Η κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη δημιούργησε προβλήματα σε αρκετά σημεία στο δυτικό τμήμα των Χανίων.
Η έντονη και συνεχής βροχόπτωση, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, προκάλεσαν ζητήματα πρόσβασης των αγροτών και κτηνοτρόφων στις γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις τους.
Ειδικότερα, περιοχές όπως το Αποπηγάδι και τα Παλαιά Ρούματα έχουν υποστεί ζημιές σε αγροτικούς δρόμους, με αποτέλεσμα τη διακοπή κυκλοφορίας τους.
Αίτημα για να κηρυχθεί ο Δήμος Πλατανιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε πως οι καταστροφές κυρίως στη νότια πλευρά του Δήμου είναι μεγάλες. «Οδοποιία, αγροτικοί δρόμοι, δίκτυα νερού, καστανοκαλλιέργιες και ποιμνιοστάσια έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Τη Δευτέρα θα αιτηθούμε αρμοδίως ο Δήμος Πλατανιά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη, οι ζημιές στο δρόμο Σελληνιώτικος Γύρος, είναι εκτεταμένες και τμήματα της ασφάλτου έχουν παρασυρθεί.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα μηχανήματα έργου προσπαθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας να απελευθερωσουν δρόμους από φερτά υλικά και όσο και όπου γίνεται να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, ώστε να διευκολυνθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι να μεταβούν στις περιουσίες τους.