Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Aγιο Θωμά - iefimerida.gr

Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Aγιο Θωμά

Πυροσβέστης σβήνει φωτιά από ψηλά
Πυροσβέστης σβήνει φωτιά από ψηλά / Φωτογραφία: Ευρωκίνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στον Aγιο Θωμά Δήμου Γόρτυνας, στο Ηράκλειο, έχοντας κάψει από το μεσημέρι της Κυριακής (9/8) που ξεκίνησε 100 στρέμματα γης και συγκεκριμένα 40 δασικής έκτασης και 60 αγροτικής.

Η φωτιά, που ξεκίνησε από δύσβατη περιοχή, κινητοποίησε αρχικά επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την καταστολή της. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτήν την ώρα στο μέτωπο βρίσκονται έξι οχήματα με το αναλογούν προσωπικό, δύο πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και υδροφόρες του δήμου. Πριν από κάποιες ώρες ήταν υπό ύφεση και πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην ΠΕ Ηρακλείου και ΠΕ Λασιθίου στην κατηγορία 4, για αύριο, Τρίτη 10 Αυγούστου, όπως ενημερώνει η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης και σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Για τις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνης ο κίνδυνος θα είναι στην κατηγορία 3, δηλαδή υψηλός.

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και τα «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00.

Οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας καλούν τους πολίτες να ενημερωθούν για τις οδηγίες προστασίας στη διεύθυνση https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies, καθώς επίσης να γνωρίζουν τους αριθμούς έκτακτης ανάγκης, που είναι: «166 ΕΚΑΒ, 100 ΕΛΑΣ, 199 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, 112 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, 108 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ και 1591 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηράκλειο φωτιά πυρκαγιά Πυροσβεστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ