Άγιο είχε οδηγός στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, όταν κομμάτι μπετόν αποκολλήθηκε από γέφυρα και έπεσε στο ΙΧ του. Το παρμπρίζ έσπασε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο ίδιος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που το όχημα περνούσε κάτω από τη γέφυρα, με τον οδηγό να δέχεται ξαφνικά το κομμάτι τσιμέντου στο παρμπρίζ. Η πτώση του μπετόν προκάλεσε σοκ, αλλά από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κομμάτια τσιμέντου αποκολλώνται και πέφτουν στο οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την κατάσταση της γέφυρας και την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.
Το ζήτημα επαναφέρει τις ευθύνες για τη συντήρηση των υποδομών, καθώς παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Η εικόνα εγκατάλειψης και η έλλειψη άμεσων παρεμβάσεων δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το πότε θα ληφθούν ουσιαστικά μέτρα.
«Μέχρι πότε θα είμαστε τυχεροί;»
«Μέχρι πότε θα είμαστε τυχεροί;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, επισημαίνοντας τον διαρκή κίνδυνο για σοβαρό ατύχημα αν δεν υπάρξει άμεση αποκατάσταση.
Αναλυτικά όλη η ανάρτηση του Γιάννη Λιονάκη: «ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ;
Έπεσε κομμάτι τσιμέντου από γέφυρα και έσπασε παρμπρίζ αυτοκινήτου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.
Πόσες φορές ακόμα θα βασιζόμαστε στην τύχη; Η έλλειψη ελέγχου και συντήρησης είναι κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.
Νομίζω υπάρχει σχετικό πρόγραμμα. Δείτε το άμεσα!».
Δείτε εικόνες από το Ηράκλειο:
Φωτογραφίες: Facebook / Giannis Lionakis