Σε επιφυλακή είναι οι Αρχές λόγω του νέου κύματος ισχυρών βροχών που πλήττει την Κρήτη.
Αυτή τη στιγμή παρατηρείται συσσώρευση υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο. Γι' αυτόν το λόγο στις 16:29 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για περιορισμό των μετακινήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.
Ο Δήμος Μυλοποτάμου έχει διαθέσει μηχανήματα έργου για τη μεταφορά των φερτών υλικών και τη διευκόλυνση της παροχέτευσης των υδάτων.
Σοβαρά προβλήματα στα Ζωνιανά
Μέχρι στιγμής, στην τοπική κοινότητα Ζωνιανών οι πυροσβέστες έχουν μεταφέρει, προληπτικά, δύο ανήλικα από το σπίτι του σε άλλο σπίτι, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων στην περιοχή.
Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων παραμένει ισχυρή, για παροχές βοηθείας και κυρίως για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, εφόσον απαιτηθεί.
Ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δήμοι των περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών, κυρίως, με μηχανήματα έργου.
Μήνυμα του 112 για ολόκληρη την Κρήτη
Λίγο μετά τις 18:00, το 112 έστειλε μήνυμα για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη από το βράδυ της Παρασκευής έως το απόγευμα του Σαββάτου, καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.