Προβλήματα από την κακοκαιρία στο Κατάκολο: Βράχος απειλεί σπίτια, εκκενώθηκαν 10 κατοικίες, μία καταστράφηκε από δέντρο - iefimerida.gr

Προβλήματα από την κακοκαιρία στο Κατάκολο: Βράχος απειλεί σπίτια, εκκενώθηκαν 10 κατοικίες, μία καταστράφηκε από δέντρο

Δέντρο έπεσε σε σπίτι στο Κατάκολο Ηλείας
Δέντρο έπεσε σε σπίτι στο Κατάκολο Ηλείας/Φωτογραφία: ilialive
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ηλεία από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή, με ένα δέντρο να απειλεί κατοικίες στο Κατάκολο.

Σύμφωνα με το ilialive, ο βράχος, ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό και προς το παρόν στηρίζεται σε ένα ελαιόδεντρο, απειλεί σπίτια, με αποτέλεσμα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου να έχει δώσει εντολή για άμεση και προληπτική απομάκρυνση δέκα οικογενειών από τα σπίτια τους προκειμένου να μην κινδυνεύσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο βράχος που απειλεί να πέσει σε σπίτια
Ο βράχος που απειλεί να πέσει σε σπίτια

Η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας, Κική Διονυσοπούλου, τόνισε ότι το μέτρο λήφθηκε καθαρά για προληπτικούς λόγους, έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος της σταθερότητας του εδάφους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας Κατακόλου Φραγκίσκος Κολόσακας έκανε λόγο για πολύ επικίνδυνη κατάσταση: «Είναι πολύ δύσκολη αυτή η περίπτωση, γιατί είναι πρωτόγνωρα τα νερά που πέφτουν. Η Πολιτική Προστασία, η Περιφέρεια και όλοι οι κάτοικοι είναι επί ποδός. Έχουν εκκενωθεί 10 σπίτια, είναι ένας βράχος όπου είναι και στρογγυλός και αν ξεφύγει θα κυλήσει μέχρι τη θάλασσα. Δεν ξέρουμε αν πέσει και προς τα πού θα πάει. Υπάρχει κίνδυνος να διαλύσει το σούπερ μάρκετ ή το λιμεναρχείο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Γίνονται προσπάθειες να συγκρατηθεί στο σημείο και να μην πέσει. Υπάρχουν και άλλες ζημιές, με πτώση δέντρου πάνω σε σπίτι στην Αλκιώνα».

Πτώση δέντρου πάνω σε σπίτι – Υπέστη μεγάλες καταστροφές

Οι ισχυρές ριπές αέρα, σε συνδυασμό με τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που είχαν καταστήσει το έδαφος ιδιαίτερα σαθρό, ήταν η αιτία που το πρωί της Παρασκευής, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε και κατέστρεψε οικία στο Κατάκολο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δέντρο δεν άντεξε την πίεση, ξεριζώθηκε και έπεσε με δύναμη πάνω στο σπίτι, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στη στέγη και στα δομικά στοιχεία του κτιρίου.

Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας, Δημήτρης Ορότσε, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές: «Από τον πολύ αέρα έπεσε το δέντρο πάνω στο σπίτι μου και το κατέστρεψε. Τώρα δεν ξέρω τι θα κάνουμε» δήλωσε στο ilialive.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ