Επανέρχεται ο Γιάννης Καλλιάνος: Οι 23 λόγοι που διαμαρτύρεται για τον θάνατο του πατέρα του [βίντεο] - iefimerida.gr

Επανέρχεται ο Γιάννης Καλλιάνος: Οι 23 λόγοι που διαμαρτύρεται για τον θάνατο του πατέρα του [βίντεο]

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος
Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος / Φωτογραφία: Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Καλλιάνος επανήλθε με νέα ανακοίνωση για τον θάνατο του πατέρα του.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ απαρίθμησε τους 23 λόγους για τους οποίους διαμαρτύρεται και επιμένει πως έχασε τον πατέρα του εξαιτίας ιατρικών λαθών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση του Γιάννη Καλλιάνου:

«23 λόγοι. Θα ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι.

Οι ακόλουθοι:

 1. Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν»
 2. Διοικητικό Συμβούλιο της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ).
 3. Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ
 4. Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

που έσπευσαν αμέσως (γιατί άραγε; ) να υποστηρίξουν τον υπεύθυνο Καθηγητή που "παρακολουθούσε" τον πατέρα μου, χωρίς κανείς από όλους αυτούς βέβαια να βρεθεί ούτε ένα δευτερόλεπτο στο δωμάτιο που νοσηλευόταν ο πατέρας μου,

Να γνωρίζουν ότι:

 1. (α) Ακρωτηρίασαν το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του πατέρα μου, ενός ανθρώπου που ανα πάσα στιγμή κινδύνευε η ζωή του, σε μια απλή κλίνη, τραβώντας απλά μια κουρτίνα, δίπλα σε έναν άλλον νοσηλευόμενο και όχι στο χειρουργείο που θα ήταν πλήρως αποστειρωμένο το περιβάλλον. Ακρωτηριασμός γάγγραινας σε απλή κλίνη μέσα; Είμαστε σε πόλεμο;
 2. (β) Δεν ζητήθηκε από τον πατέρα μου, που είχε πλήρη διαύγεια, να υπογράψει τη συγκατάθεσή του για να γίνει ένα χειρουργείο μέσα σε μια απλή κλίνη, σε έναν δηλαδή βαρέως πάσχοντα άνθρωπο που μπορεί να πάθαινε ανακοπή (ή κάποια άλλη επιπλοκή) ανά πάσα στιγμή λόγω του ακρωτηριασμού. Ζητήθηκε μήπως η συγκατάθεση κάποιου άλλου συγγενικού του προσώπου; Όχι.
 3. (γ) Η αναλυτική και δημόσια ανακοίνωση της Διοίκησης με τα νοσήματα του πατέρα μου, ενώ υπάρχει αυστηρός νόμος για το ιατρικό απόρρητο, αποτελεί κακούργημα.
 4. (δ) Χειρουργεία σε τέτοιους ασθενείς δεν γίνονται σε απλές κλίνες με άλλους αρρώστους μέσα, διότι υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς μικροβίων σε ένα τέτοιο μη αποστειρωμένο περιβάλλον.
 5. (ε) Ο Καθηγητής μας έλεγε σε όλους τους τόνους, κάθε στιγμή, ότι ο πατέρας μου πάει εξαιρετικά και ότι σε λίγες μέρες θα βγεί από το νοσοκομείο. Υπάρχουν τα μηνύματα.
 6. (στ) Ο Καθηγητής, μέχρι τελευταία στιγμή που "έφευγε" ο πατέρας μου, ουδέποτε μας είπε ότι ανησυχεί για την υγεία του και αρνιόταν πεισματικά να τον μεταφέρει σε μια μονάδα ΜΑΦ (έστω και άλλου νοσοκομείου) ή να τον βάλει στην πλατφόρμα για να πάει σε ΜΕΘ χωρίς όμως να διασωληνωθεί.
 7. (ζ) Περνούσαν πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές Ιατρικής να δουν αν ο κορεσμός του πατέρα μου είναι καλός ή στην καλύτερη περίπτωση κάποιος ειδικευόμενος και σπάνια επιμελητές διαφόρων ειδικοτήτων που έπρεπε να είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενήμεροι λόγω των αποκορεσμών που έκανε αλλά και των δεκάδων άλλων προβλημάτων που είχε.
 8. (η) Ο Καθηγητής έχει γνώσεις Αγγειοχειρουργικής και δεν έχει γνώσεις Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας ή κάποιας άλλης ειδικότητας ώστε να μας λέει συνεχώς ότι «πάμε άριστα» ενώ ο πατέρας μου κάθε μέρα δεν μπορούσε να πάρει ανάσα.
 9. (θ) Ο πατέρας μου έπασχε από πνευμονική ίνωση εδώ και χρόνια και αμφισβήτησαν ακόμα και αυτό.
 10. (ι) Υπήρχε ο χρόνος, αν για 4 ολόκληρες ημέρες που γονυπετείς παρακαλούσαμε τον Καθηγητή να αυξηθούν οι πιθανότητες να ζήσει ο πατέρας μου, αν ο πατέρας μου δεν ήταν σε μια απλή κλίνη της Αγγειοχειρουργικής με μάσκα και αντιβίωση αλλά σε μια μονάδα αυξημένης φροντίδας για να του ελέγχουν όλα τα όργανα ταυτόχρονα.
 11. (κ) Στον Υπουργό Υγείας (που προς τιμή του ήθελε να ενημερωθεί πλήρως) διαμήνυαν από τη Διοίκηση σε όλους τους τόνους ότι ο πατέρας μου πάει καλά και ότι έχει πολύ καλές εξετάσεις.
 12. (λ) Έχω αμέτρητα και καταγεγραμμένα ασφαλώς μηνύματα SMS και φωνητικά που παρακαλάω Διοίκηση και Καθηγητή να πάει ο πατέρας μου σε ΜΑΦ ή ΜΕΘ χωρίς όμως να διασωληνωθεί διότι δεν θα το αντέξει, και μου λέγανε ότι το πρωτόκολλο δεν το επιτρέπει να πάει κάποιος σε ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση. Άρα έπρεπε να πεθάνει πρώτα κάποιος για να πάει σε ΜΕΘ. Και ο πατέρας μου, που δεν επιτρεπόταν να διασωληνωθεί, έπρεπε απλά να πεθάνει.
 13. (μ) Έκαναν ακτινογραφία θώρακος στον πατέρα μου και δεν πρόσεξαν τη "σκιά" στον πνεύμονα που υποδήλωνε κάποιας μορφής λοίμωξη την οποία είδε ο αδελφός μου ενώ μετά συμφώνησαν και αναγκάστηκαν να του δώσουν και δεύτερη αντιβίωση;
 14. (ν) Πήγαινε ο αδελφός μου και έβαζε χαρτοταινίες στη μάσκα του πατέρα μου για να κλείσει τις τρύπες ώστε να παίρνει λίγο ακόμα περισσότερο οξυγόνο διότι του έπεφτε συνεχώς ο κορεσμός.
 15. (ξ) Ο αδελφός μου, ένας επιστήμονας καρδιολόγος - αρρυθμιολόγος με διεθνή καριέρα, 8 Μεταπτυχιακά, Διδακτορικό και εξειδίκευση 4 χρόνια στη Γαλλία που σώζει κάθε μέρα ανθρώπους, εξηγεί κατά γράμμα και κατά σειρά με Ιατρικά επιχειρήματα τι θα έπρεπε να γίνει και τι δεν έγινε σωστά.
 16. (ο) Ο Διευθυντής της ΜΕΘ του Αττικού Νοσοκομείου δεν ήταν ενήμερος για τίποτα από όλα αυτά που συνέβαιναν όλες αυτές τις ημέρες.
 17. (π) Μόλις ο πατέρας μου έπαθε ανακοπή και στην ουσία "έσβησε", τότε αμέσως βρέθηκε ΜΕΘ και διασωληνώθηκε για το "Θεαθήναι" ακολουθώντας οι Ιατροί το "πρωτόκολλο" που λέει ότι για να πας στη ΜΕΘ πρέπει πρώτα να διασωληνωθείς, ενώ Διευθυντές άλλων ΜΕΘ φωνάζουν για το αντίθετο, ότι δηλαδή μπορείς να πας σε ΜΕΘ χωρίς να διασωληνωθείς.
 18. (ρ) Ο κ. Νίκος Καπραβέλος, Συντονιστής Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, μίλησε στο Live News σχετικά με τον θάνατο του πατέρα μου και είπε κατά λέξη: ''Δεν έγιναν σωστά πράγματα. Αυτός ο ασθενής ήθελε αυξημένη φροντίδα. Είναι λάθος η διασωλήνωση του ασθενούς σε αυτή την ηλικία, αλλά έχουμε μέσα που μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Χάνονται άδικα ασθενείς. Από την πρώτη στιγμή, εάν ήμουν εγώ ο γιατρός, θα πήγαινε σε ΜΑΦ, χωρίς διασωλήνωση. Η ΜΕΘ έχει τριπλό έργο στην Ελλάδα, άρα είναι λάθος ιατρικό να αφήσεις έναν ασθενή που χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, σε απλό θάλαμο. Ένας ασθενής με υποκείμενα νοσήματα, μέσα σε 2-3 μέρες θα πέσει σε μία επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή του ενώ άμα είχε μπει θα είχε αποτραπεί''
 19. (σ) Εμείς δεν ζητήσαμε ΠΟΤΕ διασωλήνωση του πατέρα μου γιατί ξέραμε ότι δεν θα τα καταφέρει εάν θα έμπαινε εκεί. Ζητήσαμε ΜΑΦ ή ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση.
 20. (τ) Το επιχείρημα του νοσοκομείου ''Αττικόν'' ότι επειδή ο πατέρας μου ήταν πατέρας Βουλευτή, αν έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ειδική μεταχείριση, είναι γελοίο. Γι' αυτό και δεν τον έβαλαν δηλαδή; Άρα εάν εγώ δεν ήμουν Βουλευτής, τότε ο πατέρας μου θα έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς διασωλήνωση και μπορεί τώρα να ζούσε γιατί θα είχε αντιμετωπιστεί καλύτερα;
 21. (υ) Δεν υπάρχει καμία γραπτή οδηγία που να λέει ότι στη ΜΕΘ μπαίνουν αυστηρά διασωληνωμένοι ασθενείς. Καμία τέτοια οδηγία και ειδικά τώρα που υπάρχουν πολλές ΜΕΘ κενές ύστερα από τις δεκάδες νέες που δημιουργήθηκαν.
 22. (φ) Ο πατέρας μου μπήκε με σήψη από το Ασκληπιείο Βούλας στο ''Αττικό'', αλλά οι Ιατροί δεν έδωσαν κάποια ιδιαίτερη σημασία και έλεγαν ότι είναι μια χαρά οι εξετάσεις του. Μια χαρά οι εξετάσεις του με ανεβασμένους δείκτες σήψης που θα έπρεπε να είχε μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση;
 23. (χ) Υπέρηχο καρδιάς ζήτησε να κάνει στον πατέρα μου ο αδελφός μου και απλά ένας ειδικευόμενος του έφερε τη συσκευή στην κλίνη του μέσα. Εκεί φάνηκε και η ταχυμυοπάθεια του πατέρα μου την οποίαν κανείς μέχρι ώρας δεν είχε δει και που ήταν ακόμα ένας λόγος ότι κατέρρεε σταδιακά. Οι εξετάσεις του όμως ήταν ''άριστες'' για τους Ιατρούς και την Διοίκηση του ''Αττικόν''.

Θα ακολουθήσουν και άλλοι λόγοι, για την τιμή του πατέρα μου, αλλά και για την τιμή όλων όσοι έφυγαν πρόωρα μέσα σε νοσοκομεία.»

«Ο γιατρός πήρε ''φακελάκι'', αλλά αντί να τον καλυτερεύσει τον πέθανε», λέει η χήρα του Δημήτρη Καλλιάνου

Ξέσπασε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου, με αφορμή τον θάνατο του συζύγου της, Δημήτρη.

«Το πολύ άσχημο ήταν ότι του έκαναν την εγχείρηση στο κρεβάτι και δίπλα ήταν άρρωστος. Μπήκε ο γιατρός μέσα και μου λέει θα του κάνω τώρα την εγχείρηση και του είπα "άρα θα φύγετε", μου απάντησε "όχι, εδώ". Μετά από 20 λεπτά μου είπαν μπείτε μέσα, είναι καλά. Ήταν το πόδι του μέσα στο αίμα, δεν υπήρχαν σεντόνια. Βίωσα πολύ άσχημες καταστάσεις» ανέφερε η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου, μιλώντας στον Alpha.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ πρόσθεσε: «Χάσαμε δέκα μέρες που θα μπορούσε να ζει αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος. Δεν πρέπει να βάζουν ταμπέλες σε καθηγητές, όταν μπαίνει μέσα ο καθηγητής και σφυρίζει».

Αναφερόμενη στο «φακελάκι» που φέρεται να έδωσε, η ίδια ανέφερε πως «ο γιατρός το πήρε ευχαρίστως. Το πήρε για να καλυτερεύσει τη ζωή του άντρα μου και το αποτέλεσμα ήταν ότι τον πέθανε. Σας τα είπα όπως είναι τα πράγματα. Εγώ ήμουν δίπλα στον άντρα μου. Έπρεπε να πάει σε Μονάδα Υψηλής Φροντίδας».

«Δεν ζητήσαμε διασωλήνωση, αλλά καλύτερη φροντίδα στο καρδιοαναπνευστικό σύστημα».

«Ο άνθρωπος είχε δύσπνοια κι εμείς ακούγαμε ένα "πάμε καλά", μέχρι κι εγώ τον πίστεψα. Μας έλεγαν "θα βγείτε κάποια στιγμή"» δήλωσε την ίδια ώρα η σύζυγος του Γιάννη Καλλιάνου, Χάρις Δαμιανού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιάννης Καλλιάνος: «Ζήτησα από τον γιατρό να επιστρέψει τα χρήματα»

Ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Mega για τον θάνατο του πατέρα του, αποκάλυψε τη συνομιλία που είχε με τον γιατρό για το «φακελάκι».

«Ήταν ένα χρηματικό ποσό. Όταν πέθανε, του έστειλα μήνυμα και του είπα ''το δώρο που σας έκανε η μητέρα μου να το επιστρέψετε'' και μου απάντησε ''θα έπρεπε να ντρέπεστε''’», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Καλλιάνος Πατέρας θάνατος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ