Καλλιακμάνης για Κορυδαλλό: «Δεν ήταν πυροβολισμοί στον αέρα, στόχευαν κάποιους -Πάνω από 1,5 εκατ. τα παράνομα όπλα» - iefimerida.gr

Καλλιακμάνης για Κορυδαλλό: «Δεν ήταν πυροβολισμοί στον αέρα, στόχευαν κάποιους -Πάνω από 1,5 εκατ. τα παράνομα όπλα»

πιστόλια στον τοίχο
Διάφοροι τύποι από πιστόλια / Εικόνα αρχείου: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μάστιγα εξελίσσεται η παράνομη οπλοκατοχή, η οποία δυστυχώς επιφέρει και παράνομη οπλοχρησία με ανυπολόγιστες συνέπειες. Σοκ ύστερα κι από το νέο συμβάν στον Κορυδαλλό. Νέα διάσταση δίνει η εκδοχή Καλλιακμάνη για το συμβάν.

«Έβρεξε» σφαίρες χθες το απόγευμα στον Κορυδαλλό κι ως εκ θαύματος γλίτωσαν τρία παιδιά ηλικίας 2-3 ετών, τα οποία τραυματίστηκαν από σκάγια που δέχθηκαν σε κεφάλι και πλάτη, ενώ περπατούσαν αμέριμνα συνοδεία των μητέρων τους στο δρόμο στον Κορυδαλλό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά έγινε λόγος για άσκοπους πυροβολισμούς, ωστόσο, μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, είπε ότι μόνο άσκοποι δεν ήταν οι πυροβολισμοί, γεγονός που σοκάρει...

«Από πυροβολισμούς στον αέρα τα σκάγια δεν τρυπούν το δέρμα»

Ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι ουσιαστικά επρόκειτο για ευθεία βολή, καθώς κάποιον σημάδευαν οι δράστες και λίγο έλειψε να την πληρώσουν τα παιδάκια και οι μητέρες τους. «Οι γονείς των παιδιών δεν μιλάνε, δεν λένε τι έγινε ακριβώς. Λένε ότι κάποιος βγήκε από ένα αυτοκίνητο και πυροβόλησε στον αέρα. Δεν πυροβόλησε αδιακρίτως, στόχευε κάποιους, γιατί όταν από πυροβολισμούς στον αέρα τα σκάγια κυνηγετικού όπλου, δεν εισέρχονται μέσα στο δέρμα των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά.

Άνω του 1,5 εκατ. τα παράνομα όπλα -Πολλά τα αλβανικά Καλάσνικοφ

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο το θέμα της παράνομης οπλοκατοχής, ο αστυνομικός είπε ότι αυτά «ανέρχονται σε 1.500.000, για τα οποία είτε δεν υπάρχει άδεια κατοχής είτε δεν αγοράστηκαν νόμιμα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι εξηγεί πως «κυνηγετικό όπλο μπορεί κάποιος να αγοράσει, να έχει άδεια κατοχής αλλά χωρίς να έχει άδεια κυνηγίου. Για παράδειγμα οι Ρομά δεν παίρνουν άδεια για κυνήγι. «Και εδώ είναι το οξύμωρο με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί η Πολιτεία», είπε ο κ. Καλλιακμάνης.«Ένα χαρτί από ψυχίατρο και παθολόγο είναι οι προϋποθέσεις που οι περισσότεροι τις έχουν. Άρα κάποιος αγοράζει ένα όπλο κυνηγετικό, παίρνει άδεια κατοχής. Αν δεν είναι κυνηγός, μπορεί να κατέχει το όπλο, δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να κάνει χρήση».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη υπάρχουν πάρα πολλά πολεμικά όπλα στη χώρα και προέρχονται από γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία που έχει και βιομηχανία Καλάσνικοφ. «Ανοιξαν οι φυλακές, λήστεψαν αποθήκες, πήραν όπλα Καλάσνικοφ τα οποία δεν είναι από τη Ρωσία, αλλά αλβανικής κατασκευής», τόνισε και πρόσθεσε: «Κατ’ αρχάς πρέπει να ελεγχθούν τα παράνομα όπλα που έρχονται από το εξωτερικό και αυτά που υπάρχουν ήδη. Μιλάμε για τα πολεμικά. Πολλές φορές η Αστυνομία εξιχνίασε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος με κυκλώματα που εμπλέκονται στην εισαγωγή παράνομων όπλων. Όσον αφορά στα κυνηγετικά όπλα, πρέπει να θεσπιστεί πλαίσιο με συγκεκριμένους κανόνες για το πώς πρέπει να φυλάσσονται».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ