Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο διακινητές στους Καλούς Λιμένες -Μετέφεραν 68 μετανάστες από Λιβύη - iefimerida.gr

Ηράκλειο: Συνελήφθησαν δύο διακινητές στους Καλούς Λιμένες -Μετέφεραν 68 μετανάστες από Λιβύη

Σκάφος του Λιμενικού
Σκάφος του Λιμενικού / Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη δύο διακινητών από το Σουδάν, ηλικίας 18 και 19 ετών, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου.

Προηγήθηκε επιχείρηση εντοπισμού 68 αλλοδαπών που αποβιβάστηκαν στην παραλία «Καραβόβρυση» στους Καλούς Λιμένες, Δήμου Φαιστού. Οι δύο συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των υπολοίπων και κατηγορούνται για παραβάσεις που σχετίζονται με παράνομη είσοδο στη χώρα, διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών, έκθεση σε κίνδυνο ζωής και συναυτουργία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3386/05, του Ν. 5038/2023 και του Ποινικού Κώδικα. Η μηχανή της πνευστής λέμβου κατασχέθηκε, ενώ το σκάφος καταστράφηκε.

Μετέφεραν μετανάστες από τη Λιβύη έναντι πληρωμής

Οι 68 αλλοδαποί, που αποπλεύσαν από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης στις 6 Ιουλίου, είχαν καταβάλει 13.000 δηνάρια Λιβύης ή 5 δισεκατομμύρια δηνάρια Σουδάν ο καθένας για τη μεταφορά τους.

Μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι του Ηρακλείου και πρόκειται να προωθηθούν στο ΚΥΤ Μαλακάσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ