Χωρίς ενεργές φλόγες είναι σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε χώρο του οινοποιείου της Achaia Clauss, στην Πάτρα.
Όπως μεταδίδει το pelop, κατά τη διάρκεια της φωτιάς ακούστηκαν εκρήξεις,. Σύμφωνα με την πυροσβεστική από την πρώτη στιγμή βασική προτεραιότητα ήταν να περιοριστεί η πυρκαγιά στο κτίριο και να μην επεκταθεί σε γειτονική δασική έκταση.
Σύμφωνα με πρωινές πληροφορίες από την Πυροβεστική, η φωτιά έχει σβήσει, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του χώρου.
Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το πρωί, μόλις τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του «Ανοιχτού Τρύγου 2026», της εκδήλωσης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 08:00 στο Castro Clauss με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων στον τρύγο της Μαυροδάφνης. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το εάν η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί.
Ήδη το αρμόδιο ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έχει ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.
Φωτογραφίες από τη φωτιά στο ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss στην Πάτρα
Ο πρόεδρος της κοινότητας Πετρωτού Ανδρέας Δούβρης, σε ανάρτησή του, ανέφερε: «Δυστυχώς η κάβα του ιστορικού οινοποιείου της Αχάια Κλάους κάηκε ολοσχερώς. Ευχαριστούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κατέφθασε στο σημείο εγκαίρως και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο».
Όπως αναφέρει το pelop.gr, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, η πυρκαγιά περιορίστηκε σε τμήμα των εγκαταστάσεων με παραδοσιακή δομή και πολλές ξύλινες επιφάνειες.
Σύμφωνα με το pelop, η ακριβής έκταση των ζημιών δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί όπως επίσης και εάν η φωτιά επηρέασε ιστορικούς χώρους, κάβες, παλαιά βαρέλια ή αρχειακό υλικό που φυλάσσεται στο συγκρότημα, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.