμασία υλικού για ένα μελλοντικό βιβλίο, η υπογραφή συμβάσεων, κλπ.».

yes but Anton Gudim
Φωτογραφία από Instagram/_yes_but

Ερωτηθείς για το πώς αντιδρούν, τόνισε πως «έχω συναντήσει μια ποικιλία αντιδράσεων. Μερικοί τα απολαμβάνουν, μερικοί τα μισούν. Το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα βέβαια, είναι η αξιολόγηση και τα σχόλια των κοντινών μου ανθρώπων και των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τομέα αυτό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχω δει στο Facebook όπου άνθρωποι απλώς έγραψαν χυδαία σχόλια, χωρίς κανένα επιχείρημα. Δεν μπορώ να λάβω τέτοια σχόλια ως ουσιαστικά γιατί είναι απλώς μια κραυγή μίσους χωρίς λόγο», εξήγησε από την πλευρά του.

yes but Anton Gudim
Φωτογραφία από Instagram/_yes_but

Πώς σκέφτηκε το «Yes but»;

Όσο για το πώς του ήρθε η ιδέα για το project «Yes but», εξέφρασε στο boredpanda πως «το σκέφτηκα πριν από 4 χρόνια περίπου. Τότε άρχισα να παρατηρώ ότι πολλοί άνθρωποι κάνουν απολύτως αντιφατικά πράγματα αλλά δεν βλέπουν τίποτα αντιφατικό στις πράξεις τους. Και τώρα, αυτά τα σχέδια δεν αφορούν μόνο τους ανθρώπους αλλά και το πόσο αντιφατική είναι η ίδια η κοινωνία και η δομή του κόσμου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καλλιτέχνης σύγχρονη ζωή project
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ